ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ.... ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 1-0




Οι δοκιμές που είχε κάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ειδικά αυτή της Παρασκευής, που ήταν και η τελευταία, έδειχνε ότι η ΑΕΚ θα άρχιζε το χθεσινό ματς με 4-3-3, έχοντας τρία αμυντικά χαφ στο κέντρο. Τελικά ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και άφησε τον Μάκο εκτός, βάζοντας στην 11άδα τον Λεονάρντο και παρατάσσοντας σύστημα 4-4-2. Με Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Σκόκο και Λεονάρντο η Ένωση θεωρητικά έπαιζε φουλ επίθεση, αν και υπήρχε το σχετικό ρίσκο στον ανασταλτικό τομέα. Και το ξεκίνημα του ματς έδειξε ότι χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ναφτί.

Η φάση αυτή δεν ξύπνησε τον δικέφαλο αετό, αλλά έδωσε αυτοπεποίθηση στους Θεσσαλονικείς, που ήλεγξαν απολύτως το ματς στο πρώτο 10λεπτο. Ο Ναφτί ήταν αυτός που έκανε πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου κόβοντας πολλές επιθέσεις της ΑΕΚ, ενώ ο Κάλβο από δεξιά ταλαιπωρούσε συχνά τον Γεωργέα. Δεν είναι σύμπτωση, άλλωστε, ότι από αυτόν προήλθε η μεγάλη ευκαιρία του Ναφτί, όπως και η επίσης πολύ μεγάλη του Κόκε, λίγο μετά…

Η Ένωση έδειχνε να τα έχει χαμένα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Άρης ήταν πολύ καλά στημένος και δεν της έδινε τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να βγει οργανωμένα στην επίθεση. Η ομάδα του Μπάγεβιτς δεν είχε κίνηση από τα άκρα, δεν είχε κάθετες μπαλιές και πάνω από όλα έδειχνε να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να επιβάλει τον ρυθμό της. Το θετικό ήταν ότι μετά το 20λεπτο περιορίστηκε και ο… αέρας που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε ένα ματς με αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές. Με βάση την εικόνα του αγώνα, ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ αν έκανε κάτι καλό θα ήταν κυρίως από προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών που… το έχουν και αυτό έγινε, μετά το 30’, με δράστη τον Σκόκο.

Ο Αργεντίνος με δύο-τρεις πολύ καλές προσπάθειες του δημιούργησε τις καλές φάσεις της ΑΕΚ με Λεονάρντο και Τζιμπούρ και ξύπνησε και τους συμπαίκτες του. Κάτι που φάνηκε, καθώς μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου η Ένωση ήταν η ομάδα που πίεζε και είχε συνεχώς την μπάλα κάνοντας επιθέσεις, χωρίς πάντως να φτάσει στο γκολ, καθώς ο Λεονάρντο πέραν της μεγάλης ευκαιρίας που έχασε, ολιγώρησε σε μια-δυο φάσεις ακόμη.

Στην ανάπαυλα ο Μπάγεβιτς αντικατέστησε τον Γεωργέα με τον Καράμπελα, ενώ σε αλλαγή προχώρησε και ο Κούπερ, με τον Μεριέμ να παίρνει τη θέση του Αντού. Δεν άλλαξαν μόνο παίκτες, όμως, αλλά και η εικόνα του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, απείλησε με το καλό σουτ του Σκόκο που απέκρουσε ο Σηφάκης και απ΄ το κόρνερ ο Καφές με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Η εξέλιξη αυτή ανέβασε ψυχολογικά την Ένωση, που ήλεγξε απολύτως την κατάσταση και επιχείρησε να βάλει και ένα δεύτερο γκολ, ώστε να καθαρίσει το ματς. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, όμως, χάθηκαν κι ο Άρης αφού άντεξε στην… καταιγίδα άρχισε σταδιακά να βγαίνει και πάλι μπροστά, ψάχνοντας την ισοφάριση. Και το έκανε κυρίως με τον Κάλβο από δεξιά, καθώς ο Καράμπελας δεν έδειχνε ικανός να το ανακόψει, κάνοντας και αβίαστα λάθη…

Με τους Θεσσαλονικείς να βγαίνουν μπροστά, πάντως, η ΑΕΚ έβρισκε πολλούς κενύς χώρους για να κάνει τις αντεπιθέσεις της και με τον Σκόκο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, έφτιαξε καλές φάσεις. Ο Μπάγεβιτς αντικατέστησε στο 67’ τον Λεονάρντο με τον Μαντούκα και το παιχνίδι κυλούσε με έναν γρήγορο ρυθμό, καθώς ο Άρης ούτως ή άλλως είναι γρήγορη ομάδα, ενώ η ΑΕΚ είχε τις προϋποθέσεις για τις αντεπιθέσεις.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των μεν για την ισοφάριση και των δε για το 2-0, το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό δεν την πείραξε καθόλου την ΑΕΚ!

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Λεονάρντο (67΄ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Κόκε (77΄ Αραβίδης), Αντού (46΄ Μεριέμ), Τζόνσον, Νασούτι.


gazzetta.gr