ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2

Πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά με τους Σκόκο (11') και Χέρσι (47') η ΑΕΚ νίκησε τον Πανθρακικό 2-1 και έκανε... μόλις για δεύτερη φορά φέτος 2η σερί νίκη.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ όπως αναμενόταν. Με τον Μπλάνκο στην κορυφή και τους Σκόκο, Λεονάρντο και Χέρσι ως στηρίγματα του, κινούμενοι ελεύθερα από πίσω. Ο Σέρβος τεχνικός ήθελε το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια και η Ενωση, που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 2' με τον Λεονάρντο, πέτυχε το 0-1 στο 11' με πολύ όμορφη προσπάθεια και δυνατό σουτ του Σκόκο. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τους κιτρινόμαυρους στο να ελέγξουν απολύτως την κατάσταση, έχοντας τον σκόρερ σε κέφια για ακόμη ένα ματς.

Ο Σκόκο κρατούσε την μπάλα όποτε χρειαζόταν, την πάσαρε σωστά, έμπαινε ο ίδιος στις φάσεις και απειλούσε την αντίπαλη εστία. Μέσα στις φάσεις ήταν βέβαια, όπως πάντα, και ο Μπλάνκο αλλά... για λίγο δεν προλάβαινε να κάνει τις κοντινές προβολές, σε δύο περιπτώσεις, ώστε να χριστεί κι αυτός σκόρερ. Το ευχάριστο για την Ένωση ήταν το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, αυτή τη φορά ο Γιάχιτς βοηθούσε κάπως στον δημιουργικό τομέα, καθώς προωθούνταν σε ορισμένες περιπτώσεις και είχε και δύο άστοχα σουτ από καλή θέση, όντας αμαρκάριστος.

Όσο για τον Πανθρακικό, μετά το πρώτο 20λεπτο επιχείρησε να κάνει κάτι καλό επιθετικά, είχε μια-δυο καλές φάσεις με τους Μπέλεκ και Καζάκη αλλά σε γενικές γραμμές δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε μεγάλα προβλήματα στο να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της και να βγει ορθόδοξα στην επίθεση ή στην... αντεπίθεση, ψάχνοντας κυρίως με βαθιές μπαλιές τους Καζάκη και Μπέλεκ.

Αν το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ καλό για την ΑΕΚ, αυτό του δευτέρου ήταν ακόμη καλύτερο! Το γκολ του Χέρσι στο 47' έδειχνε να πείθει τους πάντες ότι το ματς είχε τελειώσει. Αυτό, φαίνεται, το πίστεψαν και οι κιτρινόμαυροι, με συνέπεια να χάσουν σταδιακά την καλή εικόνα τους και να παραχωρήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στον Πανθρακικό. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Δερμιτζάκη μείωσε στο 56' με τον Μπέλεκ, ο οποίος στη συγκεκριμένη φάση φανέρωσε και πάλι τα αμυντικά προβλήματα της Ένωσης, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε κατά πολύ.

Οι γηπεδούχοι πίστεψαν ξανά ότι θα μπορούσαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και γι' αυτό πήραν μέτρα στο γήπεδο, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ άρχισε να οπισθιχωρεί... Ο Δερμιτζάκης στις αλλαγές του έδειξε τη διάθεση του να κάνει πιο επιθετικούς τους γηπεδούχους, ο Μπάγεβιτς από την άλλη πλευρά αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Χέρσι που ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του, στο 66', με τον Λαγό... Η ΑΕΚ είχε απωλέσει, πλέον, τη συνοχή της ως ομάδα, έκανε εύκολα τα λάθη και αμυνόταν συνεχώς μετά το 65', κόντρα στην τελευταία ομάδα της Super League.

Η πίεση των γηπεδούχων, πάντως, κράτησε μέχρι και το 80', καθώς κάπου εκεί οι κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την τάξη και απέκτησαν και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας και το να κρατήσουν το αποτέλεσμα, που τους διατηρεί στην 4η θέση.

gazzetta.gr