ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί που την κρατάνε... ζωντανή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος. Η φετινή ΑΕΚ δεν μπορεί να υποσχεθεί θεαματικά πράγματα. Το είχαμε επισημάνει ήδη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και φαίνεται πως και οι ίδιοι οι «κιτρινόμαυροι» δεν αιθεροβατούν.

Ο Ισπανός το είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια, το επισήμανε και στη συνέντευξη Τύπου πως σε κάθε φετινό παιχνίδι οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να χύσουν αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για να βγουν νικητές. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως αποδείχθηκε και από την προχθεσινή ετεροχρονισμένη πρεμιέρα κόντρα στον Εργοτέλη.

Η ψυχοβγαλτική νίκη επί των Κρητικών κατέδειξε τις δεδομένες αδυναμίες της Ενωσης και τον λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό. Κατέδειξε όμως ταυτόχρονα πως κόντρα στα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας η ΑΕΚ έχει πράγματα να αντιπαρατάξει και κυρίως πρόσωπα που μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή.

Αλλωστε, έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία να μπορεί να κερδίζει όλα τα ματς έστω και με μισό μηδέν, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει πέρσι.

Γιατί τέτοιου είδους νίκες σφυρηλατούν την ψυχολογία και δίνουν άλλη ώθηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακόμα και αν οι οπαδοί τρίβουν τα μάτια τους για το θέαμα που βλέπουν και νιώθουν την καρδιά τους να σπάει κάθε φορά που ο αντίπαλος ξεχύνεται σε επίθεση, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ όσο περνάει ο καιρός θα έχει πράγματα να δώσει και στοιχεία να βγάλει στο παιχνίδι της.

Γρηγόρης Μάκος: Μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης

Εχει ξεκινήσει τη χρονιά με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος όσο περισσότερο πιστεύει στις δυνατότητές του τόσο πιο ουσιαστικός και πολύτιμος γίνεται για την ΑΕΚ. Κάτι που έδειξε και κόντρα στους Κρητικούς.

Πέρα από τα απίστευτα χιλιόμετρα που «καταπίνει» εντός του γηπέδου και τη δεδομένη προσφορά του στον ανασταλτικό τομέα, αυτό που έλειπε από τον διεθνή μέσο είναι να παίρνει πρωτοβουλία να βγαίνει μπροστά και να δοκιμάζει το πόδι του. Κάτι που έκανε προχθές και δικαιώθηκε με το γκολ που πέτυχε, απεγκλωβίζοντας επί της ουσίας την ομάδα.

Και αυτό είναι που περιμένουν οι «κιτρινόμαυροι» από τον Μάκο. Να βγάλει ηγετικά χαρακτηριστικά -όχι με το να διαμαρτύρεται βλακωδώς στους διαιτητές με αποτέλεσμα να κιτρινίζεται με το παραμικρό-, να ζητάει μπάλα, να διεισδύει στις φάσεις και να μπορεί να προσφέρει και στον τομέα της ανάπτυξης και του σκοραρίσματος.

Λεονάρντο: Με… φόρα κάνει τη διαφορά

Αν και είχε χαρακτηριστεί από πολλούς... γατί -και όχι άδικα βάσει της απόδοσής του μέχρι φέτος-, ο Λεονάρντο αρχίζει να δίνει τις απαντήσεις του σε όλους όσοι εντός ΑΕΚ ήθελαν να τον τελειώσουν και τον... απειλούσαν να βρει ομάδα αν έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό, καθώς κοστίζει ακριβά και είναι εκτός πλάνων.

Μπορεί να μη σκόραρε κόντρα στους Κρητικούς, αλλά ήταν εκ νέου ιδιαίτερα κινητικός και με την εκρηκτικότητά του ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ επιθετικά. Βεβαίως, το θέμα είναι ο Βραζιλιάνος να μπορέσει να βελτιώσει το ρυθμό του και να είναι σε θέση να αγωνίζεται με ανάλογη σταθερότητα και αντοχές όχι μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Γιάννης Αραμπατζής: Οι δικές του «Απαντήσεις»

Εχει επιδείξει ιώβεια υπομονή και έχει βαρεθεί να αποδεικνύει πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίχτυα της ΑΕΚ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο λόγος για τον Γιάννη Αραμπατζή που με την εμφάνισή του και κόντρα στον Εργοτέλη έδωσε απαντήσεις στον Χιμένεθ που προτιμούσε να αγωνίζεται ο... τραυματίας Κωνσταντόπουλος για να υπερασπιστεί την επιλογή του Αδαμίδη που διαπραγματευόταν πάνω από ένα μήνα με την Κέρκυρα για την απόκτησή του. Δεν πρόκειται να καταδικάσουμε τον «Dimis», που προφανώς χρειάζεται χρόνο ακόμα για σταθεί στην 11άδα. Αλλά είναι δεδομένο πως, αν ο Αραμπατζής δεν αγωνιστεί φέτος, δεν θα αγωνιστεί ποτέ. Μετά από δέκα χρόνια στην ομάδα, στις συνολικά 25 συμμετοχές του έχει να επιδείξει σωτήριες επεμβάσεις σε ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ευρωπαϊκά ματς (βλ. Τιφλίδα) και πλέον φαίνεται πως τίποτα δεν είναι δυνατό να τον βγάλει από το βασικό σχήμα.

Γκουντγιόνσεν - Λυμπερόπουλος: Θέλουν… τακτοποίηση

Είναι δεδομένο πως μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Προφανώς παίζει ρόλο πως και οι δύο μαζί κατεβάζουν την ταχύτητα της ομάδας και δεν μπορούν να συνυπάρξουν εύκολα στην ενδεκάδα. Ωστόσο, η ποιότητα και οι λύσεις που μπορούν να δώσουν οι Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν και Νίκος Λυμπερόπουλος είναι αδιαμφισβήτητες.

Με την είσοδο του «Λύμπε» στο ματς κόντρα στους Κρητικούς η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει εκ νέου ψηλά και να αναζωογονεί την επιθετική πνοή των «κιτρινόμαυρων». Τόσο ο Μεσσήνιος άσος όσο και ο «Iceman» χρειάζονται σωστή αγωνιστική και τακτική αξιοποίηση, με τον Χιμένεθ να επιβαρύνεται με αυτό το έργο και να καλείται να βρει επιτέλους λύσεις.

sentragoal.gr