ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Δυσαρεστημένοι ξενύχτηδες!



Παίκτες δυσαρεστημένοι και... ξενυχτισμένοι, που δεν λένε με τίποτα να συνειδητοποιήσουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Παίκτες που δεν έχουν καμία συναίσθηση του βάρους της φανέλας που φορούν, παίκτες αγνώμονες και αχάριστοι που δεν εκτιμούν πως στην Ελλάδα βγάζουν τα προς το ζην και μέσω της ΑΕΚ έφτιαξαν το όνομά τους και τους έμαθε ο κόσμος.

Γιατί ακόμα και αν θεωρούν πως ο κύκλος τους στην ομάδα έχει κλείσει, ακόμα και αν δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, οφείλουν να είναι επαγγελματίες.

Και, βέβαια, μόνο επαγγελματική δεν μπορεί να θεωρηθεί η συμπεριφορά των 9 ποδοσφαιριστών που παραμονές της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, που όχι μόνο παραβίασαν το ωράριο ξενυχτώντας σε μαγαζί (Deja vu) στο Κεφαλάρι, αλλά έγιναν και περίγελος στους θαμώνες, θυμίζοντας τον Ορέστη Μακρή σε βελτιωμένη έκδοση (καθώς προτίμησαν τις σαμπάνιες από το κρασί).

Οπως, επίσης, δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση επαγγελματικό να παραβαίνουν τις εντολές του προπονητή όπως έκανε ο ξεχασμένος Αρτσε την Πέμπτη, αλλά και ο Μπλάνκο χθες, που μετά το κλαμπ των ξενυχτισμένων αποφάσισε να μπει και στο κλαμπ των δυσαρεστημένων. Ενα κλαμπ του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος έχει καταφέρει να στρέψει μεγάλη μερίδα οπαδών εναντίον του με τη στάση που τηρεί στο θέμα της ενδεχόμενης αποχώρησής του από την ομάδα.


Η συμμορία του «Villa Mercedes»
Μέσα στο γενικότερο χαμό πάντως που επικρατεί, αξίζει να σημειωθεί πως οι 9 ξενύχτηδες καλοπέρασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σάχα, Αραούχο, Σκόκο, Μπλάνκο, Γκερέιρο, Αλβες, Γιαχάγια, Ρίκκα και Χέρσι φρόντισαν να αποδείξουν σε όλους πως αν αγωνίζονταν σε όλα τα ματς με το ίδιο πάθος και ζήλο που χόρευαν «κατεβάζοντας» σαμπάνια και σφηνάκια, η ομάδα θα έμπαινε με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αλλωστε, οι περισσότεροι εξ αυτών αποτελούν γνωστή... συμμορία στη νυχτερινή Αθήνα, με τις εξόδους τους στο «Villa Mercedes» και άλλα μαγαζιά να μένουν αξέχαστες από τους θαμώνες, που αναρωτιούνται αν πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Και βέβαια, κανείς δεν πρόκειται να τους κατακρίνει επειδή βγαίνουν ή πίνουν όπως όλοι οι άνθρωποι. Απλά το θέμα είναι αυτό να μη συμβαίνει παραμονές αγώνων, όταν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η απόδοσή τους και να βγει εις βάρος της ομάδας.

Πάντως, οι μεν Ζεράλδο και Γκερέιρο ισχυρίζονταν πως δεν έμειναν μέχρι τις 5 το πρωί που έφυγαν οι άλλοι συμπαίκτες του, ενώ ο δε Γιαχάγια παραδέχεται πως παραβίασε το ωράριο, αλλά πως έφυγε από το μαγαζί στις 2.30 τα ξημερώματα.

Το «φάουλ» του Μπλάνκο
Αίσθηση έχει προκαλέσει και η χθεσινή συμπεριφορά του Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός κατά τη διάρκεια του διπλού αντέδρασε σε μια παρατήρηση πάνω στην τακτική που του έκανε ο Μπάγεβιτς, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον διώξει από την προπόνηση. Βλέπετε, όσο κι αν ο Αργεντινός έχει ενοχληθεί από το γεγονός πως το θέμα της πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του σέρνεται εδώ και ένα χρόνο, όσο κι αν δεν του αρέσει πως επειδή υπάρχουν πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί από αυτόν στην παρούσα φάση έχει χάσει τη θέση του από την ενδεκάδα, συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν δικαιολογούνται. Ειδικά όταν έχει δεχθεί τη δημόσια στήριξη από τον προπονητή του πολλάκις τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες όσο και για την εν γένει συμπεριφορά του.

Ο θρασύς Αρτσε
Το πλέον παράδοξο, πάντως, είναι πως παρ' όλο που τον Γενάρη με τη φυγή των Ενσαλίβα και Χουανφράν -που αποτελούσαν διαλυτικά στοιχεία- τα αποδυτήρια «καθάρισαν» σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθούν να υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν λένε να συμμορφωθούν σε κανόνες. Και το χειρότερο είναι πως δεν αποκτούν αίσθηση του βάρους της φανέλας που φορούν, προκαλώντας από το πουθενά προβλήματα. Τρανό παράδειγμα ο ξεχασμένος Αρτσε, που το μόνο που έχει να θυμάται κάποιος από το πέρασμά του στην Ενωση είναι οι αλήστου μνήμης γκάφες του σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε, με αποκορύφωμα το παιχνίδι στα Γιάννενα. Κι όμως ο Αργεντινός έχει το θράσος να αντιδρά στις εντολές του τεχνικού επιτελείου, προκαλώντας μόνο αναστάτωση, λίγες μόλις ημέρες πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του.

Τι ξεχνάει ο Σκόκο
Το προχθεσινό ξέσπασμα μερίδας οπαδών της ΑΕΚ εναντίον του Νάτσο Σκόκο θεωρούταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Βλέπετε, οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αργεντινού, αλλά και των εκπροσώπων του ήδη από τον Γενάρη περί δυσαρέσκειάς του και οι δεδομένες τάσεις φυγής του δεν περνούν απαρατήρητες από τους φιλάθλους. Ωστόσο, ακόμη κι αν προωθείται οργανωμένο σχέδιο -για πάρει ο ίδιος ο παίκτης πάνω του το βάρος της απομάκρυνσής του από την ΑΕΚ και της μεταγραφής του σε άλλον ελληνικό σύλλογο- υπάρχει ένα δεδομένο που διαφεύγει από πολλούς. Οτι πολύ απλά ο Σκόκο δεσμεύεται με συμβόλαιο και επί του παρόντος δεν έχει καμία σημασία τι προτιμάει.

Ακόμη δηλαδή κι αν υποθέσουμε πως ο Αδαμίδης θα δεχθεί να τον πουλήσει, βασική προϋπόθεση είναι να έρθει αρχικά μια πρόταση που θα ικανοποιεί την ΑΕΚ. Μόνο τότε και εφόσον η ομάδα «ανάψει» το πράσινο φως για την παραχώρησή του, ενδεχομένως να ζητηθεί και η γνώμη του Σκόκο για το πού θέλει να πάει. Επομένως γίνεται κατανοητό πως αν ισχύουν τα όσα φέρεται να έλεγε ο Αργεντινός περί προτιμήσεών του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό -κατά τη νυχτερινή του έξοδο τα ξημερώματα του Σαββάτου- στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, που αποφάσισαν παραμονές του αγώνα να ζήσουν για πολλοστή φορά το Athens by night, μόνο εις βάρος του μπορούν να βγουν.

sentragoal.gr