ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΕΚ… από τον τόπο της!

Αφού οριστικοποιήθηκε πως το «μυστρί» θα παραμείνει στα χέρια του, ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε με τον Σταύρο Αδαμίδη και τι… ΑΕΚ πρέπει να χτίσει τη νέα χρονιά: 

Μια ομάδα που θα μιλά (περισσότερα) ελληνικά και -ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν θα μιλάει στην μπάλα- θα μιλά στην καρδιά των φιλάθλων της με τη μαχητικότητά της. 

Μπορεί το «σύννεφο» της δύσκολης οικονομικής κατάστασης (και του σφιχτού μπάτζετ που αναπόφευκτα θα έχει ως αποτέλεσμα) να πλανιόταν στην ατμόσφαιρα της τρίωρης συνάντησής τους -ωστόσο πρόεδρος και προπονητής δεν το άφησαν να… μολύνει την αισιοδοξία για τη νέα σεζόν.

Εκείνης που -αφότου ξεκαθαρίστηκε πως θα ξεκινήσει με ειλικρινή δήλωση των στόχων, βάσει του ρόστερ που θα σχηματιστεί- συμφωνήθηκε ότι θα περιστραφεί γύρω από πέντε βασικούς άξονες: 

1) Την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας και την προσπάθεια αυτό να γίνει κυρίαρχο στα αποδυτήρια -και ει δυνατόν και στην ενδεκάδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν κινήσεις προς εγχώριους στόχους (Κοντοές, Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Σιόβας, Παπαστεριανός, Κωνσταντόπουλος κ.α. ) που θα κοστίσουν από λίγο έως… καθόλου -αλλά έχουν δώσει δείγματα πως μπορούν να προσφέρουν λύσεις και ανταγωνιστικότητα στην «Ένωση». Εννοείται πως πρόθεση διοίκησης και προπονητή είναι -όσοι απ' αυτούς έρθουν τελικά- να… μυηθούν από τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Γεωργέα (στους οποίους θα προταθεί να μείνουν έναν ακόμα χρόνο). 

2) Χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών (ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι που αναφέρθηκαν πριν), αλλά μπορεί να γίνει εφικτός και από το μεγαλύτερο βάρος που -συμφωνήθηκε να- πέσει από την επόμενη χρονιά στις ακαδημίες. 

3) Αποδεσμεύσεις παικτών. Είτε λόγω συμβολαίων που… ευχαρίστως θα έβγαζε από πάνω της η ΠΑΕ (Σάχα, Γκερέιρο, Νταντόμο), είτε λόγω δανεισμών που τελειώνουν και δεν έχει διαπιστωθεί λόγος ανανέωσης (Έντερ, Νασούτι και ενδεχομένως Μπαχά), είτε άλλων που… έχει βρεθεί μεν λόγος, αλλά δεν πέφτει στην ΑΕΚ ο πρώτος λόγος για το αν θα παραμείνουν (Ματέος). 

4) Πωλήσεις παικτών, εφόσον έρθουν συμφέρουσες προτάσεις. Είναι σαφές πως όλοι οι «κιτρινόμαυροι» που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένους συλλόγους (Σκόκο, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Μάκος) έχουν… την τιμή τους. Όσο ξεκάθαρο είναι, όμως, ότι συζητείται η πώλησή τους, άλλο τόσο ξεκάθαρο έγινε πως -σε κάθε ενδεχόμενη τέτοια- θα υπάρχει (όσο το δυνατόν ισάξια) αντικατάσταση. 

5) Αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας. Με βάση την (όντως βελτιωμένη) εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, θα επιδιωχθεί η καινούργια που θα χτιστεί να είναι ακόμα περισσότερο «ομάδα του προπονητή». Μια ομάδα που θα έχει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και η οποία -παρόλο που ενδεχομένως δεν θα «μαγεύει» με την απόδοσή της- θα… απαγορεύει, ωστόσο, να την κατηγορήσεις ότι δεν μάχεται μέχρι τέλους για τους στόχους της. 





sport-fm.gr