ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πιάστε τον... κοντό.

Στην επιστροφή του στο τιμόνι της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση που λέγεται ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο 41χρονος τεχνικός ξέρει πως το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου ματς θα κρίνει πολλά και γι' αυτό αναζητά τρόπους να περιορίσει τα ατού των «ερυθρόλευκων».

Εχοντας παρακολουθήσει ώρες επί ωρών dvd με αγώνες του προσεχούς του αντιπάλου ο «Κωστέ» προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού εστιάζοντας στα δυνατά του σημεία.

Και προφανώς πέρα από την κλάση και τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας που θεωρητικά
τουλάχιστον χωρίζει τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στην ταχύτητά του, να επιβάλει το ρυθμό του στο παιχνίδι, να επιτίθεται μαζικά, ο «Κωστέ» διαπίστωσε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και στα στημένα.

Με δεδομένο μάλιστα πως η ΑΕΚ θα πάει το παιχνίδι στην υπομονή, στον τσαμπουκά και το πάθος γίνεται κατανοητό πως θα γίνονται φάουλ, με την άμυνα της Ενωσης να καλείται να εκμηδενίσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Αυτή είναι και η βασική οδηγία του Νίκου Κωστένογλου στους παίκτες του έχοντας διαπιστώσει πως ο Αργεντινός άσος των «ερυθρόλευκων» είναι η νούμερο ένα πηγή κινδύνου και όταν καλείται να εκτελέσει κόρνερ ή φάουλ ο αντίπαλος παίζει κορόνα ή γράμματα για το αν θα δει την μπάλα στα δίχτυα του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε όλα τα φετινά δύσκολα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα μέσω στημένων φάσεων (με Αρσεναλ, Μαρσέιγ, ΠΑΟΚ) και προφανώς αυτό θα επιχειρήσει και κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Ιμπαγάσα να αποτελεί τον βασικό εκτελεστή.

Μάλιστα ο «Κωστέ» εξήγησε στους παίκτες του πως το μεγάλο ατού του Αργεντινού πέρα από το φαρμακερό δεξί του πόδι είναι πως δεν επιχειρεί ποτέ την ίδια εκτέλεση προσπαθώντας να μπερδέψει τους αντιπάλους.

Γι' αυτό και έχει δώσει σαφείς οδηγίες να μην αφήνουν ποτέ παίκτη ελεύθερο, καθώς ο Ιμπαγάσα μπορεί να εκτελέσει φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής ή να πασάρει σε άλλο συμπαίκτη του ή να βγάλει την πάσα πίσω από το τείχος ή ακόμα να γεμίσει πίσω στο δοκάρι στοχεύοντας στο Μέλμπεργκ, με τον «Κωστέ» να ζητά αλληλοκάλυψη μεταξύ αμυντικής τετράδας και μεσαίας γραμμής ώστε να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να κλειδώσουν τον Ιμπαγάσα και εκμηδενίζοντας ένα από τα βασικά ατού των «ερυθρόλευκων» να χτυπήσουν το ματς και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Και φαίνεται πως αυτό το ρόλο θα τον επωμιστούν ο Γρηγόρης Μάκος και ο Φαμπιάν Βάργκας ή και ο τρίτος χαφ που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το σύστημα που τελικά θα επιλέξει ο 41χρονος τεχνικός.

Το βάρος στον Μάκο

Η οδηγία του «Κωστέ» προς τους παίκτες του είναι ξεκάθαρη. Εχει ζητήσει να... πνίξουν τον Αριέλ Ιμπαγάσα και να μην τον αφήσουν στιγμή ελεύθερο να κάνει το παιχνίδι του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Εναν ρόλο που θα επωμιστεί σαφώς ο Γρηγόρης Μάκος, που όπως και πέρυσι προσπάθησε -μαζί με τον Γκέντσογλου- να μην αφήσει τον Αργεντινό να πάρει ανάσα.

sentragoal.gr