ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Δύσκολα για την ΑΕΚ, αν αποτύχουμε»

Την άποψή του το εγχείρημα των Supporters είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον της ΑΕΚ, εξέφρασε ο Μάκης Κασνακίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρόεδρος του κινήματος τόνισε ότι το κόστος είναι ένα ευρώ την ημέρα για κάθε μέλος, το οποίο θα έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται κανένας που θα θελήσει στο μέλλον να αγοράσει την ΠΑΕ.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο κ.Κασνακίδης στους Μιχάλη Λεάνη και Χρίστο Χαραλαμπόπουλο:

Για το πλάνο των Supporters:

«Ο τρόπος που το έχουμε κάνει και αυτό που επιθυμούμε είναι να μαζέψουμε λίγα λεφτά από πολλούς ανθρώπους. Θέλουμε συνδυασμό συμμετοχής των Supporters και παρουσία τους στο γήπεδο».

Για τα χρήματα που θα βάζει το κάθε μέλος:

«Αυτό που κάναμε ήταν να μιλήσουμε με την ΠΑΕ και να υπάρξει ένα πολύ φθηνό διαρκείας για τα μέλη των Supporters. Αυτό θα βγει στα 165 ευρώ περίπου. Για να γίνει κάποιος μέλος των Supporters χρειάζεται 200 ευρώ. Σύνολο 365, δηλαδή με ένα ευρώ την ημέρα βοηθάς την ΑΕΚ. Θέλουμε να ενισχύσουμε και την ιδέα και το γήπεδο».

Για το πόσα μέλη χρειάζονται:

«Είμαι σίγουρος 50.000 μέλη, για ένα ευρώ την ημέρα. Δεν λέω να μπουν όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ. Τα πρώτα δείγματα που πήραμε από χτες μέχρι σήμερα είναι πολύ θετικά. Στο facebook μπήκαν 2800 άτομα περίπου. Δεν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά είναι ένα δείγμα. Είναι ένα θετικό κλίμα και έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν υπάρχει κάποιος μεγιστάνας να βάλει λεφτά. Πρέπει εμείς, οι φίλοι της ΑΕΚ, να πάρουμε την τύχη της στα χέρια μας».

Για το διοικητικό σχήμα των Supporters:

«Δεν οι αρχικοί Supporters, τα 30 άτομα, αυτοί που θα αναλάβουν. Θα είναι μέλη οι αρχικοί Supporters, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Αυτοί που βάζουν 200 ή 1000 ευρώ θα έχουν εκπροσωπούνται το ίδιο. Η δύναμη του καθενός θα είναι ανάλογη με τις ψήφους που θα παίρνει αν κατέβει στις εκλογές. Δικαίωμα υποψηφιότητας στη Γενική Συνέλευση των Supporters έχουν όλοι. Από εκεί θα προκύπτει το δικό τους Διοικητικό Συμβούλιο και από εκεί δύο άτομα θα μας εκπροσωπούν στο ΔΣ της ΠΑΕ, ανάλογα με το ποσοστό μετοχών που θα έχουν στην ομάδα».

Για τον οικονομικό έλεγχο των Supporters:

«Θα υπάρχει μια επιτροπή ελέγχου ανεξάρτητη από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από έναν πρώην ανώτατο δικαστικό, έναν ορκωτό λογιστή και μέλος των Supporters γνωστό στο κοινό. Αυτή η επιτροπή θα παίρνει από τους Supporters και από την ΠΑΕ κάθε τρίμηνο τα οικονομικά και θα παρουσιάζει έκθεση που θα πηγαίνει σε όλα τα μέλη των Supporters».

Για τη δύναμη που έχουν οι Supporters στην ΠΑΕ:

«Είναι οι δυνατότητες που έχει ένας μεγαλομέτοχος στην εταιρεία του. Ήδη είμαστε το 23%, άρα είμαστε ο δεύτερος μέτοχος στην ΑΕΚ. Εκπροσωπούμαστε με 2 άτομα στην ΠΑΕ».

Για το ενδεχόμενο να μην επιτύχει το εγχείρημα αυτό:

«Ο κόσμος μπορεί να μην συμμετάσχει ανάλογα με τα σχέδιά μας επειδή έχουν ακούσει πολλά ή δεν μπορούν για διάφορους λόγους. Αν δεν συμμετάσχουν, η τύχη της ΑΕΚ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μπορώ να πω ποια θα είναι αυτή. Ορισμένοι θα βάλουμε λεφτά, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Υπάρχει μια ΠΑΕ, υπάρχουν μέτοχοι που θα αποφασίσουν για το μέλλον της ομάδας, αλλά απ’ όσο γνωρίζω δεν θα είναι καλό».

Για το ενδεχόμενο να θελήσει κάποιος να βάλει λεφτά στο μέλλον στην ΑΕΚ:

«Όποιος έχει πολλά λεφτά και θέλει να μπει στην ΑΕΚ φυσικά και δεν τον αποκλείουμε. Κάποιος μπορεί να έρθει, να βάλει τα λεφτά του σαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ομάδα και οι Supporters θα ψηφίσουν αν αυτό το άτομο είναι φερέγγυο να πάρει την ομάδα. Είναι πολύ εύκολο να μπει κάποιος, αρκεί τα λεφτά να πάνε στην ΑΕΚ».

Για την ανάληψη χρεών μαζί με τις μετοχές:

«Ο μέτοχος ποτέ δεν είναι υπεύθυνος για τα χρέη, νομικά».

Για τις υποθηκευμένες μετοχές:

«Οι μετοχές που έχουμε είναι αυτές που είναι υποθηκευμένες στην Morgan Stanley. Οι καινούργιες όμως θα είναι ελεύθερες. Το 23% είναι το υποθηκευμένο. Αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να κάνεις εκλογές. Το μόνο που σε εμποδίζει είναι να το πουλήσεις. Οι μετοχές που παίρνει ο κόσμος είναι ελεύθερες».


sport-fm.gr