ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.....

Το κρύο πιάτο της εκδίκησης για τη ντροπιαστική της ήττα με 91-46 στον πρώτο γύρο σέρβιρε η ΑΕΚ στον Πανιώνιο. Η «Ένωση» πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «κυανέρυθρους» συντρίβοντάς τους με 89-56 στο άδειο-λόγω τιμωρίας-κλειστό του Ελληνικού για τη 15η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-26 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά η συνέχεια ήταν αποκλειστικά... κιτρινόμαυρη και η διαφορά έφτασε ως το +37!

Ο αγώνας...

Η... ψυχρότητα του κλειστού του Ελληνικού, απόρροια της απουσίας του κόσμου λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων, επηρέασε εμφανώς τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Πανιώνιος χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά και η ΑΕΚ σχεδόν τέσσερα λεπτά για να πετύχουν καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι με τον Καλαμπόκη να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα και τον Μπράιαντ να σκοράρει είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με +3 (7-10), ενώ παρότι η «Ένωση» ισοφάρισε με τρίποντο του Νικολαΐδη (10-10), ο Παπανικολάου πέτυχε οκτώ συνεχείς πόντους ερχόμενος από τον πάγκο. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με φόλοου-κάρφωμα του Παραγιού, χάρη στο οποίο ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε ένα επί μέρους σκορ 2-10 και προηγήθηκε με 12-20.

Ο Πανιώνιος έφτασε την υπέρ του διαφορά στο +12 (14-26) με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, την ώρα που η ΑΕΚ μάζευε αφειδώς επιθετικά ριμπάουντ (12 στο πρώτο ημίχρονο), αλλά δεν τα αξιοποιούσε. Με όπλο όμως την εξαιρετική της άμυνα, η οποία κράτησε τους «κυανέρυθρους» χωρίς πόντο για επτά αγωνιστικά λεπτά (!), έτρεξε ένα σερί 14-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με δύο τρίποντα του Μαζέικα, που έφεραν τους «κιτρινόμαυρους» μπροστά με 28-26. Ο Καλαμπόκης με δύο βολές έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, 28-28, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως τελείωσε το πρώτο: με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση επέβαλε το νόμο της στο παρκέ και άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Με πέντε πόντους του Φράνσις και τέσσερις του Νικολαΐδη η ομάδα του Μηνά Γκέκου έκανε ένα επί μέρους σκορ 12-2 και προηγήθηκε με +10, 40-30. Η κυριαρχία της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν βραχυκυκλώσει πλήρως. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 60-36, σημειώνοντας σε δέκα λεπτά 32 πόντους, ενώ στις πρώτες δύο περιόδους είχαν πετύχει συνολικά 28!

Ο νικητής ήταν γνωστός, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδειξαν διάθεση χαλάρωσης, προφανώς θέλοντας να πάρουν ρεβάνς για το 91-46 του πρώτου γύρου, όταν είχαν αγωνιστεί χωρίς ξένους. Ξεκινώντας πάντα από μία άμυνα που... δάγκωνε και με παροιμιώδη ευστοχία στα τρίποντα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν την υπέρ τους διαφορά στους 37 πόντους (!), 88-51 λίγο πριν το τέλος.

Με το τελικό 89-56 η ΑΕΚ έφτασε στη δεύτερη συνεχή νίκη της και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της, ενώ ο Πανιώνιος προβλημάτισε για μία ακόμη φορά με την εικόνα του μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Αυτή ήταν η 20η νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου στα τελευταία 21 ματς ως γηπεδούχος κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ το +33 είναι η μέγιστη διαφορά με την οποία νικά η «Ένωση» τους Νεοσμυρνιώτες.

Δεκάλεπτα: 12-20, 28-28, 60-36, 89-56

ΑΕΚ (Γκέκος): Μαρίνος, Γκριν 15 (4 ασίστ), Νικολαΐδης 14, Μαζέικα 11, Μακ 1, Παπαντωνίου 4 (5 ασίστ), Γκιζόγιαννης 8, Δορκοφίκης 2, Μελς 12, Καλλινικίδης 8 (7 ριμπ.), Τουντζιαράκης, Φράνσις 14 (13 ριμπ.).

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 5, Μπράιαντ 6, Ζορόσκι, Παπανικολάου 8, Παραγυιός 5, Χαριτόπουλος 5, Καλαμπόκης 19, Έρτσεγκ 6, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Έλντερ 2.