ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γιατί έμεινε ο Χιμένεθ .

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι έτοιμος να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην ΑΕΚ και το gazzetta.gr κάνει το «ταμείο» της πρώτης σεζόν του Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.


Ο Σταύρος Αδαμίδης και η διοίκηση της ΠΑΕ έκριναν ως επιτυχημένο το έργο του Ισπανού, στην πρώτη χρονιά στην ομάδα και το gazzetta.gr θυμίζει τα πεπραγμένα του.
Ένας Ισπανός στην Ελλάδα
Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στις 9 Οκτωβρίου και την επόμενη ημέρα πήρε το βάπτισμα του πυρός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την Ένωση να περνάει με το εντυπωσιακό 4-0.

Βέβαια η αρχή δεν είναι πάντα το ήμισυ του παντός, αφού η Ένωση ποτέ δεν κατάφερε να παρουσιάζει σταθερή απόδοση φέρνοντας αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα, αφού όπως κέρδιζε τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, άλλο τόσο γνώριζε ντροπιαστικές ήττες όπως το 4-0 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Όμως και ο ίδιος ο Χιμένεθ έδωσε δικαιώματα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις εμμονές του και τις αλχημείες του αντί να βοηθήσει την ομάδα την μπέρδευε, κάτι που φαινόταν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πάντως για το οποίο δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει είναι για τη δουλειά του. Μπορεί να μην έκανε την ΑΕΚ απαστράπτουσα ομάδα, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να την κάνει μαχητική κρατώντας όλους τους παίκτες σε εγρήγορση. Όλοι τους είχαν τις ευκαιρίες τους, Λεονάρντο χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, και όλοι επιβραβεύονται αν δείξουν ανάλογο πρόσωπο στις προπονήσεις.

Το Κύπελλο τον κράτησε...

Και αυτό το πνεύμα είναι που οδήγησε την Ένωση στον πρώτο της τίτλο μετά τη σεζόν 2001-02 κερδίζοντας στον τελικό του Κυπέλλου τον Ατρόμητο. Συνολικά ο Μανόλο Χιμένεθ κοουτσάρισε την ομάδα σε 41 παιχνίδια έχοντας απολογισμό 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 13 ήττες.


Στο πρωτάθλημα και σε τριάντα αγώνες αν υπολογίσει κανείς και τα πλέι οφ, το ρεκόρ του Ισπανού τεχνικού θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι στο 1/3 των παιχνιδιών η ΑΕΚ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, αφού σε τριάντα αγώνες είχε δέκα ήττες, ενώ άλλα πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και μόλις 15 νίκες. Αντίθετα, στο Κύπελλο τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα, αφού με μόλις μία ήττα σε σύνολο επτά παιχνιδιών (5 νίκες-1 ισοπαλία) έφτασε στον τίτλο. Τέλος, στην Ευρώπη, ο Χιμένεθ πρόλαβε τέσσερα παιχνίδια έχοντας μόλις μία νίκη και δύο ήττες (επίσης μία ισοπαλία) με τη δεύτερη ήττα από τη Ζενίτ να είναι και καταδικαστική.


ΣΥΝΟΛΟ

Αγ.     Ν     Ι     Η
41     21     7     13

Πρωτάθλημα 30 15 5 10
Κύπελλο 7 5 1 1
Ευρώπη     4 1 1 2



gazzetta.gr