ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το... δύσβατο μονοπάτι της ΑΕΚ, καταλήγει σε… γκρεμό ή όχι;

Ένα παλμαρέ σε «κιτρινόμαυρο» φόντο, με 9 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1925, 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002), 3 Κύπελλα Ελλάδας (1981, 2000, 2001), 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1968) και 1 Κύπελλο Σαπόρτα (2000), κινδυνεύει να αμαυρωθεί, από μια δραματική κατάληξη, μιας a pri ori δραματικής σεζόν, σε περίπτωση που η «Ένωση» υποβιβαστεί. Η ΑΕΚ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, μιας και η παραμονή της εξαρτάται κι από τις… ορέξεις Ηρακλή και Ηλισιακού.

Η διαφαινόμενη απόλυτη «αποκαθήλωση» της πάλαι ποτέ «βασίλισσας» του ελληνικού μπάσκετ, ΑΕΚ, με την… σύνταξη μιας «μελανής» σελίδας στην ιστορία της, με τον υποβιβασμό στην Α2, μπορεί να αποφευχθεί , αρκεί…

Έξι πράξεις απομένουν ακόμα, πριν μάθουμε αν η εφετινή χρονιά, για την «Ένωση», θα έχει happy-end, η θα αποδειχθεί το τέλειο σενάριο για μια τραγωδία. Η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού, κοντράρεται πλέον, με άπαντες! Με το χρόνο, με την φθορά, με την ψυχολογία, με την ένδεια των οικονομικών της, με την… μοίρα της ενδεχομένως.

Οι 25 βαθμοί συγκομιδή σε 20 αγώνες, αποτελούν ένα καθόλα λυπηρό δεδομένο, πόσο μάλλον οι μόλις 5 νίκες. Το δύσβατο μονοπάτι για την ΑΕΚ, συνεχίζεται με την εντός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα. Είναι ένας αγώνας, στα μέτρα των «κιτρινόμαυρων», αν και εφόσον είναι… ορκισμένοι να παραμείνουν στην Α1. Οι «αργοναύτες», πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν, όντας εντός «8αδας». Μια ήττα από την «Ένωση», δεν θα κοστίσει, παρόλα αυτά το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του  Δημήτρη Πρίφτη, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Για να παρθεί το ροζ φύλλο αγώνα, θα χρειαστεί έλεγχος του ρυθμού και εξαιρετική αμυντική λειτουργία περιφερειακά.

Επόμενος σταθμός, του «κιτρινόμαυρου» οχήματος είναι το ΟΑΚΑ. Εδώ, οι καταστάσεις είναι από καιρό παγιωμένες και το… μονοπάτι στενεύει επικίνδυνα. Ο Παναθηναϊκός, ανήκει σε διαφορετικούς μπασκετικούς γαλαξίες, από αυτούς της ΑΕΚ. Το ένα από τα δυο «θαύματα» που κυνηγάει η Ένωση, είναι η νίκη κόντρα στους «πράσινους». Ενδεχομένως, να μην νικήσει ούτε με... θαύμα, όμως με τα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή, δεν έχει δικαίωμα σε καμία των περιπτώσεων να μην διεκδικήσει αυτό το 1% πιθανοτήτων που έχει για νίκη στην έδρα του «τριφυλλιού» .

Πιθανότατα το ματς της χρονιάς, θα είναι αυτό με τον Ηρακλή στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ή τάν ή… Α2, οριστικά! Ο Γηραιός, βρίσκεται και αυτός ριζωμένος στην διακεκαυμένη ζώνη και θα επιδιώξει μια νίκη ανάσα επί της ΑΕΚ. Αν οι «κιτρινόμαυροι», θέλουν να συνεχίσουν στην Α1, η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί εκ των προτέρων κάτι το επιβεβλημένο.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Κορωνιού, αγωνίζονται εκτός σε Αλεξάνδρειο και Μαρούσι. Ο εφετινός Άρης, δεν εμπνέει καμία απολύτως σιγουριά, ούτε εντός έδρας, παρόλα αυτά χρειάζεται υπερπροσπάθεια για τη νίκη. Μια σοβαρή, πειθαρχημένη και ψυχωμένη ΑΕΚ, ενδεχομένως να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα στον εφετινό Αλεξάνδρειο, των πολλών εκπλήξεων και ανατροπών. Αν και απέχει ιστορικά κατά πολύ της έδρας του Άρη το κλειστό του Αγίου Θωμά, εφέτος αποτελεί πιο σκληρή έδρα. Η Ένωση, δύσκολα θα έχει τύχη, όμως η ομάδα των Βορείων Προαστίων, διαθέτει τρωτά σημεία.

Αυτή τη στιγμή, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, βλέπουν το… κόπο τους να παίρνει αξία, όντας τρίτοι στην βαθμολογία. Αν έχουν εδραιωθεί σε αυτή τη θέση ως την 25 αγωνιστική, ενδεχομένως να υπάρξει μια λογική χαλάρωση, που θα μπορέσει η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί.

Η Ένωση, ολοκληρώνει τη σεζόν με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Σε αυτό των αγώνα, η ΑΕΚ ίσως κουνάει το μαντήλι για τα καλά στην κατηγορία, ίσως παίζει και τα ρέστα της όμως. Αν μπορεί να νικήσει ή όχι την ομάδα της Νέας Σμύρνης, είναι άγνωστο. Σε περίπτωση, που παίζει ακόμα την παραμονή, η θέληση και το πείσμα θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Θα καταφέρει η «βασίλισσα», να γράψει έναν όμορφο επίλογο σε αυτή την…  αγχωτική χρονιά, ή θα συνταχθεί ο «επικήδειος»;  

theplayer.gr