ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Θα δοκιμάσει παντού τον Γκουντγιόνσεν.

Η απόκτηση του Έιντουρ Γκουντγιόνσεν λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Χιμένεθ και ενισχύει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Ο Ισλανδός, αν και ακόμα δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, με τον Μανόλο να έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές για το σε ποια θέση θα τον χρησιμοποιεί.

Ηδη ο «Γκούντι» έχει δοκιμαστεί ως αριστερό χαφ στο 4-2-3-1 που δείχνει να δουλεύει ο Χιμένεθ, ενω χθες κατά τη διάρκεια του διπλού άλλαξε πλευρά και αγωνίστηκε και στη δεξιά. Το σίγουρο είναι οτι ο Ισλανδός θα δοκιμαστεί σταδιακά και αλλού με τον Χιμένεθ να προσπαθεί να τον χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα με τους Μπέλεκ, «Λύμπε» και Κάρλος.

«Ξεπεράστε τους εαυτούς σας»

Οσο περνούν οι μέρες τόσο πιο διακριτή είναι η κούραση στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ τους έχει βγάλει το λάδι, οι προπονήσεις συνεχίζονται με την ίδια ένταση και όπως είναι λογικό οι περισσότεροι εκ των «κιτρινόμαυρων» δείχνουν εξαντλημένοι. Κάτι που κατανοεί ο Σεβιγιάνος τεχνικός, ο οποίος όμως εξακολουθεί να τους επισημαίνει πως πρέπει να καταβάλλουν και άλλη προσπάθεια για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Μάλιστα, με τη λήξη της χθεσινής πρωινής επίπονης προπόνησης και εφόσον τους τα είχε... χώσει αρκετές φορές κατά τη διάρκειά της, τους συγκέντρωσε μπροστά από τους πάγκους και τους είπε: «Καταλαβαίνω ότι είστε κουρασμένοι και έχετε εξαντληθεί. Οι προπονήσεις είναι σκληρές και δυνατές. Σας το είχα πει πως αυτές οι μέρες θα είναι πολύ δύσκολες κι επίπονες. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Υπομονή. Λίγες μέρες έμειναν. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε. Μένουν ακόμη δύο φιλικά παιχνίδια.

Μ' αρέσει η προσπάθειά σας, αλλά θέλω να ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Θέλω στο γήπεδο να βγάζουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Και δεν το έχουμε κάνει στο βαθμό που θέλω. Οταν κάνω κριτική σε κάποιον δεν είναι επειδή έχω πρόβλημα μαζί του, αλλά επειδή θέλω να γίνει καλύτερος. Για το καλό σας το κάνω, αλλά και για να ακούνε και οι υπόλοιποι και να βελτιώνονται. Ειλικρινά πιστεύω ότι έχω τους καλύτερους παίκτες. Για μένα είστε οι καλύτεροι παίκτες».

Ψάχνει ενδεκάδα

Οι ελλείψεις στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι δεδομένες και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο τα ματς για το Γιουρόπα Λιγκ πλησιάζουν με τον Χιμένεθ να καλείται να βρει λύσεις και να παρουσιάσει ένα συμπαγές σχήμα με τους παίκτες που διαθέτει. Μάλιστα, βάσει των μέχρι στιγμής δοκιμών του στις ασκήσεις τακτικής δείχνει πως προβάδισμα σε διάταξη 4-2-3-1 έχουν οι Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Δέλλας, Μανωλάς (κεντρικοί αμυντικοί), Μάκος, Καφές (αμυντικοί μέσοι), Κάρλος (δεξί χαφ), Γκουντγιόνσεν (αριστερό χαφ), Λυμπερόπουλος (επιτελικός) και Μπέλεκ (επιθετικός).

«Πόσες φορές πρέπει να τα πω;»

Είναι γεγονός πως ο Χιμένεθ εκνευρίστηκε αρκετές φορές από τις επιλογές και τα λάθη των παικτών του κατά το πρωινό δίτερμα, λέγοντάς τους: «Πρέπει να μιλάτε μεταξύ σας, αλλιώς δεν πρόκειται να δώσετε ποτέ σωστή πάσα. Πόσες φορές πρέπει να το πω; Δεν μπορώ να σας καταλάβω πραγματικά. Πρέπει κάθε μέρα να επαναλαμβάνω τα ίδια; Μη μένετε στατικοί, να δίνετε πάσα και να κινείστε. Αυτό σας ζητάω απ' την πρώτη μέρα. Βλέπω ότι βελτιώνεστε, αλλά θέλω κι άλλο. Ξέρω ότι είστε κουρασμένοι, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

Τα άκουσε ο «Φούλης»

Δίνοντάς του το φανελάκι της προπόνησης ο Χιμένεθ αποκάλεσε τον Γεωργέα «Φούλη», όπως τον αποκαλούν και οι συμπαίκτες του. Ωστόσο, ο έμπειρος μπακ στη συνέχεια δεν γλίτωσε τα γκάζια, καθώς στο πρωινό διπλό βρέθηκε μόνος στη δεξιά πτέρυγα της αντίπαλης περιοχής και αντί να βγάλει σωστά τη σέντρα καθυστέρησε, με τον Χιμένεθ να φωνάζει: «Γεωργέααααα, σέντρα. Τι κάνεις; Δεν είναι δυνατόν. Εκεί κάνεις τη σέντρα και τελειώνεις σωστά τη φάση. Τι περιμένεις; Αυτό που έκανες έδωσε στον αντίπαλο την αντεπίθεση και δεν το θέλουμε».

sentragoal.gr