ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμήθηκαν τον Κωστή...

Το 1997 σε εκείνο το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Κωστή σόκαρε τους πάντες. Στην ουσία ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή. Η Στουρμ Γκρατς επιστρέφει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, 14 χρόνια μετά, και οι Αυστριακοί δεν ξέχασαν αυτή τη δυσάρεστη στιγμή με τον Χρήστο Κωστή.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα sport10.at κάνει ένα αφιέρωμα στον Κωστή και σημειώνει: "Το τέλος του Έλληνα Κρόιφ". Στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν: «Ο Χρήστος Κωστής (στα 39 του πλέον) είναι ένα πασίγνωστο όνομα στην Ελλάδα. Το 1994 η ΑΕΚ επένδυσε στο ταλέντο του, τον απέκτησε και δεν άργησε να αποκτήσει το παρατσούκλι "ο Έλληνας Κρόιφ".Η πορεία του ήταν εξαιρετική με βάση το σπάνιο ταλέντο του . Ήρθε όμως το μοιραίο, για εκείνον, 1997 όταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Στουρμ Γκρατς η μοίρα του Κωστή άλλαξε για πάντα σε μία στιγμή.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου του 1997, ο τερματοφύλακας Σίντορτσουν έγινε άθελά του ο πρωταγωνιστής ενός δράματος: Συγκρούστηκε με τον Κωστή στο 44' και στο video (σ.σ. οι Αυστριακοί "ανέβασαν" το video από τη στιγμή του τραυματισμού) φαίνεται η στιγμή που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσης της καριέρας του Κωστή. Υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης, και δεν επανήλθε ποτέ σωστά. Όταν ο Κωστής έφυγε από την ΑΕΚ πήγε στην Άντερλεχτ όμως σπάνια έπαιξε.

Η επιστροφή του στην ΑΕΚ το 2000 είχε πάλι ραντεβού με την ατυχία. Σε ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών το 2002 έσπασε το πόδι του, ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε τραυματιστεί με τη Στουρμ Γκρατς. Ακολούθησε μία μακράν αποκατάσταση, πήγε στην πορεία στη Λάρνακα και ένα αποτυχημένο πέρασε από τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Το 2007, χωρίς "κλάμα", έβαλε τέλος στην καριέρα του».
 
Το αφιέρωμα των Αυστριακών στον Χρήστο Κωστή δεν τελειώνει εδώ: «Τον Αύγουστο του 2011 ο Κωστής έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη: "Μετά τον τραυματισμό μου δεν είχα θυμό. Δεν περίμενα ότι ήταν τόσο σοβαρό. Ήταν όμως η αρχή του τέλους». Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ...».




aek365.gr