ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Χήνας: «Ο κόσμος θέλει λυτρωτή-Μεσσία»

 
Για τις προϋποθέσεις που μπορεί να υπάρξουν σήμερα στην ΑΕΚ: «Αυτό ανατρέπεται από τη σημερινή ζωή, το ποδόσφαιρο έχει μεταβληθεί σε ένα μέσο από την οποία ο φίλαθλος είναι απογοητευμένος από τη ζωή και μέσα στο γήπεδο επιδιώκει αν αποτυπώσει απόψεις και θέσεις Δεν μπορεί να αποτελεί άχρωμη κουκίδα , ένας απλός πελάτης. Αναζητά διέξοδο λύτρωσης στις συντροφιές που δημιουργούνται γύρο από μία ομάδα. Ο απλός φίλαθλος τροφοδοτεί μέσα από το πάθος του μία πρωταγωνιστική ΑΕΚ».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ: «Ως Ένωση 1924 έχουμε έρθει σε επαφή με 300 φίλαθλους και συμπυκνώσαμε τις δυσκολίες σε τρία σημεία. Πρώτα είναι το θεσμικό πλαίσιο που δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, ένα σωματείο τύπου Μπαρτσελόνα καθώς στη Σουπερλίγκα υποχρεούνται οι ομάδες να είναι εταιρίες.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η λυσσαλέα αντίσταση μεγαλοπαραγόντων. Εδώ πραγματικά έχουμε δυσκολία. Τέλος, η νοοτροπία του κόσμου της ΑΕΚ που έχει πληγωθεί από 15 χρόνια ανομβρίας. Είναι καχύποπτος καθώς πληγώθηκε με τις λουδοβίκιες εξελίξεις. Θέλει το λυτρωτή-Μεσσία που θα φέρει τις λύσεις. Αυτή η αντίληψη υπάρχει και δεν έχουμε την ουτοπική φαντασίωση ότι θα αλλάξει σήμερα».

Για τον ρόλο της Ένωσης 1924: «Ο κόσμος στέκεται στο περιθώριο. Δεν είναι ουσιώδες να δώσουμε νόημα στη συμμετοχή του για να μπορέσει να εμπνευστεί κάποιες δημιουργικές συγκινήσεις που θα τον φέρει πολύ κοντά στην ομάδα; Βλέπετε ότι έχουμε 17.000 διαρκείας και στο γήπεδο έρχονται 7-8.000. Ο κόσμος είναι αποστασιοποιημένος. Εμείς υποβάλλουμε κάποια μοντέλα. Αυτό της Μπαρτσελόνα που δεν γίνεται, το γερμανικό μοντέλο, και της λέσχης φίλων Άρη που είναι υπό συζήτηση. Εκεί συστήνουμε μία εταιρεία που παίρνει μετοχές και τελικά παίρνει την εξουσία μέσα στην ΠΑΕ. Εμείς που τρέχουμε συντονιστικά όλο το μοντέλο να είμαστε έξω, αυτό είναι το νόημα της ανιδιοτέλειας. Αυτό αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ, η ιδιοτελής παρέμβαση».


Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να ορθοποδήσει η ΑΕΚ: «Δεν εξαφανίστηκε αυτή η πιθανότητα. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι μάχιμοι που θα δώσουν τον εαυτό τους, έτοιμοι να προσφέρουν εθελούσια για να φτιάξουν την ΑΕΚ σύμφωνα με τους οραματισμούς τους. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να είναι μια εμπορεύσιμη ομάδα. Η ΑΕΚ, είναι αυτό που πιστεύουμε χιλιάδες άνθρωποι ανιδιοτελώς και συνειδητά».

Για τους στόχους της Ένωσης 1924: «Στοχεύουμε αντί να υπάρχουν οι λυτρωτές, επιφανείς προσωπικότητες, να αποφασίζει ο λαός. Αυτό κάναμε χθες. Με την παρουσία του Χατζηχρήστου από την ερασιτεχνική, του Αδαμίδη από την ΠΑΕ, του Καραμανλή από την ΚΑΕ, δηλώσαμε ότι πρέπει να προχωρήσει το μοντέλο της λαϊκής συστράτευσης. Είναι τεράστια επιτυχία, κάτσανε στο τραπέζι με πνεύμα θετικής βούλησης και υποστήριξαν ότι αυτή η νοοτροπία πρέπει να προχωρήσει. Από χθες τροφοδοτήθηκε μία άλλη δυναμική με τη συστράτευση των τριών θεσμικών φορέων της ΑΕΚ. Στις 23 του μηνός στη γενική συνέλευση θα κάνουμε πιο βατό το περιεχόμενο αυτού του εγχειρήματος. Στη γενική συνέλευση λέμε να ιδρυθεί μια λαϊκή επιτροπή, ανοιχτή. Ο απλός υπάλληλος ξέρει πως θα φτιάξει την ΑΕΚ. Να τη συγκροτήσουν εκλεγμένοι οι οποίοι θα διαχειριστούν όλη την τύχη τους εγχειρήματος. Εμείς που συγκροτήσαμε τη διαδικασία θα μείνουμε απ' έξω. Το τελικό μοντέλο που θα εγκριθεί προβλέπει τη δυνατότητα να έρθουν κάποιοι επενδυτές που θα στελεχώσουν την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ανεξάρτητα. Δεν εμφανιζόμαστε ως μεσσίες. Προτείνουμε στον κόσμο και αυτός θα αποφασίσει ποιους θα κρατήσουμε και που θα πάμε. Οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι θα στελεχώσουν τα πάντα»
.
Για την περίπτωση που εμφανιστεί ένας ισχυρός χρηματοδότης: «Η Ενωση 1924 θα είναι απέναντί του. Θα καταλήξουμε πάλι στις ίδιες απατηλές προσδοκίες. Δομικά και θεσμικά είναι αντίθετη με το εγχείρημα. Εάν η πλειοψηφία του κόσμου επιθυμεί να πάρει την ΑΕΚ η επιθυμία του θα είναι σεβαστή».

Για το νομοσχέδιο που προωθεί η αγγλική κυβέρνηση: «Ολη η Ευρώπη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρώπη συνεξελίσσεται και η Ελλάδα οφείλει να αφομοιώσει αυτή τη δυναμική που τροφοδοτεί ο ευρωπαϊκός χώρος. Μια επίσημη δημοσκόπηση 80% των φιλάθλων της Μάνστεστερ και 70% της Λίβερπουλ λένε ότι θέλουν τη συμμετοχή του λαού στην εξουσία της διοίκησης».

sentragoal.gr