ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ..!

Η ΑΕΚ αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι Τύπου που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί το νέο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης». «Η ομάδα φεύγει από τον κήπο των Θρακομακεδόνων και έρχεται σε ένα παλάτι», υποστήριζαν οι άνθρωποι της Α.Ε Μεσογαίας, που έχουν αναλάβει το έργο.

Ενδεικτικό για το πόσο καλύτερη θα είναι η κατάσταση στο νέο προπονητικό που θα γίνει στα Σπάτα, αρκεί μόνο κανείς να καταλάβει πού ήταν η ΑΕΚ και πού θα μεταφερθεί. Θα δημιουργηθούν τέσσερα γήπεδα, ένα εκ των οποίων θα έχει συνθετικό χλοοτάπητα και θα χρησιμοποιείται από τις ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων». Οι εκπρόσωποι Τύπου που ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραδέχονται πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Τα δύο πρώτα γήπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση στα τέλη Ιουλίου και το τρίτο στα τέλη του Οκτωβρίου.

Διαβάστε τι είπαν στη διάρκεια της ξενάγησης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αλλά και οι αρχιτέκτονες:

Βασίλης Σίμος (διευθύνων σύμβουλος «ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε.»): «Βρισκόμαστε στην περιοχή Μαζαράσκο των Σπάτων. Η συγκεκριμένη περιοχή το 1999 χαρακτηρίστηκε για αθλητικές εγκαταστάσεις και η περιοχή είναι στην πλέον κατάλληλη θέση για τέτοιες χρήσεις. Η έκταση συνολικά είναι 144 στρέμματα και σύμφωνα με την Πολεοδόμηση είναι αθλητικό πάρκο του Δήμου Σπάτων. Η θέση επελέγη από τον κύριο Νίκο Νοτιά για να γίνει εδώ το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Τα 50 στρέμματα που είναι το προπονητικό κέντρο ανήκουν στην Μεσογαία Α.Ε. και όπως βλέπετε το έργο έχει προχωρήσει.

Στην α' φάση κατασκευάζεται το κτίριο 1.290 τ.μ. και τα δύο γήπεδα, ενώ στην συνέχεια θα υπάρχει και το τρίτο γήπεδο με εξέδρα 276 θέσεων. Στην β' φάση θα ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση και θα δημιουργηθεί και το τέταρτο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, τους κοιτώνες για την πρώτη και την δεύτερη ομάδα, κάποια γραφεία για την ΠΑΕ, το εστιατόριο της ομάδας και κάποιο κατάστημα. Συνολικά σε ένα χρόνο πήραμε 35 εγκρίσεις από 12 φορείς και προχωράμε. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Σπάτων και τις Υπηρεσίες του Δήμου που μας έχουν βοηθήσει πολύ, ενώ και η περιοχή γενικά έχει καλωσορίσει την ΑΕΚ και το έργο. Ένα έργο ανάπτυξης. Εχουν συμμετάσχει πολλά άτομα για την μελέτη του έργου, όπως η κυρία Βογιατζή και οι κύριοι Σούσης και Τσαντίλας. Το κτίριο είναι βιοκλιματικό για να μειώνει τις δαπάνες. Τα δύο γήπεδα θα έχουν προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ και θα είναι 64Χ100, ενώ το τρίτο θα είναι μεγαλύτερο και θα είναι 68Χ105. Το έργο αυτό θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ και είναι το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει σε αυτήν την ομάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Νοτιά. Οι εγκαταστάσεις στους Θρακομακεδόνες είναι άθλιες, με δύο γήπεδα χωρίς αποστραγγιστικά έργα και μία αποθήκη για αποδυτήρια. Τα οφέλη θα είναι τεράστια για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες της. Ευελπιστούμε εδώ να βγουν οι επόμενοι πρωταθλητές. Το κόστος του έργου είναι 13 εκατ.ευρώ για την α' φάση και η χρηματοδότηση γίνεται από τον κύριο Νοτιά. Ο κλάδος των οικοδομών περνά μεγάλη κρίση με 40.000 ανθρώπους να μην έχουν πια δουλειά και μια τέτοια επένδυση από τον κύριο Νοτιά είναι πολύ σημαντική. Η σύμβαση είναι στην τελική της μορφή και την Παρασκευή θα υπογραφεί από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Η ομάδα υπολογίζουμε να μπει εδώ στα τέλη Ιουλίου. Είναι εφικτό και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Για την σύμβαση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Θα ανακοινωθεί και θα υπογραφεί την Παρασκευή».

Ρία Ξένου Βογιατζή (αρχιτέκτονας μηχανικός): «Στην α' φάση χρησιμοποιούμε τα 33 στρέμματα και τα γήπεδα θα έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους μετά το πρόβλημα με τα αρχαία που είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι. Εχουμε 50 θέσεις στάθμευσης και όλα έχουν γίνει με τους κανόνες της Γ.Γ.Α. Το προπονητικό κέντρο έχει ένα δυναμικό στυλ, αθλητικό στυλ όπως είχαν και τα προηγούμενα σχέδια μας στις Αχαρναί. Εχει πολύ πράσινο, εκτός των γηπέδων και σε γενικές γραμμές είναι ένα ορθογώνιο συμπαγές. Υπάρχει εξωτερική θερμομόνωση και στο υπόγειο θα υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι με γραφεία, ενώ στο ισόγειο αποδυτήρια για την α' ομάδα, φυσιοθεραπευτήρια, ιατρεία, γραφεία προπονητών και κυλικείο στον πάνω όροφο».

Θανάσης Κουρμουλής (αρχιτέκτονας του έργου): «Το έργο βασίζεται πάνω σε δύο άξονες. Να λειτουργεί οικονομικά και να μειώσουμε τα έξοδα συντήρησης. Στον τομέα του βιοκλιματικού κτιρίου είναι τελευταίας τεχνολογίας, κάτι στο οποίο μας βοήθησαν πολύ ο κύριος Σανταμούρης με την ομάδα του από το Πανεπιστήμιο. Εχουμε χρησιμοποιήσει ακριβά υλικά, για να γλιτώσουμε έξοδα στην συνέχεια. Στον κλιματισμό παράδειγμα θα γλιτώνουμε 90% άξοδα και στην θέρμανση 60%. Ο αερισμός και ο εξαερισμός του κτιρίου θα είναι αυτόνομος. Δεν είναι πολυτελές το κτίριο, αλλά ένα βιομηχανικό και λειτουργικό κτίριο. Κάνουμε παράλληλα εργασίες και τρέχουμε για να καλύψουμε τους χαμένους χρόνους από τις καθυστερήσεις. Τον Ιούνιο θα φυτέψουμε τον χλοοτάπητα και τον Ιούλιο στα τέλη του μήνα θα μπορεί να έρθει η ομάδα. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους χρόνους.Οταν η θερμοκρασία θα είναι 35 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή, το καλοκαίρι, στο κτίριο θα μπαίνει θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου, ενώ το χειμώνα αν το θερμόμετρο δείχνει τους 2 βαθμούς Κελσίου, βιοθερμικά το κτίριο θα έχει 13 βαθμούς Κελσίου κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να ανεβάσει η ΑΕΚ τη θερμοκρασία στους 18.

Επίσης, έχει προβλεφθεί σύστημα αποστράγγισης των γηπέδων, πράγμα που σημαίνει ότι 15 λεπτά με την μπόρα θα είναι μια χαρά η κατάσταση τους και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ θα υπάρχει σύστημα που θα προβλέπει ότι ακόμη κι αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με την ΕΥΔΑΠ, θα υπάρχουν 300 κυβικά νερού και θα μπορούν να ποτιστούν τα γήπεδα για τρεις μέρες. Διάστημα στο οποίο θα έχει διορθωθεί και η οποιαδήποτε βλάβη. Το ανάλογο ισχύει και για το ενδεχόμενο προβλήματος με τη ΔΕΗ, καθώς θα υπάρχει γεννήτρια.Ο χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΠΑΕ είναι επαρκής, καθώς πρόκειται για 600 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή τα γραφεία στη Γράμμου είναι 650 τετραγωνικά μέτρα και κοστίζουν αρκετά στην ΑΕΚ. Άρα, με τη μετακόμιση στα Σπάτα θα υπάρξει και σημαντική οικονομία, σε αυτόν τον τομέα. Κι όπως τόνισαν αρκετές φορές οι αρμόδιοι, είναι σπουδαίο για την Ένωση το γεγονός ότι θα μπορούν επιτέλους, όταν ολοκληρωθεί 100% το έργο, να είναι στον ίδιο χώρο η πρώτη ομάδα, η Β ομάδα και τα τμήματα υποδομής, όπως επίσης και τα γραφεία της ΠΑΕ. Στον χώρο θα υπάρχει και ταρτάν 200 μέτρων, ώστε να μπορούν να κάνουν και εκεί προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές, ενώ σε όλους τους χώρους έχει προβλεφθεί το να μπορούν να μετακινούνται άνετα άτομα με ειδικές ανάγκες, ή και οι ποδοσφαιριστές που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ενδεχομένως να χρειάζεται να μετακινούνται με καροτσάκι. Το έργο θα ολοκληρωθεί, με την κατασκευή δηλαδή και του τέταρτου γηπέδου αλλά και ό,τι άλλου χρειαστεί, σε 1,5 με 2 χρόνια, καθώς θα πρέπει να δοθούν και κάποιες ακόμη άδειες από την πολεοδομία και στην Ελλάδα όλα αυτά δεν λειτουργούν και πολύ γρήγορα».

Περισσότερες φωτογραφίες στο www.aek365.gr