ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Και στο τέλος έμεινε ο Νοτιάς.

Η επίσημη αναγγελία της παραίτησης του Πέτρου Παππά από τη θέση του μεγαλομετόχου δεν αιφνιδίασε κανέναν. Αποτέλεσε απλώς την τελευταία πράξη του χρονικού μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης, με τον Παππά να ακολουθεί τον δρόμο των υπόλοιπων μετόχων και να επιβιβάζεται και ο ίδιος στο... τρένο της μεγάλης φυγής.

Επτά χρονιά μετά το 2004 η ομάδα, που τότε αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για την Ενωση, πλέον μένει παρατηρητής των εξελίξεων και αφήνει το σύλλογο στα χέρια του δεσμευμένου λόγω προπονητικού Νοτιά και των οπαδών του. Με τη διαφορά όμως ότι πλέον και το... χαρτί του κόσμου φαίνεται να έχει καεί. Βλέπετε, παρ' όλο που το 2004 τα οικονομικά προβλήματα ήταν πολλαπλάσια, τα ανοίγματα πολύ πιο μεγάλα και αγωνιστικά ο σύλλογος δεν στεκόταν όπως αρμόζει στην ιστορία του, είχε το μεγάλο όπλο του κόσμου. Ενός κόσμου που δεν αισθανόταν προδομένος, που είχε πιστέψει, είχε εμπιστευτεί, είχε συσπειρωθεί γύρω από τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Μόνο που ο Ντέμης ήταν τελικά ο πρώτος που πήδηξε από το καράβι, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου το καλοκαίρι του 2008, όταν ως κεραυνός εν αιθρία αποκαλύπτεται η διάθεση αποχώρησής του. Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώνεται από τον ίδιο μία ημέρα μετά, για να παραμείνει για λίγο διάστημα στη θέση του, προκειμένου να υπάρξει ομαλή διαδοχή. Μάταια όμως.

Τα προβλήματα της ΑΕΚ μεγεθύνονται, η διάλυση της ομάδας που πήρε τον τίτλο στους αγωνιστικούς χώρους και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη Αύγουστο μήνα από την Ομόνοια αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Ντέμη, ο οποίος ενεργοποιεί την παραίτησή του στις 2 Νοεμβρίου του 2008.

Στην εξέλιξη του χρόνου την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και άλλοι πρώην συνέταιροί του. Οι Κανελλόπουλος και Κούλης κουνάνε μαντίλι στα τέλη της σεζόν 2008-09, διαφωνώντας με τις πρακτικές των Μανωλά - Μπάγεβιτς που οι ίδιοι... επέλεξαν! Παραχωρούν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική και επαναφέρουν το αίτημα της εταιρείας λαϊκής βάσης, που επανέρχεται σήμερα μέσω των «Supporters» ως μοναδική λύση.

Ο Κιντής, που στο μεσοδιάστημα είχε αναλάβει πρόεδρος, αποχωρεί ρίχνοντας βολές στον Μπάγεβιτς. Ο Νίκος Νοτιάς αναλαμβάνει δράση, βάζει κάποια λεφτά και βγαίνει μπροστά μέσω των Θανόπουλων με βασικό στόχο την έγκριση της σύμβασης του προπονητικού, την οποία ως τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι κρίνουν σκανδαλώδη.

Οι Γκούμας - Χατζηιωάννου αποχωρούν στις αρχές του 2010 πληρώνοντας περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για τα χρέη που τους αναλογούσαν και ο Παππάς μένει με τις μετοχές στα χέρια, ρίχνοντας το δικό του χαρτί μέσω του Σταύρου Αδαμίδη τον Ιανουάριο του 2010.

Ομως τα γεγονότα της Καλλιθέας και όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασαν τον Παππά στα όριά του. Ετσι μετά τη δημόσια τοποθέτησή του πως ενεπλάκη με την ΑΕΚ από «βλακεία», κοινοποίησε προχθές την απόφασή του να μείνει στην άκρη, καλώντας τους οπαδούς να γίνουν ο βασικός χορηγός της ομάδας.

Δεν θα αποφύγει να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Παππάς

Το πλάνο του μοντέλου λαϊκής βάσης που προωθείται από τους «Supporters» σε συνεννόηση με τον Σταύρο Αδαμίδη παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει να τεθεί σε άμεση εφαρμογή και άρα να καταστεί δυνατόν να καλυφθούν οι τρέχουσες οικονομικές ανάγκες της ομάδας.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ καλείται μέχρι τις 30 Ιουνίου να κλείσει συγκεκριμένες οικονομικές εκκρεμότητες, με το ποσό που απαιτείται να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, παραμένει όμως ερωτηματικό από ποιον θα καλυφθεί. Βλέπετε, ο Πέτρος Παππάς μέσω της ανακοίνωσής του ξεκαθάρισε πως σκοπεύει άμεσα να παραχωρήσει τις μετοχές του στο φορέα της λαϊκής βάσης που θα δημιουργηθεί από τους «Supporters», που ενδεχομένως να σημαίνει αυτομάτως και την παραίτησή του από τις υποχρεώσεις του μεγαλομετόχου.

Με δεδομένο, μάλιστα, πως και ο Νοτιάς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να σηκώνει μόνος του το οικονομικό βάρος, γίνεται κατανοητό πως παραμένει άγνωστο πώς θα εξοφληθεί τελικά αυτό το ποσό, με τους Παππά και Νοτιά να καλούνται εν τέλει να βγάλουν εκ νέου το φίδι από την τρύπα.

Ενημέρωση σε Τροχανά και πρώην παράγοντες

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ και μέλη των «Supporters» αναμένεται να έχει σήμερα ο Μιχάλης Τροχανάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το πλάνο λαϊκής βάσης που προωθείται στην Ενωση.

Ο πρώην παράγοντας της Ενωσης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό έδειξε να διαφωνεί με κάποιες πτυχές του σχεδίου που προωθείται, επανέλαβε την αναγκαιότητα της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ομάδα, ενώ δήλωσε εξοργισμένος με την κίνηση του Παππά να αποχωρήσει χωρίς να βρεθεί διάδοχη κατάσταση για την ομάδα.

Πάντως, ο Τροχανάς δεν θα είναι ο μοναδικός πρώην παράγοντας με τον οποίο θα έχουν συνάντηση οι διοικούντες την Ενωση. Ηδη τόσο ο Αδαμίδης όσο και οι «Supporters» επιχειρούν συναντήσεις με επιφανείς «κιτρινόμαυρους» για να μπορέσουν να προωθήσουν όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη επιτυχία το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα της Ενωσης.

sentragoal.gr