ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Τον κέρδισε ο «Ντούσκο», αλλά...

«Τώρα θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε για όλα με απόλυτη ειλικρίνεια. Θα ξεκαθαρίσουμε τα πάντα απόψε και θα φύγουμε από εδώ μέσα μόνο αφού θα έχουν λυθεί τα πάντα». Με αυτόν τον τρόπο ο Σταύρος Αδαμίδης ξεκίνησε την προχθεσινή κουβέντα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σημείο που φαίνεται πως μπορεί να ανατρέψει δεδομένα στην ΑΕΚ και να διαμορφώσει καταστάσεις που έδειχναν σίγουρες ως τώρα. Για επτά ώρες μίλησαν για τα πάντα. Αφιέρωσαν 3-4 ώρες αναλύοντας τα πάντα για την ΑΕΚ, μία ώρα για να ανοίξουν... ψυχές και να βγάλουν τα πάντα για τον εαυτό τους και δύο ώρες σε μεγάλο χαβαλέ και εξαιρετικό κλίμα.

Ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον Μπάγεβιτς. Την προσωπικότητα, τις γνώσεις, τις αντιλήψεις του Ντούσκο για το ποδόσφαιρο. Το πάθος που έχει με την ΑΕΚ και το μεγάλο στόχο να πετύχει ξανά μαζί της. Να κάνει εκ νέου την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Εστω κι αν είχαν μιλήσει αρκετές φορές ως και προχθές, ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία υπήρξε τόση ειλικρίνεια και καθαρές σκέψεις. Που ο Αδαμίδης κατάλαβε τον Μπάγεβιτς και ο Μπάγεβιτς τον Αδαμίδη. Και ο χρόνος θα δείξει πόσο σημαντική είναι αυτή η αναστροφή, ώστε να αλλάξει καταστάσεις στην ΑΕΚ.

Στο θέμα Μπάγεβιτς τα πράγματα είναι απλά. Είτε ο Αδαμίδης επενδύει στον Ντούσκο και στηρίζει πάνω του το πλάνο του είτε τον απομακρύνει από τη θέση του. Ο Μπάγεβιτς δεν μπορεί να κριθεί από έξι ματς. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδειξε διάθεση να συνεχίσει με τον Ντούσκο και συζήτησε για το μέλλον, το θέμα πρέπει να κλείσει πριν από την έναρξη των πλέι οφ ή έστω κατά τη διάρκειά τους, αλλά σε πλήρη αποσύνδεση με τα αποτελέσματα που θα υπάρχουν.

«Θέλω να πετύχω»Είναι αλήθεια πως ο Μπάγεβιτς ήταν αφοπλιστικός μιλώντας προς τον Αδαμίδη. Οταν ακούς από τον κατά τεκμήριο κορυφαίο προπονητή στην Ελλάδα ατάκες όπως «θέλω να πετύχω στην ΑΕΚ. Εχω όρεξη να δουλέψω πολύ για να κάνουμε την ΑΕΚ και πάλι πρωταθλήτρια», είναι εύλογο πως αλλάζουν τα δεδομένα. Βλέπετε, όταν ο Μπάγεβιτς λέει κάτι τέτοιο, γίνεται αντιληπτό πως μπορεί να το κάνει πράξη. Αλλωστε, αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ έναντι των ανταγωνιστών της, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλά χρήματα, ηχηρές μεταγραφές και «καυτή» έδρα.

Από τις κουβέντες Αδαμίδη - Μπάγεβιτς έγινε σαφές πως υπάρχει κοινή φιλοσοφία. Αμφότεροι επιθυμούν μία ΑΕΚ που θα βασίζεται σε ελληνικό κορμό και που θα μπορεί να προχωρήσει σε λίγες και καλές μεταγραφές, ώστε να γίνει άμεσα ανταγωνιστική και να διεκδικήσει άμεσα τον τίτλο. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει ως μεγάλη τύχη για τους «κιτρινόμαυρους» το ότι ο Μπάγεβιτς βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας.

Αμετακίνητος στο θέμα ΣκόκοΤο θέμα του Σκόκο και το ενδεχόμενο πώλησής του σε ανταγωνιστικό σύλλογο (η αφορμή για την ένταση που ξέσπασε την Κυριακή), δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την κουβέντα. Ο Αδαμίδης εμφανίστηκε αμετακίνητος. Τόνιζε πως δεν έχει καμία πρόταση για τον Σκόκο στα χέρια του, αλλά δεν απέκλειε την προοπτική παραχώρησής του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αν κατατεθεί πρόταση που θα κριθεί συμφέρουσα από τη διοίκηση.

Στην κουβέντα δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ονόματα πιθανών υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, ενώ ακόμα και οι αναφορές στο πλάνο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Αδαμίδης ήταν πολύ γενικές. Μόνο πως περιλαμβάνει ελληνοποίηση της ομάδας και άμεσο στόχο πρωταθλητισμού, ενώ θα περιλαμβάνει λίγες και καλές μεταγραφές. Δεν υπήρξαν διαφωνίες και άπαντες έδειξαν να ενστερνίζονται πως αποτελεί μονόδρομο με τις υπάρχουσες συνθήκες για την ΑΕΚ.

Καθοριστικός ο ρόλος του ΔημητριάδηΤο προχθεσινό τραπέζι επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τον πολυσήμαντο ρόλο του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ. Ο Δημητριάδης απέδειξε πως πρώτα και πάνω απ' όλα θέτει την ενότητα της ΑΕΚ και, βέβαια, ήταν αυτός που έθεσε το θέμα της πειθαρχίας που πρέπει να υπάρχει εντός των αποδυτηρίων (θέμα που γνωρίζει όσο κανείς). Απαραίτητη για την επιβολή πειθαρχίας είναι η ξεκάθαρη και έμπρακτη στήριξη της διοίκησης στην τεχνική ηγεσία, που θα τελειώσει κάθε φωνή αμφισβήτησης.

Εντυπωσιασμένοι από τον Μπάγεβιτς και με διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον εμφανίστηκαν και οι άμεσοι συνεργάτες του Αδαμίδη που παραβρέθηκαν στο τραπέζι. Φάνηκε πως ύστερα απ' όσα άκουσαν, άλλαξαν πολλά στερεότυπα που είχαν στο μυαλό τους για πρόσωπα και καταστάσεις. Εξίσου θετική είναι η άποψη που δημιουργήθηκε τόσο στον Ντούσκο όσο και στον Δημητριάδη για τους δύο παράγοντες, ειδικά για τον Κώστα Καπετανάκη.

sentragoal.gr