ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το φθινόπωρο των αλλαγών στην ΑΕΚ.

Αλλαγές κυοφορούνται στο ιδιοκτησιακό τοπίο της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να αλλάξει η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του contra, τα νήματα κινεί ο Νίκος Νοτιάς που όχι μόνο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την ΑΕΚ, αλλά συζητά με επενδυτικό όμιλο για να αποκτήσει “συμπαίκτη” στην ΠΑΕ.

Ο κ.Νοτιάς, μπορεί να δείχνει εσχάτως πως είναι αποστασιοποιημένος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Από τη στιγμή που ο κ.Παππάς αποφάσισε να παραχωρήσει τις μετοχές του στους supporters και να βρει έτσι ένα καλό άλλοθι για να μην τον “παρενοχλούν”, ο έτερος μεγαλομέτοχος με έδρα τη Ν.Υόρκη είναι σαφές ότι από μόνος του ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να “τρέξει” την ΑΕΚ.

Ο Νίκος Νοτιάς συνομιλεί εδώ και λίγο καιρό με εκπροσώπους επενδυτικού ομίλου, που την άνοιξη (δια εκπροσώπου) είχαν “χτυπήσει” και την πόρτα του Πέτρου Παππά. Οι εξελίξεις πιθανόν να είχαν επιταχυνθεί, αν δεν ξεσπούσε (στις 22 Ιουνίου) το μεγάλο σκάνδαλο των στημένων. Το μίζερο σκηνικό που διαμορφώθηκε στο αμαρτωλό ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν και ο,τι καλύτερο για υποψήφιους επενδυτές.

Οι συζητήσεις πάντως αναθερμάνθηκαν εσχάτως, ενώ μεταξύ άλλων έγιναν επαφές του επενδυτικού ομίλου και με την Morgan Stanley η οποία στις 17 Μαΐου 2006 παρέλαβε ως ενέχυρο το 67% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ για να παραχωρήσει ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκ. ευρώ. Θα πρέπει εδώ σημειωθεί ότι τα πράγματα με την Morgan και το ενέχυρο 7 μετόχων της ΠΑΕ δεν είναι απλή υπόθεση.

Διότι ακόμη κι αν αποπληρώσει ένας υποψήφιος επενδυτής το δάνειο, δεν εξασφαλίζει τις μετοχές. Το μόνο που θα πετύχει είναι να αρθεί το ενέχυρο και οι μετοχές θα επιστρέψουν στους δικαιούχους τους!

Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει, αν θα επέλθει συμφωνία του κ.Νοτιά με το νέο “συμπαίκτη”, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη και βέβαια είναι άσκοπο να γίνουν εικασίες και σενάρια που δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Θα πρέπει να τονιστεί επίσης πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα πιθανότητα επαναδραστηριοποίησης του Δημήτρη Μελισσανίδη. Παραμένει εντελώς αποστασιοποιημένος και σε όλες τις κουβέντες του με ανθρώπους του “ενωσίτικου” χώρου, παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να εμπλακεί με την ΑΕΚ.

Εννοείται πως δεν υπάρχει και σενάριο με Μελισσανίδη στην κορυφή της ιδιοκτησίας και τον Μπάγεβιτς στην προεδρία. Κάτι ανάλογο (θέση τεχνικού διευθυντή) είχε προτείνει στον Μπάγεβιτς πριν από 15 χρόνια και ο Τροχανάς, λέγοντας ένα απόγευμα στα γραφεία του SoE στον τότε προπονητή της ΑΕΚ, παρουσία της γραμματέας του Αμαλίας και του Νίκου Στράτου: “Εσύ δεν θα είσαι ο προπονητής της ομάδας. Εσύ θα είσαι ο στρατηγός!” Και του σχεδίαζε το οργανόγραμμα με την κιμωλία πάνω σε πίνακα...

ΥΓ: Αν δεν κάτσει η συμφωνία Νοτιά με το νέο "συμπαίκτη", να δούμε τι θα κάνουν στην Ελλάδα οι Καταρ-ιανοί. Μέχρι πού θα φτάσει το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον...

contra.gr