ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Άλλη κλάση ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr στη Σλοβενία Βαγγέλης Αρναούτογλου μοιράζεται μαζί σας τις εντυπώσεις του από τις πρώτες προπονήσεις του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν. Το χαμόγελο του Χιμένεθ και τα πειράγματα του Γεωργέα.

Ξέραμε περί τίνος πρόκειται. Δεν προστέθηκε στο ρόστερ της Ένωσης για να κάνει το αγροτικό του ο Γγκουντγιόνσεν, αλλά ούτε και για να πάρει τα τελευταία ένσημά του όπως έχουν βιαστεί κάποιοι να προδικάσουν.

Ένας σταρ που σέβεται τον εαυτό του παραμένει αθλητής ως το τέλος της καριέρας του έστω και με μειωμένες λόγω της φθοράς από το πέρασμα του χρόνου δυνατότητες. Άλλωστε το γνωρίζαμε ότι αν ήταν στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από δύο καλοκαίρια, σήμερα δεν θα ήταν μέλος ελληνικής ομάδας.

Ο Ισλανδός έδειξε από την πρώτη μέρα ότι θα κάνει εύκολα τη διαφορά αν αποκτήσει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση (υστερεί λίγο στο συγκεκριμένο τομέα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό για να μην μπορεί από την αρχή να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων!) και μείνει "καθαρός" από τραυματισμούς. Μπορεί να φαίνεται βιαστικό το συμπέρασμα σε κάποιους, όμως είναι άλλη κλάση ο Εϊντουρ και θα το αποδείξει.



Τα αγγίγματα του στη μπάλα σου δίνουν να καταλάβεις το γιατί έφτασε να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κάνει το περίπλοκο να φαίνεται τόσο... απλό, όπως ένα εξαιρετικό εν κινήσει τελείωμα φάσης με το αριστερό πόδι στην αντίθετη γωνία από εκείνη που ήρθε σε επαφή με τη μπάλα. Ένας ποδοσφαιριστής από άλλη διάσταση για τα ελληνικά δεδομένα, με τόσο εμφανή διαφορά σε τεχνικό επίπεδο που θα μπορούσε να κάνει πολλούς από τους νυν συμπαίκτες του να... κοκκινίζουν.



Με ευκολία (και χωρίς μετάφραση ασφαλώς, καθώς η μία από τις 6 γλώσσες που μιλάει είναι η ισπανική) εκτελούσε τις οδηγίες του Χιμένεθ και έκανε τον προπονητή της ΑΕΚ να σκεφτεί πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν όλοι είχαν την (ποδοσφαιρική και τακτική) αντίληψή του και μπορούσαν να κοιτάξουν μέσα στο γήπεδο όπως εκείνος. Ο Μανόλο τον βάπτισε (για την ευκολία της προπόνησης) "Γκούντι" και ο Γεωργέας είναι ο πρώτος που κέρδισε τη συμπάθειά του καθώς άρχισε ήδη μαζί του τις πλάκες!

Στις ασκήσεις τακτικτής ο "Γκούντι" χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός χαφ στο 4-2-3-1, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, είχε μία ασίστ που έγινε τέρμα και αλλαγές παιχνιδιού που σπανίως δεν κατέληγαν ακριβώς στο πόδι του (εκάστοτε στη φάση) συμπαίκτη του. Ο 33χρονος Ισλανδός θα αλλάξει τις ισορροπίες για την ΑΕΚ. Μία τεράστια μεταγραφή σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.


 
sport24.gr