ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Ντέμης, ο Ρέστης και το Πρωτοδικείο.

Η μισή αλήθεια του Ντέμη για τη συνάντηση με τον Ρέστη, το περιεχόμενο της κουβέντας που είχαν οι δυο τους, οι επαφές με άλλους επιχειρηματίες και το ενδεχόμενο διοίκησης Πρωτοδικείου.

Λέει αλήθεια ο Ντέμης Νικολαΐδης, στη δήλωσή του στο aek365, αλλά τη μισή. Για τη συνάντησή του με τον Βίκτορα Ρέστη. Πράγματι συναντήθηκε για δικό του προσωπικό - επαγγελματικό ζήτημα προ 15ημέρου με τον Έλληνα εφοπλιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr ο κ. Νικολαΐδης επισκέφθηκε τον Βίκτoρα Ρέστη για να συζητήσουν θέμα που αφορά το MTV Hellas (στο οποίο με 75% είναι βασικός μέτοχος ο Έλληνας εφοπλιστής) και συναυλία που ετοιμάζει το καλοκαίρι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την ΑΕΚ. Και πάνω στην κουβέντα ο Ντέμης Νικολαΐδης βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του κ.Ρέστη. Αν δηλαδή θα ήταν διατεθειμένος να επενδύσει στην ΑΕΚ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ φέρεται να ανέπτυξε ένα γενικό πλάνο, με σφιχτό μπάτζετ, την προοπτική κατασκευής γηπέδου και κυρίως την προοπτική να επιστραφούν στην ΑΕΚ αρκετά εκατομμύρια από την οικογένεια Ψωμιάδη. Επί της ουσίας, πρότεινε στον Βίκτορα Ρέστη να συμμετάσχει σ' ένα επιχειρηματικό σχήμα στην ΑΕΚ, επενδύοντας χρήματα με εγγύηση τα χρήματα από τον Ψωμιάδη.

Ο κ. Ρέστη (όπως αναφέρει άλλωστε κατηγορηματικά και στη σημερινή δήλωσή του) αρνήθηκε κατηγορηματικά να ασχοληθεί με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ξεκαθάρισε στον κ. Νικολαΐδη ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επενδύσειστο ποδόσφαιρο, πέρα από την ενασχόληση του με τον ΑΟ Γλυφάδας.

Κατά πληροφορίες μάλιστα φέρεται να παρέπεμψε τον Ντέμη Νικολαΐδη στην τράπεζα του την FBBank, αν ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ κινηθεί για να εξασφαλίσει δάνειο.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε (και συνεχίζει)να κάνει κι άλλες επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες που θα θελήσουν να ασχοληθούν επενδυτικά στην ΑΕΚ, πάντα με δέλεαρ τα χρήματα που προσδοκά η ΠΑΕ να εισπράξει από την οικογένεια Ψωμιάδη.

 Η αλήθεια είναι ότι οι επαφές του βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ο θόρυβος των τελευταίων ημερών, με το κλίμα ευφορίας και τους πανηγυρισμούς, δημιουργεί υψηλές προσδοκίες στις οποίες (ακόμα) δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί ο 39χρονος μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στο aek365 δήλωσε πως είναι "...απογοητευμένος από την αντιμετώπιση των θεμάτων της ΑΕΚ από τα ΜΜΕ. Καταλαβαίνω την ανάγκη για ενημέρωση αλλά τα περισσότερα δημοσιεύματα και ιδίως αυτά που αναφέρονται σε ονόματα και σενάρια για πανίσχυρους επιχειρηματίες το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να δημιουργούν ψεύτικα όνειρα και ελπίδες στον κόσμο της ΑΕΚ πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο".

Άνθρωποι της ΑΕΚ τονίζουν ότι είναι μια δήλωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και υποκριτική με την έννοια ότι το θέμα με τους "πανίσχυρους επιχειρηματίες" το σήκωσαν και το πρόβαλλαν πρωτίστως μέσα ενημέρωσης που ήταν και είναι φίλα προσκείμενα στον κ. Νικολαΐδη.

Πρωτοδικείο

Κι ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος στις πολύωρες επαφές που είχε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών (μεταξύ άλλων με τον υπουργό Παντελή Οικονόμου) πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί της ΠΑΕ (το 50% δεσμεύεται από την Εφορία λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής του άρθρου44), προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πλευρά Οικονομόπουλου - Νικολαΐδη δεν προτίθεται να κάνει την ταμειακή διευκόλυνση των 1,2 εκ ευρώ.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα συνεχίσει τις επαφές του με το Υπουργείο Οικονομικών και το Σάββατο, με την ελπίδα  στις αρχές της εβδομάδας να έχει επιλυθεί το πρόβλημα και να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα η ΠΑΕ.

Είναι σαφές ότι η πλευρά Οικονομόπουλου - Νικολαΐδη στέκεται "απέναντι" και δεν επιθυμεί καμία συνεργασία με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον οποίο πιθανότατα να θέλουν να εξωθήσουν σε παραίτηση.

Μιλώντας σε στελέχη της ΠΑΕ ο κ. Δημητρέλος, τόνισε ότι οι κ.κ. Οικονομόπουλος - Νικολαΐδης ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα με το άρθρο 44 από τις αρχές Φεβρουαρίου όταν και έστειλαν δικό τους λογιστή στην ΠΑΕ (Ντίλης) για να ελέγξει τα βιβλία ενόψει και της ταμειακής διευκόλυνσης. Πολύ πιθανόν δε, να μην τους άρεσε η κίνηση Δημητρέλου να ορίσει οικονομικό διευθυντή (αντί του κ. Πουλάκου) τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο και όχι τον κ. Ντίλη.

Στελέχη της ΑΕΚ εκτιμούν ότι η κατάσταση οδηγείται ολοταχώς προς το Πρωτοδικείο. Ακόμη και αν έβαζαν τώρα τα 1,2 εκ. ευρώ δεν θα εξασφάλιζαν την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Και τούτο διότι το ποσό αυτό αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Χιμένεθ, Μπλάνκο και σία και για τα οποία η ΑΕΚ είναι τιμωρημένη με αναστολή ενός χρόνου.

Εάν εξοφλούσε αυτές τις οφειλές, απλώς θα εξαλειφόταν η ποινή του ενός χρόνου (με αναστολή). Το κρας τεστ για την αδειοδότηση της νέας περιόδου είναι στις 30 Ιουνίου. Και μέχρι τότε οι κ.κ. Οικονομόπουλος - Νικολαΐδης θα έπρεπε να διαθέσουν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξοφλήσουν εκκρεμότητες της τρέχουσας σεζόν και να παίξει η ΑΕΚ του χρόνου στην Ευρώπη.

Είναι πολύ πιθανό στο επόμενο 10ήμερο να παραιτηθεί ο Ανδρέας Δημητρέλος και τότε με δεδομένη την απραξία και απροθυμία των μετόχων (Νοτιά, Παππά, supporters) να ασχοληθούν ενεργά, τη λύση θα δώσει μια διοίκηση Πρωτοδικείου με σχήμα που θα ορίσουν οι κ.κ. Οικονομόπουλος - Νικολαΐδης.

Θα είναι μεν υποχρεωμένοι να καλύπτουν όλα τα τρέχοντα έξοδα (γι' αυτό και αναζητούν χρηματοδότηση) ωστόσο θα υπάρχει και ένα μεγάλο αβαντάζ: δεν θα έχουν ποινικές ευθύνες. Επίσης με τη μη αδειοδότηση, θα ισχύσουν οι περιορισμοί της Super League, το καλοκαίρι δεν θα κάνουν μεταγραφές (παρά μόνον φθηνών Ελλήνων κάτω των 22 ετών) και ασφαλώς το μπάτζετ θα είναι πολύ σφιχτό.


contra.gr