ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μια μεγάλη Ενωσίτικη βραδιά (VIDEO)ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:MA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ VIDEO ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, η ΑΕΚάρα πετύχαινε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες, επικρατώντας της πανίσχυρης Ίντερ (3-2), για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Έχει καταγραφεί ως μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ, αλλά και γενικότερα των ελληνικών ομάδων, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Η Ίντερ της εποχής, προκαλούσε δέος, με παίκτες όπως ο Ματσόλα, ο αείμνηστος Φακέτι, ο Μπονινσένια και αρκετά ακόμα βασικά στελέχη της Εθνικής Ιταλίας, φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του 1970, στο Μεξικό. 

 

Το 4-1 του Σαν Σίρο (η Ένωση είχε προηγηθεί με τέρμα του Σπύρου Πομώνη), δεν άφηνε ελπίδες ανατροπής, αλλά η μεγάλη ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς, έδωσε μία συγκλονιστική παράσταση στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι «νερατζούρι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 17΄ με γκολ του Ματσόλα. Στο 29' ο Βεντούρης ισοφάρισε, ενώ η ΑΕΚ έκανε το 2-1 στο 45΄με τέρμα του Παπαϊωάννου. Οι Μιλανέζοι ισοφάρισαν με τον Μπονινσένια στο 76΄.  Αν και η υπόθεση πρόκριση είχε οριστικά χαθεί, οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω, θέλοντας να πάρουν έστω τη νίκη κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Ο Κώστας Νικολαΐδης ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας έκανε το τελικό 3-2, με διαγώνιο σουτ και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Μπορντόν.

Η σύνθεση της ΑΕΚ; Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26΄ Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56΄ Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης 


aek365.gr