ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κωστένογλου: Μία ΑΕΚ με αρχή και τέλος.

Τα πολλά (μόλις 12 λεπτά διήρκησε η συνέντευξη Τύπου) και τα "βαριά" λόγια απουσίασαν από τον Νίκο Κωστένογλου κατά την παρουσίασή του από την ΑΕΚ. Τον νέο τεχνικό της Ένωσης καλωσόρισε από το πάνελ, στα Σπάτα, ο Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος επισήμανε για τον Κωστένογλου: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του, ερχόμενος σε μια περίοδο με προβλήματα, αλλά πάντα στην ΑΕΚ υπάρχουν υψηλές προσδοκίες». Από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός κράτησε χαμηλά πήχη, στέλνοντας όμως συνάμα και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ: «Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα αποτελέσματα, αν και η ΑΕΚ μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίζει. Σημασία έχει η απόδοση».

Το aek365.gr ήταν στα Σπάτα όπου σας μετέφερε LIVE όλα όσα είπε ο Κωστένογλου:

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στη συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ομάδας» τόνισε αρχικά ο Κωστένογλου.

Για τον τρόπο που βρέθηκε και πάλι στην ΑΕΚ: «Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και το πνεύμα μου. Πάντα ήθελα να γυρίσω. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι οι ευκολότερες, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να κρίνεσαι στα δύσκολα. Δεν θέλουμε να λαϊκίζουμε, αλλά θα προσπαθήσω με έναν ποιοτικό τρόπο να βοηθήσουμε την ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου».

Για τα κοινά σημεία με την προηγούμενη προπονητική του θητεία στην ΑΕΚ: «Δεν θα ήθελα να παραλληλίσω την τωρινή συγκυρία με αυτή του 2008. Άλλος ήταν ο στόχος τότε και άλλη η ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Πρέπει να έχουμε την πίστη και την αισιοδοξία πως η ομάδα θα παίζει πάντα για να κερδίζει, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι ως προς τους στόχους. Χρειαζόμαστε μια πίστωση χρόνου, γιατί ίσως το κάθε αποτέλεσμα να επηρεάζει την ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μία σταθερότητα σαν ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του: «Δεν πρέπει να δούμε σε βάθος. Πρέπει να μιλήσω με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Πρέπει αυτή η ομάδα να αποκτήσει μια φιλοσοφία. Να έχει έναν δικό της τρόπο παιχνιδιού. Εμείς εδώ θα πολεμάμε και θα αγωνιζόμαστε με έντιμο τρόπο για να κερδίζουμε».

Για όσα έχουν αλλάξει στον ίδιο: «Σίγουρα είμαι πιο έμπειρος πλέον ως προπονητής. Εργάστηκα σε άλλες δύο ομάδες κι απέκτησα κάποιες εμπειρίες από το εξωτερικό. Επίσης είμαι πιο ώριμος και μπορώ να παίρνω τις αποφάσεις που πρέπει. Θα ήθελα να μην βλέπουμε πολύ μακροπρόθεσμα, αλλά να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να μιλήσω με κάθε παίκτη για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται, σωματικά και ψυχοπνευματικά».

Για τους συνεργάτες του: «Θα ολοκληρωθεί σύντομα το προπονητικό τιμ και από εβδομάδα θα γνωρίζετε ποιοί θα είναι οι συνεργάτες μου. Την τακτική που ακολούθησε ο προκάτοχος μου δεν θα την σχολιάσω γιατί το θεωρώ ανέντιμο. Κοιτάμε μπροστά. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτά».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να μιλήσω από τώρα για το επόμενο ματς. Βασικό σημείο είναι η υποστήριξη του κόσμου. Πρώτο και βασικότερο να μας στηρίξει από το επόμενο κιόλας ματς. Δεν έχω αυτή τη στιγμή μια πλήρη εικόνα γιατί λείπουν παίκτες. Μετά το παιχνίδι, ο κόσμος θα δει πως θα αγωνιστούμε και μετά το αποτέλεσμα.

Ο οπαδός της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δε νοιάζεται αν θα κερδίσει η ομάδα. Κατανοεί τα προβλήματα. Ο κόσμος είναι πληγωμένος. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Για αυτό δεν θα πω ψέματα. Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα και τα γνωρίζετε. Θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες στις θέσεις τους. Μη νομίζετε ότι με τον Ολυμπιακό θα δείτε μια υπερομάδα. Θα ικανοποιηθώ αν έχουμε αρχή και τέλος, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Όμως, δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν θα πω τι σύστημα θα παίξουμε. Το θεωρώ ανώφελο. Θα αποφασίσουμε ανάλογα με το υλικό. Πρέπει να κάνω το σωστό για αυτή την ομάδα. Μην πάμε στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι ανούσιο».

aek365.gr