ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Σφήνα» για τον Ρίμπας.

Την απόκτηση ενός επιθετικού με σπουδαίες προδιαγραφές «παλεύει» η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Σεμπαστιάν Ρίμπας. Οι «κιτρινόμαυροι» επιδιώκουν να κλείσουν τον 23χρονο Ουρουγουανό φορ που μένει ελεύθερος από τη γαλλική Ντιζόν, αλλά στην προσπάθειά τους έχουν ως μεγάλο αντίπαλο την Τζένοα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αλλά και τοποθετήσεις της διοίκησης των Γενοβέζων, ο Ρίμπας είναι πολύ κοντά στην Τζένοα. Ετσι κι αλλιώς είναι προφανές πως οι Ιταλοί κινούνται γρήγορα και με προγραμματισμό, την ώρα που στην ΑΕΚ υφίστανται σημαντικές ολιγωρίες σε αυτά τα θέματα και χάνονται παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Τον Ρίμπας είχαν τσεκάρει στην ΑΕΚ εδώ και αρκετούς μήνες. Αλλωστε, πρόκειται για ένα... πολυβόλο που σκοράρει ακατάπαυστα στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Με τη φανέλα της Ντιζόν ο Ρίμπας έχει 22 γκολ σε 36 παιχνίδια και την οδηγεί φουλ για άνοδο στο Σαμπιονά.
Η Ντιζόν είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος -ισόβαθμη με τη πρωτοπόρο Εβιάν- δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Τα επιτεύγματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα και κίνησαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Η Τζένοα φαίνεται πως έχει πάρει σαφές προβάδισμα, αλλά η ΑΕΚ επιχειρεί την ανατροπή των δεδομένων.

«Προχωράμε στην αγορά του Ρίμπας. Είναι ένας Ουρουγουανός επιθετικός, αλλά με ιταλικό διαβατήριο και θα κλείσουμε τη συμφωνία» επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, ενώ οι Ιταλοί τον έχουν χρίσει ήδη διάδοχο του Μποσέλι. Οι Ιταλοί φέρεται πως προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο για τον Ρίμπας. Βέβαια, αν η ΑΕΚ εξασφαλίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και έχει άλλες δυνατότητες, θα προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται.


Το αστέρι της Ιντερ

Ο Ρίμπας έδειξε από πολύ νεαρή ηλικία πως έχει προδιαγραφές για να κάνει μεγάλη καριέρα. Σε ηλικία 18 ετών έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της μεγάλης Ιντερ. Στο... παιδομάζωμα που επιχειρεί κάθε χρόνο η μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, προκειμένου να βρει ταλέντα, στάθηκαν στην περίπτωση του Ουρουγουανού.

Ο Ρίμπας έπαιξε για ενάμιση χρόνο στην Πριμαβέρα των Μιλανέζων, ενώ δόθηκε και δανεικός στη Σπέτσια. Βέβαια, σε μια ομάδα που στην επίθεσή της έχει παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς, οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Ετσι το 2008 πωλήθηκε έναντι 1 εκατ. ευρώ στη γαλλική Ντιζόν.

Τον θέλουν για «αντι-Μπλάνκο»

Στην ΑΕΚ είχαν εντυπωσιαστεί από τα προσόντα του Ρίμπας και τον είχαν σε περίοπτη θέση στα σχέδιά τους. Ειδικά έπειτα από το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Ισμαελ Μπλάνκο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πειστεί πως ο Ουρουγουανός μπορούσε να καλύψει το κενό του στην επίθεση της ομάδας.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως αν τελικά καταφέρουν να τον πείσουν, θα πρέπει να κάνουν οικονομική υπέρβαση ανάλογη με αυτήν που αξίωνε ο Μπλάνκο. Βλέπετε, ο Ρίμπας δεν είναι τυχαίος παίκτης και βέβαια δεν είναι φτηνός και για να υπογράψει ζητούσε περίπου 500-600.000 ευρώ ετησίως.


sentragoal.gr