ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Δεν είμαι λαμόγιο»!

Από την πρώτη στιγμή πριν από δύο χρόνια, που ο Μπάμπης Καραμανλής δέχτηκε να μπει μπροστά για να δώσει το φιλί της ζωής στην αγαπημένη του ΑΕΚ, που βρισκόταν μια ανάσα από το θάνατο, ήξερε ότι καλείται να ανέβει ένα... Γολγοθά.

Είχε να σηκώσει έναν τεράστιο σταυρό. Δεν δείλιασε, όμως, ποτέ. Προτίμησε να σκύψει το κεφάλι και να βαδίσει πάνω στον κακοτράχαλο
δρόμο.

Αγνοώντας τις δυσκολίες, τη λάσπη και τη χλεύη όσων πίστευαν ότι οι σκοπός του δεν ήταν ιερός, αλλά είχε άλλα κίνητρα. Εβαλε στην άκρη τα πάντα για την Ενωση. Δεν μίλησε, όμως, ποτέ γι’ αυτά που περνούσε. Τώρα έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια, στα οποία έφτασε πέρυσι την Ενωση μια ανάσα από τα πλέι οφ και φέτος την κράτησε στην Α1, ο Μπάμπης Καραμανλής αποφάσισε για πρώτη φορά να αφήσει το συναίσθημα να τον κυριεύσει.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε στο «Goal» και ξέσπασε κατά όσων τον έβαλαν στο σημάδι: «Δεν είμαι αλεξιπτωτιστής. Δεν είμαι λαμόγιο που ήρθε στην ΑΕΚ για να κερδίσει. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι έκανα κάτι για δικό μου όφελος. Μπήκα μόνο να βοηθήσω. Η ΑΕΚ είναι η ζωή μου. Επαιξα στα παιδικά τμήματα με τον Νίκο Νεσιάδη προπονητή. Ημουν κομμάτι της ομάδας. Η ΑΕΚ είναι για μένα κάτι ιερό. Οσο είμαι όρθιος θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθάω γιατί της αξίζει κάθε θυσία».

Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ έκανε και το μίνι απολογισμό της θητείας του, ενώ μίλησε και για τα λάθη του: «Το σημαντικό είναι ότι η «βασίλισσα» κρατήθηκε ζωντανή και πλέον χαμογελάει. Και μέσα από την υγεία και τη ζωντάνια της μπορεί να αισοιοδοξεί ότι θα έρθει μια καλύτερη ΑΕΚ. Βρήκαμε μια ΑΕΚ έτοιμη να πτωχεύσει και να πέσει στη Β’ Εθνική και την κρατήσαμε ζωντανή. Κάναμε λάθη, ναι. Το παραδέχομαι. Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, αλλά ΑΕΚτζήδες που θέλουμε να βοηθήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι η καρδιά της ομάδας συνεχίζει να χτυπάει».

«Δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης»!

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στην υπόθεση Κοζώνη, που θα κρίνει το αν η Ενωση θα μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδειξε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, αλλά απέφυγε τα μεγάλα λόγια: «Πήγα στο Σικάγο και συναντηθήκαμε και πρέπει να πω ότι όποιος πάει εκεί θα καταλάβει ότι ο Μπομπ Κοζώνης είναι τεράστιο μέγεθος. Δεν είναι φούσκα όπως έλεγαν κάποιοι, που προσπαθούσαν να τον αμφισβητήσουν και να τον υπονομεύσουν, για λόγους που κάποια στιγμή θα πούμε....

Θα είναι τεράστια επιτυχία αν έρθει στην ΑΕΚ. Σαν Μπάμπης Καραμανλής υπογράφω ότι ο Κοζώνης θα είναι ευλογία για την ομάδα. Είναι η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ, βάσει μεγέθους. Μόνο έτσι η ομάδα θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, τον Γιάννη Φιλίππου. Δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα, αλλά μπορώ να πω ότι ο Θεός μερικές φορές χαμογελάει και θεωρώ ότι ίσως να ήρθε η ώρα να χαμογελάσει και στην ΑΕΚ».

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στον Γιάννη Φιλίππου αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ: «Ο Φιλίππου θέλει να βοηθήσει και να εξασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Και η ΑΕΚ είναι ένα μαγαζί γωνία, αλλά είναι κι ένα μαγαζί που έχει μπει σε τάξη. Κατ' αρχάς και μόνο το γεγονός ότι μπήκε στο άρθρο 99 περί ρύθμισης χρεών την κάνει ελκυστική για οποιονδήποτε μεγάλο επιχειρηματία θέλει να πάρει την ομάδα».

«Βοήθησαν χωρίς να φαίνονται»

Ο Μπάμπης Καραμανλής θέλησε να βγάλει το καπέλο και σε κάποιους συμπολεμιστές που βοήθησαν φέτος την ομάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μας, όπως τον Τάκη Κανελλόπουλο και τον Χρήστο Παπαδημητρίου. Βοήθησαν πάρα πολύ και ποτέ, μα ποτέ δεν θέλησαν να φανούν. Θέλω να ευχαριστήσω κι άλλους ανθρώπους. Οπως τη Λία Μάντη, τον Δημήτρη Καρβέλα και τον Δημήτρη Μαρίνο. Βοήθησαν πολύ την ομάδα, σε στιγμές που δεν έφταναν τα λεφτά και δεν ξέραμε τι να καλύψουμε. Ευχαριστώ και τα παιδιά που ήταν στη διοίκηση, αλλά έφυγαν, τους κυρίους Τσάγγαρη, Σουλτάνογλου, Γαμπιεράκη, Γεωργαντζόγλου, Χήνα. Είχαμε διαφωνίες, αλλά βοήθησαν».

Ο... Μοϊκανός Γκέκος

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στην απόφασή του να παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Μηνά Γκέκο, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του δικαιώθηκε και έσταξε μέλι για τον τεχνικό της ΑΕΚ: «Τον επιλέξαμε επειδή ήταν ΑΕΚτζής και ξέραμε ότι μπορεί να δουλέψει και να σώσει την ομάδα. Ηταν ο καταλληλότερος. Η επιλογή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Ηταν καταπληκτικό αυτό που πέτυχε. Ηταν κάτι ηρωικό, κάτι? μοϊκανικό. Εδωσε πνοή στην ομάδα. Κάναμε απίστευτες νίκες μαζί του. Κερδίσαμε όλες τις ομάδες με τις οποίες παλεύαμε για την παραμονή, αλλά και τον Πανελλήνιο. Τον ευχαριστούμε για όσα έκανε, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που ήταν μαζί του: τον Θανάση Παπαχατζή αλλά και τους Βαγγέλη Ζιάγκο και Νίκο Λινοξυλάκη».

Ανοιχτό το θέμα προπονητή

Ο Μηνάς Γκέκος (θα ανοίξει τα χαρτιά του τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου), που έκανε το τραπέζι χθες στους παίκτες της ΑΕΚ, θέλει να μείνει στην ομάδα. Από την άλλη, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να βγάλει άλλη μια σεζόν με τα ίδια προβλήματα. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι, τότε ίσως αποφασίσει να πει «αντίο» στη μεγάλη του αγάπη, την Ενωση. Οχι επειδή θα δειλιάσει μπροστά στα προβλήματα, αλλά επειδή θεωρεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο. Ετσι το θέμα του θα εξαρτηθεί από την υπόθεση Κοζώνη και γενικά το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ.

Αλλαγές στο ρόστερ

Αν η Μηνάς Γκέκος μείνει τελικά στην ΑΕΚ, τότε είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει αρκετά πράγματα στο ρόστερ της ομάδας. Οι Γκριν, Φράνσις και ίσως οι Τουντζιαράκης, Παπαντωνίου μάλλον δεν θα είναι μέσα στα ονόματα των παικτών που θα ζητήσει να μείνουν. Το ίδιο ίσως ισχύσει και στην περίπτωση που έρθει άλλος προπονητής. Ο Μακ έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και αναμένεται να μείνει, ενώ σίγουροι θεωρούνται και οι Ελληνες Νικολαΐδης, Δορκοφίκης και Καλλινικίδης, οι οποίοι δείχνουν να θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα.

Επόμενη μέρα στη διοίκηση

Ο Μπάμπης Καραμανλής τηρεί σιγήν ιχθύος για το αν θα μείνει στην προεδρική καρέκλα, αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος επιχειρηματίας που θα πάρει την ομάδα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε μεν ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν είπε αν θα είναι δίπλα της από την εξέδρα ή από το ΔΣ. «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου. Είτε είμαι πρόεδρος είτε δεν είμαι, εγώ θα είμαι εδώ... Αυτό που θέλω είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα ξανακάνει την ομάδα ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικήσει τίτλους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίζει άλλο για τη σωτηρία».

sentragoal.gr