ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

«Δεν παραγράφονται οι παρανομίες»

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ο Αλέξης Αλεξίου με δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όλα όσα απασχολούν την Ένωση αυτή τη χρονική στιγμή.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον SentraFM:

Για την απόφαση στη σημερινή ΓΣ: «Τα πρόσωπα του σημερινού συμβουλίου μπορεί να τα θεωρήσει κάποιος ως μέλη μίας πολύ κακής και ατιμωτικής κίνησης, αλλά από την άλλη μπορεί να θεωρήσει κάποιος πως προχωράνε αναγκαστικά σε διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε κάτι άλλο καινούριο και υγιές. Έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει να ερμηνεύουμε με χίλιους δύο τρόπους ό,τι συνέβαινε. Να μην ξεχνάμε όμως πως το ποδόσφαιρο και η ιστορία της ΑΕΚ δεν ξεκίνησε το '80 που έγινε η ΠΑΕ».

Για όσα θα γίνουν από αύριο: «Καταρχήν θα εμπλακούν ακόμα δύο-τρία άτομα, καθώς δεν μπορούν μόνο τρεις (σ.σ. ο ίδιος, ο Δημητρέλος και ορκωτός λογιστής-ελεγκτής) να σηκώσουν το βάρος. Ο Δημητρέλος έχει την τυπική ιδιότητα του εκκαθαριστή και αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες. Η δική μου ιδιότητα είναι ο έλεγχος της νομικής διαδικασίας, ενώ υπάρχουν και οικονομικοί ελεγκτές που θα ελέγξουν το ουσιώδες και είναι κι αυτό που προέχει. 

Αυτό που θα κάνω εγώ είναι να ελέγχω αν τα πράγματα γίνεται όπως πρέπει και μέσα στα χρονικά όρια και αν υπάρξει κάποια δυσκολία να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Θέλουμε στο τρίμηνο να έχουμε τελειώσει. Ήδη έχει γίνει μία προεργασία μέσω απογραφής του ενεργητικού και μένει να δούμε μέσω εκκαθάρισης και μέσω υποδείξεως των ορκωτών αν μπορούμε να καλύψουμε κάποιο μέρος του παθητικού.

Καλούμαστε να δούμε και πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις απαιτήσεις του ενεργητικού για να καλύψουμε, έστω εκ των υστέρων, κάποιες υποχρεώσεις προς πιστωτές. Όπως οι περιπτώσεις των Ψωμιάδη και Σορεντίνο. Αποφασίστηκε η εκχώρηση προς εμένα για να διαχειριστώ και να διανείμω -όσα εισπράξουμε- προς το Δημόσιο και προς τρίτους. Ο νόμος λέει πως πρώτα πρέπει να πάνε τα λεφτά στο Δημόσιο και κατά προτίμηση ΦΠΑ και φόρους, μετά άρθρο 44, μετά εισφορές, μετά εργατικά, μετά δανειστές. Μακάρι να υπάρξει εισροή και να περισσέψουν και χρήματα».

Για το αν παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες φυσικών προσώπων: «Οι ποινικές ευθύνες, με οποιαδήποτε εκκαθάριση, δεν διαγράφονται. Καταρχήν εξαρτάται εις βάρος ποιου έγινε η κατάχρηση. Αν ο ζημιωτής είναι το ελληνικό δημόσιο, δεν γίνεται να μην προβεί σε αυτεπάγγελτη δίωξη. Αν η κατάχρηση έγινε μόνο σε βάρος της ΑΕΚ, θα πρέπει η σημερινή διοίκηση να προβεί στα δέοντα εντός τριμήνου, υποβάλλοντας μηνύσεις. 

Αν δεν γίνει από μετόχους-διοικούντες, θα πρέπει -κατά τη γνώμη μου- η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μέτοχος εξ οφίτσιο, να κινήσει τις διαδικασίες. Αν κάποιος έχει καταχραστεί δεν μπορούμε να μιλάμε πως στο όνομα της ΑΕΚ δεν πρέπει να πάει στα δικαστήρια. Αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου, θα το καταθέσω εγγράφως».

Για το τι σημαίνει η εκκαθάριση για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Η ομάδα λειτουργεί ήδη ως κομμάτι της Ερασιτεχνικής. Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για ΤΑΠ. Αν υπάρξει θέμα, πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Αν αναλάβουμε διοίκηση, που ευελπιστούμε να αναλάβουμε με την στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη, θα το συζητήσουμε».

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια μοιάζει μονόδρομος και έχει μπει σε μία πορεία. Μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής θα οριστικοποιηθεί όταν αναλάβει η ομάδα Μελισσανίδη. Έχουν γίνει επαφές, έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με ομάδες εσωτερικού και εξωτερικού και εκπόνηση σχεδίων για να προχωρήσει το θέμα. Αν συμβεί κάτι αύριο και δεν προχωρήσει, θα το εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή. Μπορεί κι αντίστροφα βέβαια, να γίνει και σε έξι μήνες».

aek1924.gr