ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στο μυαλό του Κωστένογλου.

Ο ορθολογιστής Νίκος Κωστένογλου ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ και συνάμα ετοιμάζει τα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με νωπές τις μνήμες από την περσινή 6άρα στο Καραϊσκάκη, η ανασυνταγμένη ΑΕΚ μετά την έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας προετοιμάζεται να δώσει απαντήσεις στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Νίκος Κωστένογλου, όντας ορθολογιστής, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην προπονητική του καριέρα, προετοιμάζει την ομάδα του για ένα παιχνίδι με έμφαση στο πάθος και στη δύναμη.

Δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει τα λάθη του Ισπανού προκατόχου του στο περσινό παιχνίδι στο Φάληρο. Προσανατολίζεται για ένα σχήμα με διάταξη 4-3-3, με "δεμένο" κέντρο, συμπαγή άμυνα και επίθεση που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας, στις επιθέσεις των ερυθρόλευκων.

Ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί από τον Κωστένογλου στα στημένα, αφενός επειδή ο Ολυμπιακός με εκτελεστή τον Ιμπαγάσα παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος και αφετέρου επειδή η ΑΕΚ παρουσιάζει αδυναμίες ανασταλτικά στα στημένα των αντιπάλων της.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που ενδέχεται να αποτελέσουν την αρχική ενδεκάδα της Ένωσης, ο Νίκος Κωστένογλου προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τερματοφύλακα τον Αραμπατζή, τους Κάλα και Μανωλά στην άμυνα (από τη στιγμή που δεν θα προλάβει ο Δέλλας) και τους Κοντοέ και Γεωργέα στα άκρα. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Κοντοέ ως στόπερ αντί του Κάλα και στην περίπτωση αυτή, θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Καράμπελας.

Στην μεσαία γραμμή γίνεται "σφαγή" για τη στελέχωση των τριών θέσεων (διαθέσιμοι είναι οι Καφές, Γκερέιρο, Γκέντζογλου, Λαγός, Μάκος, Βάργκας). Προβάδισμα φαίνεται να έχουν οι Βάργκας, Μάκος και Λαγός με τον Γκέντζογλου να διεκδικεί τη θέση του τελευταίου.

Στην επίθεση υπάρχει επίσης πληθώρα επιλογών, ετοιμοπόλεμοι είναι οι Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Μπερνς και Μπέλεκ, διεκδικώντας τρεις θέσεις. Προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι "Λύμπε", "Γκούντι" και Λεονάρντο.

Βάσει των όσων έχει πει μέχρι στιγμής ωστόσο ο Νίκος Κωστένογλου, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξουν στα άκρα της επίθεσης οι δύο γρηγορότεροι παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Λεονάρντο και Μπερνς.

Οι Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Γκέντζογλου, είναι η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε στο περσινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ και κατά ένα σενάριο, αν εξαιρέσει κανείς τους Γιάχιτς και Σκόκο που έχουν φύγει, δεν αποκλείεται ο Νίκος Κωστένογλου να χρησιμοποιήσει τους υπόλοιπους εννέα αντικαθιστώντας τα κενά με δύο παίκτες από τις υπόλοιπες επιλογές του.

contra.gr