ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Αγώνας ζωής ή θανάτου».

Καμιά φορά το να κάνεις αναφορές σε αρχαίες ρήσεις, αρχαία γεγονότα και δη μάχες και να προσπαθείς να σκιαγραφήσεις με αυτά τη σημασία ενός αγώνα ίσως να αγγίζει τα όρια του γραφικού. Υπάρχουν, όμως, και φορές που όλα αυτά αποτυπώνουν επ' ακριβώς το πόσο καθοριστική είναι η νίκη σε ένα ματς.

Η ΑΕΚ μονομαχεί αύριο στο Ελληνικό με τον Ηλυσιακό σε ένα ματς που η νίκη έχει σημασία ζωής ή θανάτου για την Ενωση, καθώς ο «δικέφαλος» θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να μην κινδυνεύσει να βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη ταπείνωση (υποβιβασμός) της τεράστιας μπασκετικής ιστορίας του.

Ο γκαρντ των «κιτρινόμαυρων», Μάκης Νικολαΐδης, μίλησε για τη σημασία που έχει η νίκη για την ΑΕΚ και παραδέχτηκε ότι το «Ή ταν ή επί τας» που... ξεστόμισε ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές του στις Θερμοπύλες απέναντι στους Πέρσες ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση: «Δυστυχώς ο τίτλος που αρμόζει στην περίπτωση είναι το ''Ή ταν ή επί τας''. Και λέω δυστυχώς διότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, που δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια σημεία και να παίζει την παραμονή της στην κατηγορία. Είναι ένας αγώνας ζωής ή θανάτου για μας. Πρέπει να τον κερδίσουμε και θα τον κερδίσουμε».

«Ο Ηλυσιακός να φοβάται»

Η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της έναν αξιόμαχο αντίπαλο αύριο στο Ελληνικό. Εναν αντίπαλο που στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει την Ενωση με 18 πόντους (79-61) και μάλιστα η ήττα αυτή είχε κάνει άνω κάτω την ομάδα και είχε οδηγήσει και στην παραίτηση τον Αργύρη Πεδουλάκη. Επειτα απ' όλα αυτά είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι η ΑΕΚ φοβάται τον Ηλυσιακό. Ο Μάκης Νικολαΐδης, όμως, ξεκαθάρισε ότι φόβο πρέπει να αισθάνονται οι φιλοξενούμενοι και όχι ο «δικέφαλος»: «Ο Ηλυσιακός πρέπει να μας φοβάται. Και πρέπει να μας φοβάται επειδή είμαστε η ΑΕΚ και παίζουμε μέσα στο ''σπίτι'' μας και μπροστά στον κόσμο μας, ο οποίος περιμένουμε ότι θα δώσει βροντερό ''παρών'' και θα γίνει ο έκτος παίκτης μας μέσα στα αθλητικά πλαίσια, βέβαια».

Ο παίκτης της Ενωσης έκανε την αναφορά του και στην ετοιμότητα της ομάδας του. «Είμαστε έτοιμοι. Δουλέψαμε όλη την περασμένη εβδομάδα πάνω σε αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε ότι οι κόποι μας θα αποδώσουν καρπούς. Ολοι πρέπει να καταλάβουν την κρισιμότητα του ματς και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί άπαντες αυτό. Και οι Ελληνες, αλλά και οι ξένοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον αγώνα και να τελειώσουμε τη σεζόν επιτυχημένα, σε εισαγωγικά φυσικά».

Στο μεταξύ, η κρισιμότητα του παιχνιδιού έκανε τον Μηνά Γκέκο να αποφασίσει να... κλείσει αύριο την ομάδα στο ξενοδοχείο.

sentragoal.gr