ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το Άλσος και το γήπεδο...

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μετατόπιση του οικοπέδου κατά 3 στρέμματα προς το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή γηπέδου στον συγκεκριμένο χώρο, με αντάλλαγμα, ισάριθμα στρέμματα από το χώρο του οικοπέδου της ΑΕΚ. Και αυτό διότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Κιτρινόμαυρης Ώρας", ο Γιάννης Βούρος επισκέφτηκε την Πέμπτη (17/11) τον αρχιτέκτονα κ. Στέλιο Αγιοστρατίτη ο οποίος έχει επιμεληθεί το σχέδιο του έργου, ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη ότι δεν μπορεί η απόσταση που είχαν στο παλαιότερο γήπεδο οι κατοικίες από τη θύρα των επισήμων και τους χώριζε ένας πλακόστρωτος δρόμος, στην οδό Καππαδοκίας, να είναι ίδιος.

Έτσι δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους κατοίκους. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που εντοπίζεται στη «χρήση γης», δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί δίχως να επιφέρει αναστάτωση και ενστάσεις οι οποίες αναπόφευκτα θα­­ προκαλέσουν σημαντική κωλυσιεργία και καθυστέρηση.

Τι γίνεται όμως σε αυτή την φάση; Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ­ Νέας Χαλκηδόνας δίνει μία νότα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό θα προκύψει στις συζητήσεις που είναι πλέον αναγκαίο να γίνουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα προτείνει την ανταλλαγή των συγκεκριμένων 3 στρεμμάτων με μέρος από τη δική της γη. Όσα πάρει από την πίσω πλευρά προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό της, τόσα θα επιστρέψει από την έκταση που της ανήκει, στο σημείο που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Εκεί δηλαδή που άλλοτε υπήρχε η σκεπαστή εξέδρα του «ναού». Μάλιστα θα προχωρήσει και στην αναδάσωση των στρεμμάτων που θα παραχωρήσει στην ανταλλαγή, εφόσον επαναλαμβάνουμε το αίτημά της γίνει δεκτό από τον Δήμο. Για να παρθεί βέβαια μία τέτοια απόφαση θα πρέπει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δεν θα μπορούσε ουδείς να προβλέψει ότι θα είναι εύκολο.

Ακόμα και αν αυτό συμβεί όμως, η μεγάλη... ευαισθησία των πολιτών της περιοχής στο θέμα του Άλσους δεν αποκλείεται να προκαλέσει άλλου είδους αντιδράσεις, ενδεχομένως και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τη διπλή προσπάθεια του Γιάννη Γρανίτσα για την ανέγερση γηπέδου στον ιστορικό χώρο της Ένωσης.

Στα θετικά της κατασκευής του γηπέδου είναι ότι θα προκύψουν εργασίες στους εμπορικούς χώρους αλλά και στο ίδιο το γήπεδο. Θα ενοικιάσει θέσεις πάρκινγκ με χαμηλές τιμές και προνόμια. Ενδέχεται επίσης να προτείνει στον Δήμο ένα ποσοστό χαμηλό (1­2%) από τα έσοδα εισιτηρίων (εξαιρουμένων αυτά των καρτών διαρκείας).

Ο κ. Βούρος δεν δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη αυτής της επικείμενης συζήτησης­ διαπραγμάτευσης με τον Δήμο, ωστόσο αναγνωρίζει ότι το εμπόδιο αυτό πρέπει πλέον οπωσδήποτε να ξεπεραστεί και μάλιστα πολύ άμεσα. Όσον αφορά τα δεδομένα το γηπέδου, το project που έχει παρουσιάσει ο κ. Αγιοστρατίτης προβλέπει χωρητικότητα 28.000 θέσεων και υπόγειο πάρκινγκ ως και για 3.000 αυτοκίνητα.

Οι θέσεις των επισήμων και VIP θα βρίσκονται στην πλευρά που ήταν και παλιά, ενώ όλες οι εξέδρες θα είναι σκεπαστές. Το σχέδιο μοιάζει αρκετά με εκείνο που είχε εκπονήσει ο κ. Αγιοστρατίτης το 2005 για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ασφαλώς μικρότερο και τροποποιημένο, αλλά με την ίδια λογική. Ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά σύγχρονο γήπεδο.

Υπάρχει δε η πληροφορία (αν και αυτή ελέγχεται από τη στιγμή που δεν έχουμε δει τη μακέτα με τα μάτια μας) ότι το γήπεδο θα έχει θόλο που θα ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να προστατεύεται ο αγωνιστικός χώρος. Όλα αυτά βέβαια θα τα γνωρίζουμε καλύτερα εάν κι εφόσον το σχέδιο περάσει από τη Βουλή και δοθεί πλέον προς δημοσιοποίηση.

aek-live.gr