ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Το μάτι του Μελισσανίδη γυαλίζει»

Ο Κωσταντίνος Κοτσάτος και ο Αλέξης Αλεξίου μίλησαν για τα πλάνα τους για τη νέα σελίδα της… ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και ανέφεραν για τον Δημήτρη Μελισσανίδη… «Το μάτι του γυαλίζει».


Αναλυτικά η συνέντευξή τους στην εφημερίδα Ώρα των ΣΠΟΡ:



-Είπατε ότι δεν αποτελεί θέσφατο ο πρωταθλητισμός αλλά φαντάζομαι ότι στο μπάσκετ δεν διαφοροποιείται ο στόχος της ανόδου;

Κ: «Αυτό δεν συζητείται. Από πέρυσι ο στόχος ήταν πώς οι δύο κατηγορίες είναι απλά τα σκαλοπάτια για την επιστροφή στην κατηγορία στην οποία ανήκει η ΑΕΚ. Γι' αυτό και δεν πανηγυρίζεται η άνοδος ενώ και αρνηθήκαμε να δώσουμε πριμ ανόδου. Δεν υπάρχει κατάκτηση πρωταθλήματος για την ΑΕΚ σε άλλη κατηγορία εκτός από την πρώτη. Όπως και στο ποδόσφαιρο, θα ανέβει σε δύο χρόνια, δύο κατηγορίες. Τόσο απλά».

-Για το βόλεϊ, έχει ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα μετέχει η ΑΕΚ;

Κ: «Ήμουν προχθές στη συνέλευση των μελών της ΕΣΑΠ. Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε να αναλάβουμε επίσημα. Οι φήμες λένε ότι υπάρχει ένα ποσό χρέους που ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο. Πρέπει να δούμε αυτά τα χρέη, να μιλήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους, να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα και σε ένα διακανονισμό κι εφόσον το πετύχουμε και ξέρουμε ότι δεν θα κινδυνεύει η ομάδα, θα την κρατήσουμε στην Α1.

Αν αυτοί οι άνθρωποι θεωρήσουν ότι στην ΑΕΚ έχει έρθει μια διοίκηση με τον κ. Κοτσάτο και τον κ. Αλεξίου που έχει μια μηχανή χρημάτων και νομίζουν ότι έχουν βρει το πουγκί του θησαυρού, τους πληροφορούμε ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Θα παραμείνει η ομάδα στην Α2 και μέχρι να εξυγιανθεί δεν θα ανέβει ποτέ. Συνέβη στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ΑΕΚτζής που θα έχει πρόβλημα να συμβεί και στο βόλεϊ».

Α: «Δεν λέει κανείς ότι είναι καλό. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση εάν δεν βρούμε διαλλακτικούς συνομιλητές, εκβιασμούς δεν πρόκειται να δεχτούμε. Στη σημερινή εποχή όταν όλος ο κόσμος δέχεται μειώσεις, το να έρχεται κάποιος και να προτείνει για χρέη που δεν έχει δημιουργήσει ο ίδιος, να γίνουν κάποιοι διακανονισμοί, δεν περνάνε εκβιασμοί του τύπου πλήρωσε για να παίξεις στην κατηγορία. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει.

 Είναι ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο που μαζί με τους τόκους θα πρέπει να ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ. Συν την ομάδα που θα πρέπει να δημιουργήσεις. Ε, δεν γίνεται να έχεις μπάτζετ στο βόλεϊ, όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μαζί. Και να το ξεκινήσεις δηλαδή, σε 2-3 μήνες θα καταρρεύσουν όλα τα τμήματα».

-Να μας πείτε λίγο για τη διαδικασία της πτώχευσης. Υπάρχει περίπτωση εμπλοκών κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης;

Α: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει η εκκαθάριση. Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία νομική και οικονομική. Είναι σίγουρο ότι το ενεργητικό δεν επαρκεί για να καλύψει το παθητικό. Γι' αυτό λύονται οι εταιρίες. Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή επιχείρηση αλλά για μια ιδέα που βασίζεται στο μητρικό σωματείο, που δημιούργησε χρέη τα οποία δεν αντέχει και λύεται.

 Έχει γίνει ήδη η απογραφή. Αφού καταγραφεί και επίσημα με τη διαδικασία της εκκαθάρισης, ότι περιουσιακό στοιχείο υπάρχει στο οποίο δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές πλέον, θα πρέπει να αποτιμηθεί η αξία του και εφόσον είναι συμφέρουσα, είτε να δοθεί σε πιστωτές, είτε να εκποιηθεί ώστε να καλύψει ένα μέρος του παθητικού.

Επειδή το παθητικό είναι πάρα πολύ μεγάλο και το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το δημόσιο θα πρέπει κάποιες απαιτήσεις να πάνε εκεί, όπως κάποιες επιταγές που ξέρεις ότι δεν θα τις πληρωθείς, έτσι και οι απαιτήσεις Ψωμιάδη, Αραούχο, Σορεντίνο, θα πρέπει αν και εφόσον εισπραχθούν να πάνε στο δημόσιο, στους πιστωτές, στους τρίτους. Μπορεί μέσα στο τρίμηνο να προκύψει και κάτι ακόμα που δεν έχει φανεί λογιστικά, θα πρέπει κι αυτό να καταγραφεί. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν μέσα στο τρίμηνο θα υπάρξει ισοσκελισμός ενεργητικού-παθητικού.

Πρέπει όμως μέσα στο τρίμηνο να έχει βγει πόρισμα εκκαθάρισης, το οποίο θα κατατεθεί αρμοδίως.

Η ομάδα θα αγωνίζεται πλέον στο ερασιτεχνικό, το τι θα προλάβει να γίνει μέσα στο τρίμηνο, δεν το ξέρω. Θα πρέπει όμως να γίνει γρήγορα ώστε να συσταθεί η νέα ΠΑΕ που θα τρέξει ούτως ή άλλως την ομάδα από του χρόνου στην Β' Εθνική. Ότι ορίζει ο νόμος, αυτό θα γίνει. Την ευθύνη ως εκκαθαριστής που έχει οριστεί από την Γ.Σ. την έχει ο Ανδρέας Δημητρέλος. Είναι βαρύ το φορτίο που κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος. Και το κουβαλά εδώ και καιρό, ακούγοντας και εύκολες κατηγορίες από άλλους που δεν θέλουν να αναλάβουν καμία ευθύνη».

-Ας κλείσουμε με ότι θέλετε εσείς να προσθέσετε...

Α: «Η ΑΕΚ είναι η περίπτωση των παρεξηγήσεων και των παρανοήσεων. Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρεξηγούμαστε όταν λέμε κάτι που πιστεύουμε. Αυτά που έχουμε πει για το γήπεδο είναι πράγματα που έχουν γίνει έτσι ακριβώς και που πολύ σωστά τα έχετε γράψει. Έχουν γίνει συναντήσεις, έχουν ανατεθεί οι μελέτες, έχει υπάρξει ξένος αρχιτέκτονας, υπάρχει ελληνική ομάδα που συνεργάζεται με την ξένη, υπάρχουν σχέδια. Αυτά είναι όλα αλήθεια. Σήμερα δημοσιεύσατε στην «ΩΡΑ» το σχέδιο του πούλμαν.

Είναι αληθές, έτσι θα γίνει, το έχω δει κι εγώ. Για το Ελληνικό ήταν όλα αληθή. Αν κάτι από όλα αυτά δεν συμβεί στην πορεία, δεν μπορεί να κατηγορεί ο οποιοσδήποτε τον Μελισσανίδη, τον Κοτσάτο ή τον Αλεξίου ότι ήταν ψεύτες! Αν κάτι δεν συμβεί ή συμβεί αλλαγμένο, θα πρέπει να εξετάσεις για ποιο λόγο άλλαξε, όχι να πετάς κατηγορίες».

Κ: «Εδώ ο άνθρωπος για το Ελληνικό είχε δώσει λεφτά, είχαν δοθεί προκαταβολές, είχαν υπογραφεί χαρτιά, συμβάσεις. Επειδή κι εμείς και ο κ. Μελισσανίδης, είμαστε άνθρωποι της ναυτιλίας, οι αποφάσεις που πρέπει να παίρνουμε, πρέπει να είναι γρήγορες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στην ΑΕΚ να περιμένει τον καθένα, ούτε να παρακαλά τον καθέναν. Είμαστε γνώστες του τι θέλουμε και ζητάμε ξεκάθαρη αντιμετώπιση από όσους συναλλάσσονται μαζί μας. Αυτό προσφέρουμε, με αυτό το τίμημα, θέλεις κύριε; Προχωράμε. Αν ο αντισυμβαλλόμενος αλλάζει στην πορεία και δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, τότε αντίο και αλλάζουμε σελίδα.

 Έτσι προχωρά ο κ. Μελισσανίδης, έτσι προχωράμε κι εμείς, έτσι προχωρά η ναυτιλία, έτσι θα προχωρήσει και η ΑΕΚ. Δεν μπορείς να αφήνεις τα πράγματα να καρκινοβατούν. Να είχαμε δηλαδή σήμερα ρευστή την κατάσταση με το Ελληνικό και να συζητάγαμε για μήνες και να φτάναμε στον Σεπτέμβρη και να λέγαμε, τι κάνουμε τώρα... Όχι, οι αποφάσεις για την ΑΕΚ πλέον θα παίρνονται αμέσως, είτε είναι εύκολες, είτε δύσκολες».

sport-fm.gr