ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Λίνεν: «Ετοιμος ο Κοντοές για την ΑΕΚ»

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία τον Ιανουάριο του 2008, σε αναμέτρηση Κυπέλλου μεταξύ Ηρακλή και Πανιώνιου. Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντοέ, που μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στα κυανέρυθρα είναι πλέον έτοιμος να προβάρει τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ.

Ηδη χθες πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να υπογράψει το νέο τριετές του συμβόλαιο και να ανακοινωθεί επίσημα από την Ενωση.
Για όσους τον γνωρίζουν καλά και έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, η εξέλιξή του θεωρούνταν αναμενόμενη. Το πείσμα, η αφοσίωση και η ποδοσφαιρική ψυχή τον χαρακτηρίζουν και στην πορεία του χρόνου φαίνεται πως τον δικαιώνουν.

Ο Εβαλντ Λίνεν ήταν ο άνθρωπος που τον ξεχώρισε, τον εμπιστεύτηκε και τον ανέδειξε. Τον χρησιμοποίησε ως στόπερ, καθώς έβλεπε πάνω του στοιχεία που μπορούσαν να τον εξελίξουν σε έναν ολοκληρωμένο αμυντικό, που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της άμυνας.

Στοιχεία που διέκριναν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι ήδη από τον Ιανουάριο (το «Goal» σας είχε ενημερώσει πρώτο σχετικά από τις 26 Ιανουαρίου) είχαν σπεύσει να προσεγγίσουν τον 25χρονο αμυντικό για να εξασφαλίσουν προτεραιότητα στην απόκτησή του.

Το «Goal», με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Γιάννη Κοντοέ στην Ενωση, απευθύνθηκε στον Εβαλντ Λίνεν, στον άνθρωπο που τον καθιέρωσε στον Πανιώνιο, για να αποκτήσει μια πιο σαφή ποδοσφαιρική άποψη για τον 25χρονο αμυντικό.

Ο Γερμανός τεχνικός στο άκουσμα της είδησης πως ο Κοντοές προβάρει τα κιτρινόμαυρα δεν ξαφνιάστηκε καθόλου: «Δεν μου προκαλεί εντύπωση. Ημουν σίγουρος για την εξέλιξή του. Μπορεί να μην έχω εικόνα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά από την πρώτη στιγμή πίστευα πως ο Κοντοές είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω.

Πάντα ήταν πολύ φιλόδοξο παιδί και δούλευε προς αυτή την κατεύθυνση» ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού για να θυμηθεί: «Τον είχα ξεχωρίσει τότε ως έναν ταλαντούχο παίκτη και κυρίως γιατί ήταν πολύ γρήγορος. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα του ατού. Επαναλαμβάνω πως τα τελευταία χρόνια δεν έχω εικόνα του γιατί έχω αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θυμάμαι πως ήταν ένα πολύ γρήγορο παιδί. Με πάθος και πολλή δύναμη.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα σε παίκτη, είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί για 90 λεπτά στο ίδιο τέμπο χωρίς να κουραστεί. Θυμάμαι πως πολλές φορές όταν έκανε κάποια λάθη και έπρεπε να τον διορθώσω του φώναζα, αλλά, παρ' όλο που στενοχωριόταν, πείσμωνε πολύ, δείγμα της μεγάλης φιλοδοξίας που έχει, η οποία τον δικαιώνει.

Είναι καλό και έξυπνο παιδί. Αντιλαμβάνεται με την πρώτη αυτό που θα του πεις και θα δουλέψει εντατικά για να βελτιωθεί. Χαίρομαι πολύ για την εξέλιξή του και πιστεύω πως με τη δουλειά και την αφοσίωσή του θα δικαιώσει τις προσδοκίες της ΑΕΚ» εξήγησε ο Εβαλντ Λίνεν.

Μάντζιος: «Κερδισμένη η ΑΕΚ από τη μεταγραφή του

Το μεγάλο ατού του Γιάννη Κοντοέ είναι η δυνατότητα που έχει να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο στα άκρα της άμυνας όσο και ως στόπερ. Την περίοδο που ο Ακης Μάντζιος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου, ο 25χρονος πλέον άσος χρησιμοποιούταν στα άκρα. «Επαιξε και δεξιά και αριστερά.

Είναι ένα παιδί που δίνει τα πάντα και ψυχικά και τακτικά. Είναι πολύ πειθαρχημένος και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι πεισματάρης και βελτιώθηκε πολύ τακτικά, ειδικά αυτή τη χρονιά. Μπορεί να δώσει λύσεις και δεξιά και αριστερά και στον άξονα ως κεντρικός αμυντικός. Η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη από τη μεταγραφή του.

Μπορεί να μην είναι το όνομα-κράχτης, αλλά με τα ψυχικά αποθέματα που έχει και θα παίξει και θα βοηθήσει» σημείωσε ο Ακης Μάντζιος μιλώντας στο «Goal», για να συνεχίσει: «Διακρίνεται για την ταχύτητά του.

Είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και παίζει πολύ παθιασμένα. Ο επιθετικός θα τον περνάει και θα τον βρίσκει συνέχεια μπροστά του. Χρειάζεται να βελτιώσει λίγο την τακτική του στο επιθετικό κομμάτι, αλλά είναι πολύ εργατικός και είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει τα όποια κενά του. Ως άνθρωπος είναι ένα πολύ καλό παιδί, που διακρίνεται για το χιούμορ του. Είναι καλός χαρακτήρας και πειραχτήρι χωρίς να χάνει το σεβασμό του».

Τι πρέπει να γνωρίζετε

>> Το μεγάλο του όνειρο είναι να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Μάλιστα, ενδόμυχα πίστευε πως στην πρόσφατη κλήση θα συμπεριλαμβανόταν στις επιλογές του Σάντος.

>> Εχει διατηρήσει τις παιδικές του φιλίες, αλλά από το χώρο του ποδοσφαίρου κάνει κολλητή παρέα με τους Γιάννη Μανιάτη, Φανούρη Γονδουλάκη, Γιώργο Βιδάλη και Δημήτρη Σωτηρίου.
>> Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους χαβαλέδες των αποδυτηρίων, με τους συμπαίκτες και τους φίλους του να κάνουν λόγο για μέγα πειραχτήρι.

>> Είναι φαν της Μπαρτσελόνα, την οποία επιλέγει συνέχεια και στο PlayStation, με τους φίλους του πάντως να αναφέρουν πως μπορεί στο γήπεδο να ανταποκρίνεται, αλλά στο PlayStation είναι μεγάλος... μυρωδιάς.

>> Δεν έχει ιδιαίτερες μουσικές προτιμήσεις, με την καθημερινότητά του να μην απέχει από αυτήν ενός κλασικού ποδοσφαιριστή. Προπόνηση, καφές, σινεμά, ύπνος...

>> Είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ.

Οι αριθμοί

3 αδέρφια έχει ο Γιάννης Κοντοές. Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι
26 ήταν οι συνολικές φετινές συμμετοχές του στον Πανιώνιο
3 θα είναι πιθανότατα τα χρόνια που θα υπογράψει στην ΑΕΚ
25 ήταν το νούμερο της φανέλας που φορούσε στον Πανιώνιο
0 είναι τα γκολ που έχει σημειώσει στην καριέρα του
165.000 ευρώ θα είναι οι πάγιες αποδοχές του Γιάννη Κοντοέ στην Ενωση
14 είναι οι παίκτες που έχουν μετακομίσει από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ
sentragoal.gr