ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έγραψε ιστορία ο Λυμπερόπουλος με την φανέλα της ΑΕΚ.

Με το γκολ που πέτυχε στην Κέρκυρα ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έφτασε τα 164 στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Ντέμη Νικολαΐδη και έμεινε μόνος στην 11η θέση της κατάταξης των σκόρερ από καταβολής Α' Εθνικής.


Τι και αν διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του; Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι το ζωντανό παράδειγμα (προς μίμηση) για κάθε νέο ποδοσφαιριστή που ξεκινάει τώρα την καριέρα του και του φαίνονται όλα δύσκολα και ακατόρθωτα.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυρα, έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας στα 37 του το 164ο γκολ στην ιστορία της Α' Εθνικής, μπαίνοντας στην πρώτη ενδεκάδα των κορυφαίων σκόρερ στην Ελλάδα.


Πιο killer με την ΑΕΚ!

Το σύνολο των γκολ που έχει πετύχει στην Α' Εθνική ο Λύμπε χωρίζεται σε 3 ομάδες. Την Καλαμάτα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Εράνη Φιλιατρών (από όπου έχει ξεκινήσει την καριέρα του) συμπληρώνουν την πεντάδα των ομάδων που έχει αγωνιστεί ο άσος του δικεφάλου.
  1. Στην Μαύρη Θύελλα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια και στην τελευταία του περίοδο με τα ασπρόμαυρα, αγωνίστηκε στην Α' Εθνική και έβαλε 11 γκολ. Εκείνη η χρονιά ήταν αρκετή για να γίνει μεταγραφή στον Παναθηναικό.
  2.  Στους πράσινους ο Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε για 7 χρόνια πετυχαίνοντας 72 γκολ. Το τέλος του, (ευτυχώς) ήρθε άδοξα στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι της σεζόν 2003-2004 ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε δώρο στον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Μεσσήνιο επιθετικό.
  3. Στην ΑΕΚ βρήκε τον παράδεισο του και η Ένωση τον ηγέτη της. Ο αγαπημένος Λύμπε της κερκίδας σε λιγότερα από 7 χρόνια (συγκεκριμένα σε 5,5) είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ των 72 τερμάτων και πλέον δίχως να έχει κλείσει επταετία έχει πετύχει συνολικά 81 γκολ, καταρρίπτοντας τον μύθο της πιο πετυχημένης "πράσινης εποχής". 
Συνολικά σε 403 παιχνίδια πρωταθλήματος Α' Εθνικής ο Λύμπε έχει πετύχει 164 γκολ και κατέλαβε την 11η θέση πίσω από τον Κρητικόπουλο που είναι στην 10η με 176 και που δύσκολα μπορεί να φτάσει (εκτός και αν συνεχίσει για ακόμα ένα χρόνο).

Σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει αγωνιστεί σε 613 παιχνίδια με 226 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κυνηγάει ακόμα ένα ρεκόρ...

Εάν θεωρήσουμε πως οι δύο ομάδες που έχουν στιγματίσει την καριέρα του Νίκου, είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, τότε μπορούμε να αναφέρουμε πως σε σύνολο 7 χρόνων ξεχωριστά για τις δύο ομάδες ο Λύμπε έχει 103 γκολ με τους πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις και 99 με την ΑΕΚ (ο έβδομος χρόνος δεν έχει τελειώσει). Χρειάζεται δηλαδή 4 γκολ για να ισοφαρίσει και πέντε για να ξεπεράσει την επίδοση του με το τριφύλλι.

Το σίγουρο είναι πως ο Λύμπε, με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό, με τον ηγετικό του χαρακτήρα βοήθησε την ΑΕΚ και ο κόσμος του το αναγνώρισε και τον αγάπησε για αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε γκολ, σε κάθε αλλαγή, γίνεται standing ovation στο ΟΑΚΑ για τον... Αρχηγό της Ένωσης!

sport24.gr