ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό.

Μετά την ιστορική ευρωπαϊκή στιγμή της ανδρικής ομάδας χάντμπολ στο κλειστό του Ιωνικού, την Πέμπτη 10/3 ήταν η σειρά της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ να γράψει την δική της ιστορία στον β' ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα κορίτσια του Γιώργου Σαμαρά με την Βραζιλιάνα, Ντελ Ρίο στην καλύτερη της εμφάνιση, επικράτησαν δίκαια με 3-1 (26-24, 18-25, 25-16, 26-24) του νταμπλούχου Παναθηναϊκού, που για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια «έμεινε εκτός νυμφώνος», και με παρέα τα τραγούδια των περίπου 1500 οπαδών τους θα ταξιδέψουν στις στη Σάμο για να διεκδικήσουν στον τελικό (16/4) κόντρα στον Ολυμπιακό το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας τους.

Ο β' ημιτελικός άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη στην υποδοχή , από τα οποία ευνοήθηκε ελαφρώς ο Παναθηναϊκός. Στη συνέχεια, τόσο η ΑΕΚ με την είσοδο της Βραζιλιάνας Ντελ Ρίο, όσο και οι «πράσινες» ανέβασαν την ποιότητα της υποδοχής τους και την περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, χάρις στην οποία οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με 20-16 και 22-23 της «Ένωσης», που όμως έδειξε στα τελευταία κρίσιμα σημεία να έχει πιο καθαρό μυαλό και εκμεταλλευόμενη τα πράσινα λάθη πήρε προβάδισμα 1-0, με 26-24.

Ο εκνευρισμός των ομάδων συνεχίστηκε και στο β' σετ, όπου μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, οι «πράσινες» με καλό μπλοκ και εκμεταλλευόμενες τα συνεχόμενα λάθη (16 έναντι 9) των «κιτρινόμαυρων», κυρίως στο σερβίς ξέφυγαν με διαφορά 6 πόντων (19-13) για να φτάσουν εύκολα με 25-18 στην ισοφάριση 1-1 των σετ.

Στο τρίτο σετ η τακτική του «κιτρινόμαυρου» σερβίς στην Μαχόν, που «έφαγε» κάποιους άσους, δημιούργησε πολλά προβλήματα σε υποδοχή των φιλοξενούμενων, ενώ η σταδιακή άνοδος των Ντελ Ρίο και Κις στον επιθετικό τομέα, προκάλεσαν μπλακ άουτ στο «τριφύλλι» που βρέθηκε να χάνει με 18-9, με τον Σπύρο Χουντουμάδη να μοιάζει ανήμπορος να βοηθήσει. Έτσι οι κοπέλες του Γιώργου Σαμαρά με την ψυχολογία στα ύψη ζευγάρωσαν με εντυπωαισκό τρόπο τα κερδισμένα τους σετ με το επιβλητικό 25-16.

Στο δ' σετ η ΑΕΚ, ξεκίνησε με ακραία την Παπαγεωργίου για να πάρει κάποιες ανάσες η κορυφαία Ντελ Ρίο, η οποία αποτελεσματική σε επίθεση, υποδοχή και μπλοκ πραγματοποίησε μακράν την καλύτερή της εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στο σερβίς, αλλά το φοβερό άγχος του δεν του επέτρεψε να εκδηλώσει μία σωστή έφεραν το 13-9 και 16-12 υπέρ των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια οι έμπειρες «πράσινες» αντέδρασαν, κατάφεραν να προηγηθούν και με 23-22, αλλά τελικά το πάθος της κερκίδας και η θέληση των κοριτσιών του κ. Σαμαρά, έστειλαν τις «κιτρινόμαυρες» για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου και αντίστοιχα τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια…σπίτι του, υπό το τραγούδι της κερκίδας «Και στη Σάμο θα είναι ωραία με το Κύ- με το Κύπελο παρέα».

Κουτουξίδου:«Το θέλουμε πολύ»

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί το κύπελλο είναι ένας από τους δύο στόχους μας δήλωσε ικανοποιημένη λίγα λεπτά μετά την πρόκριση επί της πρώην ομάδας της, η πασαδόρος της ΑΕΚ, Νικολέτα Κουτουξίδου στο ΣΠΟΡ+. «Το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το καταφέρουμε, άρα χαρήκαμε πολύ που θα πάμε τελικό. Με τον Ολυμπιακό θα γίνει ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν ξέρουμε τον νικητή. Όποιος είναι στην καλύτερη ημέρα θα πάρει και το κύπελλο. Σίγουρα το θέλουμε πολύ».

Σε κατάσταση...νιρβάνα η διαγώνιος από την Ουγγαρία, Κάταλιν Κις, που μπορεί να μην βοήθησε τόσο επιθετικά στο ματς, αλλά έβαλε όποτε χρειάστηκε ένα... χεράκι στην υποδοχή, δήλωσε στο SentraGoal πως «ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα, αλλά χαρήκαμε εξίσου που ευχαριστήσαμε τον κόσμο, ο οποίος μας στηρίζει όλη τη χρονιά».

ΑΕΚ (Γ. Σαμαράς): Κουτουξίδου 3, Κις 11 (7/23, 3 άσσοι), Μποροβίντσεκ 15 (6/10, 6 άσσοι), Λαμπρινίδου 14 (9/19), Καλαϊτζίεβα 6 (6/21), Παπαγεωργίου / Σάκκουλα (λ. - 57% υπ.), Κουνάδη, Ντελ Ρίο 13 (10/19, 50%υπ.)
sentragoal.gr