ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κεντρικός ομιλητής ο Χιμένεθ.

Στη Σεβίλλη διεξήχθη το τριήμερο 27-29 Μαΐου το διεθνές συνέδριο προπονητών υπό την αιγίδα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ανδαλουσίας, με τον Μανόλο Χιμένεθ να γνωρίζει την αποθέωση!


Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ ήταν ο κεντρικός ομιλητής την τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου.

Οι 1500 σύνεδροι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Μανόλο Χιμένεθ λίγο πριν ανέβει στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά για να διασχίσει τα 20 μέτρα από τη θέση του μέχρι το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για «το ποδόσφαιρο και τις επιστημονικές και τεχνολογικές εφαρμογές του» που διοργανώθηκε το τριήμερο 27-29 Μαΐου στη Σεβίλλη. 
 
Οι επευφημίες, τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια από όλους τους σύνεδρους που σηκώθηκαν όρθιοι αποθεώνοντας κυριολεκτικά τον προπονητή της ΑΕΚ, έδωσαν τον τόνο στην υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Χιμένεθ λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του.
 
Ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα του «Congreso Internacional de Futbol, Ciencia y Tecnología» που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ανδαλουσίας και στο οποίο παραβρέθηκαν 1500 σύνεδροι, προπονητές, τεχνικοί, βοηθοί, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι, επιστημονικοί σύμβουλοι, άνθρωποι που καλύπτουν όλη την καινούργια τεχνογνωσία και εφαρμόζουν τα νέα επιστημονικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο.

Το παρόν έδωσε ολόκληρο το επιτελείο της ΑΕΚ, αφού ο Μιγκέλ Μορίγια συνόδεψε στο πάνελ τον Χιμένεθ, ενώ στο ακροατήριο βρέθηκαν και οι Ντανιέλ Παστόρ και Χεσούς Καλντερόν. Ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους ξεχώρισαν ο Βιθέντε Μιέρα (πρώην εκλέκτορας της Εθνικής Ισπανίας και πρώην τεχνικός της Σεβίγια) και ο Χοακίν Καπαρός (προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο) που συνεχάρη εγκάρδια τον καλό του φίλο Χιμένεθ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγχαρητήρια που είχε ήδη προλάβει να του μεταφέρει πριν λίγες εβδομάδες μιλώντας στην κάμερα του Sport24.gr μετά τον αγώνα Εσπανιόλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο. "Χαίρομαι πολύ για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Μανόλο. Του εύχομαι τα καλύτερα και είμαι πεπεισμένος ότι με την δουλειά του θα καταφέρει να κάνει την ΑΕΚ πολύ ανταγωνιστική", ήταν τα λόγια του Καπαρός.

Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες, ο Μανόλο Χιμένεθ ανέβηκε στο βήμα και έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας, αναλύοντας τις προσωπικές του εμπειρίες από τους πάγκους των ομάδων που έχει περάσει μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως η προετοιμασία ενός αγώνα, οι σχέσεις με τον πρόεδρο αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου, η σημασία της αυτοκριτικής και η διαρκής ενημέρωση και ανανέωση της γνώσης.

«Είναι πολύ σημαντικό όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα, να σου θέτει με σαφήνεια η διοίκηση τους στόχους και τις απαιτήσεις που έχει από εσένα. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Ντελ Νίδο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αλλά και τα εντατικά μαθήματα που πήρα στον πάγκο της Σεβίγια για το πώς να διαχειρίζομαι την πίεση και τις δυσκολίες», είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ, ενώ στο τέλος της ομιλίας του αποκάλυψε πως όταν ήταν άνεργος, αυτός που τον έπεισε να αποδεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ δεν ήταν άλλος από τον ψυχολόγο της ομάδας, Μιγκέλ Μορίγια.

«Η απόφαση να αλλάξω περιβάλλον και να ζήσω αυτήν την καινούργια εμπειρία στην Ελλάδα, αποδείχτηκε χωρίς αμφιβολία σωστή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την επιλογή, με βελτίωσε και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο. Είναι χρήσιμο για κάθε επαγγελματία να βγαίνει από τα σύνορα και στην περίπτωσή μου χαίρομαι που αυτό συνδυάστηκε με την κατάκτηση ενός τίτλου που έδωσε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα τα πράγματα, αλλά η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει από αυτή τη βάση και με σύνθημα πολλή δουλειά και όρεξη», κατέληξε ο τεχνικός της Ένωσης.

Στην εκδήλωση, η ΑΕΚ είχε γενικότερα την τιμητική της, αφού και ο αθλητικός ψυχολόγος της Ενωσης, Μιγκέλ Μορίγια, στη διάρκεια της ομιλίας του, έδειξε μεθόδους που χρησιμοποιούν ο ίδιος και ο Χιμένεθ στους «κιτρινόμαυρους».


Ο Μανόλο Χιμένεθ στο πάνελ του συνεδρίου μαζί με τον Μιγκέλ Μορίγια (αριστερά) και τον Άλβαρο Παλόμο, αρχισυντάκτη της Estadio Deportivo.


Στη μεγάλη οθόνη που βρισκόταν πίσω από το βήμα και μέσω υπολογιστή, ο Μορίγια εξήγησε τις τεχνικές και τον τρόπο εργασίας στα Σπάτα με το θέμα να ξεκινά με μία τεράστια φωτογραφία του Τραϊανού Δέλλα να πανηγυρίζει το γκολ μέσα στην «Τούμπα» με το οποίο η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό.

"Ένας προπονητής οφείλει να δουλεύει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του ποδοσφαιριστή για έναν αγώνα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μορίγια, τονίζοντας ότι "είναι διαφορετική η ψυχολογική αντιμετώπιση ενός παίκτη με εμπειρία και ενός που βρίσκεται στην αρχή ή στη μέση της καριέρας του".

sport14.gr
'