ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΕΥΡΩΠΗ. . .

Πασχαλιά σήμερα… Ο ελληνισμός όπου γης γιορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου. Ο λαός της ΑΕΚ όπου γης, αλλά και μαζί ο ελληνισμός μιας άλλης εποχής, μιας άλλης κουλτούρας γιορτάζει σήμερα το "χρυσό έπος του 1968". Η "Βασίλισσα" γίνεται… 42 ετών. Σαν σήμερα, γράφτηκε η πρώτη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, με το θρυλικό 89-82 της παρέας του Γιώργου Αμερικάνου επί της πανίσχυρης Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Το ελληνικό μπάσκετ είχε ήδη κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα. Ανιστόρητοι και μόνο αγνοούν ότι ο Πανελλήνιος είχε προλάβει θαυμαστές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αλλά πολύ πριν να αποφασίσει η FIBA να οργανώσει επίσημες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ΑΕΚ αξιοποίησε στο έπακρον τη χρονική συγκυρία, όταν ήλθε η ώρα.

Εκανε… προθέρμανση με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Πρωταθλητριών, του 1966, στην Ιταλία. Τουρνουά που ενδεχομένως να κατακτούσε αν δεν είχε συγκλονιστεί συθέμελα το "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο από το θλιβερό μαντάτο για την ασθένεια του Γιώργου Μόσχου. Ο έξοχος πλέι μέικερ -συνοδεία του εφόρου Μίμη Τράγου- αναχώρησε από Ιταλία στο ημίχρονο του ημιτελικού για την Ελλάδα, προκειμένου να δώσει την ύστατη και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Νικήθηκε. Οι συμπαίκτες του αγωνίστηκαν όμως και για κείνον, καθώς δύο χρόνια μετά κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

basketblog.gr