ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (video)

Στις 24 Ιουνίου του 1956 η ΑΕΚ νικά τον Ολυμπιακό 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου και κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό ήταν η πρώτη φορά που η «Ένωση» κατάφερε να νικήσει τους Πειραιώτες σε τελικό του θεσμού.

Με αυτό τον τρόπο πήρε τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό πριν από τρία χρόνια, όταν στο ίδιο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να πανηγυρίσουν το Κύπελλο.

Για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο πρώτος τίτλος στο θεσμόωμετά από έξι χρόνια, καθώς το 1950 είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον Άρη με 4-0. Παράλληλα ήταν η παρθενική νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό σε τελικό Κυπέλλου.

Σε έναν αγώνα που σφύριξε ο Ιταλός διαιτητής, Ριγκάτο το σκορ άνοιξε ο Χανιώτης στο 22΄ συνεχίζοντας την παράδοση που τον ήθελα να σκοράρει σε κάθε ματς Κυπέλλου εκείνη τη σεζόν, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με τον Δαρίβα.

Ωστόσο ο Κανάκης που είχε σκοράρει και στη προηγούμενη αναμέτρηση των δύο αντιπάλων, στο 67΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και στέρησε από τον Ολυμπιακό το νταμπλ, καθώς εκείνη τη χρονιά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1
Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Διαιτητής: Ριγκάτο (Ιταλός)
Σκόρερ: 22' Χανιώτης, 67' Κανάκης - 26' Δαρίβας

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Παραγυιός, Καρακατσάνης, Τσαγκάρης, Ζωγράφος, Πούλης, Εμμανουηλίδης, Κανάκης, Χανιώτης, Σταματιάδης, Κουρτίδης







sportday.gr