ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Έφυγε με πίκρα...»

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ από τον άδικο χαμό του Αντώνη Χρηστέα. Ο «χρυσοστεφανωμένος» αθλητής της «Βασίλισσας» του '68 έφυγε από τη ζωή με πίκρα, καθώς ουδέποτε εξαργύρωσε την παγκόσμια επιτυχία του 1995 με τους εφήβους. 

Αυτό -τουλάχιστον- διαπιστώνει κανείς απ' όσα μας είπε ο γιος του, Γιώργος, σήμερα για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ των σπορ». Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο, που αφορά στις «δηλώσεις» του. 

«Γελάει ο Xρηστέας που θα βάλει και τις δύο βολές. Γέλα Χρηστέα μου. Eβαλε την πρώτη και τώρα βάζει και τη δεύτερη, όπως σας έλεγα», είχε πει ο αμίμητος Βασίλης Γεωργίου στον αλησμόνητο τελικό της 4ης Απριλίου του 1968 για τον Αντώνη!

Μόνο, που ο Αντώνης δεν γελάει από χθες. Και δεν γελάει ούτε η υπόλοιπη Ελλάδα, όπως τότε. Αντιθέτως, κλαίει. Θρηνεί. Ο Χρηστέας «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Τραγικό το τέλος του. Έπεσε χθες από τις σκάλες. Στο εξοχικό του. 

Στο Φυγιά. Κοντά στο Μαρμάρι Ευβοίας. Η «Βασίλισσα» ΑΕΚ έμεινε με εννέα παίκτες. Η οικογένεια της ΑΕΚ κλαίει. Το ελληνικό μπάσκετ έμεινε με έναν σπουδαίο λιγότερο. Την είδηση μας έδωσε, χθες, το πρωί ένας καλός φίλος της εφημερίδας και της οικογένειας του εκλιπόντος. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον γιο του Αντώνη Χρηστέα, τον Γιώργο.

Πήραμε την άδεια του για την καταγραφή των όσων μας είπε. «Κύριε Νικολάου, δεν με πειράζει. Με πειράζει, που ο πατέρας μου, ο Αντώνης Χρηστέας, έφυγε με πίκρα. Δεν θέλω να γράψουν αύριο (σήμερα), ότι έφυγε ο Χρηστέας απλά. Υπήρξε παίκτης, προπονητής. Ωραία. 

Έγινε γνωστός από το ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΄68 με την ΑΕΚ, που αποτέλεσε αφετηρία εξελίξεων για το άθλημα. Υπήρξε, όμως, και παγκόσμιος πρωταθλητής ως προπονητής, μαζί με τον Προεστό, της περίφημης Εθνικής Εφήβων του 1995. Δεν είναι δυνατόν, λίγο μετά την επιτυχία αυτή να μην του προσφέρει μία ομάδα ένα συμβόλαιο ενός χρόνου. Ένα συμβόλαιο έξι μηνών. Να του αναγνωριστεί η προσπάθεια που κατέβαλε. Αλλά τι αναγνωρίζεται στην Ελλάδα; Εδώ δεν αναγνώρισαν τον Ζολώτα. 

Τον θυμούνται ως πρωθυπουργό. Τι έκανε για τις χρηματιστηριακές αξίες αυτής της χώρας, ελάχιστοι ξέρουν. Για να μην πούμε πώς συμπεριφέρθηκε η Ελλάδα στον Κολοκοτρώνη και στην Μπουμπουλίνα», μας είπε ο συντετριμμένος Γιώργος Χρηστέας και το παράπονο του είναι εμφανές. Ήταν πολύ νωρίς όταν μιλήσαμε. Ακόμη δεν είχε γίνει γνωστή η ακριβής αιτία του κακού. «Περιμένουμε την νεκροψία. 

Είμαστε και εμείς χαμένοι. Βρισκόταν με τη μητέρα μου στο εξοχικό», μας είπε. Το «στερνό αντίο» στον εκλιπόντα θα πουν οι φίλοι και συγγενείς, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ ή αύριο, ή την Τετάρτη».

aek365.gr