ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Στην ΑΕΚ με τη ψυχή μου»

Το θερμόμετρο κόντευε να σπάσει. Μαζί με τον καύσωνα, ο υδράργυρος έφτανε στα ύψη από την τρέλα και την ανυπομονησία των φίλων της ΑΕΚ. 18 Ιουλίου, σε μια Αθήνα που καιγόταν από τον ήλιο, με απίστευτη κίνηση, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην πύλη 7 της εξόδου των εμπορευμάτων περισσότεροι από 2.000 φίλοι της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν με τιμές μεσσία τον Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν. Τον παίκτη που προσδοκούν να αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και να τη βάλει ξανά στην κορυφή.

Αλλωστε, τα συνθήματα που εφηύραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά ήταν ενδεικτικά. Είχαν ως βασικό στόχο τον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά είναι η ομάδα που πρέπει να γκρεμίσει από την κορυφή η ΑΕΚ για να γίνει πρωταθλήτρια.

Από τον Γκουντγιόνσεν περιμένουν να γίνει ο ηγέτης, το σημείο αναφοράς στην αντεπίθεση της Ενωσης. Και αυτό του ζητούσαν. Να βάλει γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, να κερδίσει στην προσωπική μονομαχία τον... Τζιμπούρ, που βρέθηκε να κάνει ρίμα με το μικρό όνομα του Ισλανδού.
Ανδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, άλλα στα χέρια και άλλα σε καρότσια, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Για να πάρουν έστω μια μικρή εικόνα από τον μεγάλο Ισλανδό, γιατί με τον παροξυσμό που υπήρξε δεν μπόρεσαν να τον δουν από κοντά μόνο ελάχιστοι. Μέσα στο αυτοκίνητό του ο Γκουντγιόνσεν έμοιαζε να τα έχει χαμένα με όσα συνέβαιναν γύρω του.

Μπορεί να έχει αγωνιστεί σε κορυφαία κλαμπ του κόσμου όπως η Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι, αλλά τέτοια υποδοχή μπορούσε να υπάρξει μόνο στην Ελλάδα. Μόνο από τον κόσμο της ΑΕΚ, που είναι διψασμένος για μια μεγάλη μεταγραφή, για έναν παίκτη που θα τον ξεσηκώσει.

Δεν πίστευε στα μάτια του

Μπορεί η καριέρα του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν στα ευρωπαϊκά γήπεδα να προκαλεί... ίλιγγο, αλλά ποτέ ξανά δεν είχε νιώσει τέτοια λατρεία στην υποδοχή του ως μεταγραφή. Το πρώτο συναίσθημα που μετέφερε στους εκπροσώπους της ΑΕΚ εντός του αυτοκινήτου ήταν έκπληξη, που μετατράπηκε σε ενθουσιασμό.

«Ετσι κάνουν πάντα; Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» έλεγε ο Ισλανδός, που ζητούσε από τον Γκρέταρσον να του μεταφράζει τα συνθήματα του κόσμου και απορούσε για το ποιος είναι ο... Τζιμπούρ! Σαφώς ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος και περιμένει πλέον τα... καλύτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς ήδη οι «κιτρινόμαυροι» παράγοντες του έχουν μεταφέρει εικόνες από εκδηλώσεις των φίλων της ΑΕΚ έπειτα από σημαντικές επιτυχίες της ομάδας.

«Είμαι βέβαιος για την επιλογή μου»

Οι πρώτες ώρες του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν και της οικογένειάς του στην Αθήνα ήταν εντυπωσιακές. Ο Ισλανδός έζησε μέσα σε λίγες ώρες συναισθήματα και καταστάσεις που δεν είχε γνωρίσει ξανά στη μεγάλη καριέρα του. Και ήταν τόσο ικανοποιημένος από την υποδοχή του κόσμου της ΑΕΚ και την αντιμετώπιση των παραγόντων της, που στο δείπνο που του παρέθεσαν ήταν σαφής: «Είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιλογή μου. Μετά απ' όσα είδα δεν έχω καμία αμφιβολία. Βρίσκομαι στην ΑΕΚ με την ψυχή μου».

Ο Γκουντγιόνσεν θεωρεί πως πήρε τη σωστή απόφαση. Το περιβάλλον που συνάντησε στην Ελλάδα, η λατρεία του κόσμου και η εκτίμηση που βρήκε από τη πλευρά της διοίκησης ήταν αυτά που χρειαζόταν. Ανάμεσα σε πρόσωπα που αισθανόταν οικεία ο Ισλανδός πιστεύει πως μπορεί να κάνει μια νέα αρχή και να βρει ξανά τον καλό εαυτό του.

Ο Γκουντγιόνσεν ακόμα... παραμιλούσε από την υποδοχή του κόσμου, ενώ οι Γκρέταρσον και Κωνσταντινίδης δεν σταμάτησαν να δέχονται συγχαρητήρια για το χειρισμό της υπόθεσης (ακόμα και από τον ίδιο τον παίκτη, που απέδωσε τα εύσημα στους «κιτρινόμαυρους» παράγοντες).

sentragoal.gr