ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γεωργαντζόγλου: Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Α1

Να επαναφέρει την ΑΕΚ στα... σαλόνια της Α1, εκεί δηλαδή που ανήκει πραγματικά, θέλει ο Νίκος Γεωργαντζόγλου, ο οποίος τόνισε πως η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται τώρα η ομάδα του είναι άδικη. 
 
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ σε συνέντευξή που παραχώρησε στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα των Εργαζομένων", υποστήριξε ότι η "Ένωση" πρέπει να παίζει στην Α1 και ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό το στόχο την επόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της "βασίλισσας" να στηρίξει το οικονομικό πλάνο εξυγίανσης, ώστε να αποκτήσει ξανά η ΑΕΚ πρωταγωνιστικό ρόλο.

-Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α2;

"Κατά τη γνώμη μου, η πορεία μας έχει θετικό πρόσημο αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στήσαμε την ομάδα λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και φυσικά χωρίς προετοιμασία".

-Πιστεύετε πως η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική θέση της;

"Σίγουρα η βαθμολογική θέση την αδικεί, γιατί η ήττα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών ήταν καθαρά θέμα τύχης, όπως και αυτό στην Ελευσίνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν είχαμε νικήσει σε αυτά τα δύο ματς, τώρα θα διεκδικούσαμε επί ίσοις όροις μία θέση στη δυάδα. Επίσης, μην ξεχνάμε την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας στο Παγκράτι. Ήταν πραγματικά σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό".

-Σε ποια σημεία κρίθηκε το ματς με τον ΟΦΗ;

"Φάνηκε καθαρά ότι έπαιξε ρόλο η παρουσία του νέου προπονητή, γιατί μεταλαμπαδεύτηκε στους παίκτες η ενέργεια και η μαχητικότητά του. Ήταν εμφανής η αλλαγή ψυχολογίας των παικτών. Το ματς κρίθηκε στη θέληση που είχαν οι αθλητές μας στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν παίζουμε σαν ΑΕΚ δεν μπορεί κανείς να μας κερδίσει".

-Αύριο (24/03) η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Πιερικού... Πιστεύετε πως θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη;

"Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Πιερικός μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μολονότι είναι δύσκολο παιχνίδι, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την τρίτη θέση και κατ’ επέκταση τις όποιες μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για τη δεύτερη θέση, δεν υπάρχει για εμάς άλλο αποτέλεσμα πέραν από τη νίκη. Ξέρουμε πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την πλευρά του κόσμου, αν και δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο θα το επιτρέψουν οι συνθήκες να ικανοποιηθούν όλοι".

-Θα καταφέρει η ομάδα να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος;

"Τα πάντα είναι στο χέρι των παικτών μας. Έχει αποδειχθεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ποιότητα των αθλητών της ομάδας μας, που κατά τη γνώμη μου είναι οι καλύτεροι της Α2".

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κιτρινόμαυρο λαό; Πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος του στο πλάνο εξυγίανσης της ΚΑΕ;

"Δυστυχώς η στήριξη του κόσμου, ειδικά σε οικονομικό επίπεδο, είναι μηδαμινή. Εμείς, όμως, θα τους δώσουμε μια ευκαιρία να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει ύστερα από τη γενική συνέλευση της Τρίτης 27ης Μαρτίου.

Αν θέλει πραγματικά ο κόσμος να δει τη Βασίλισσα και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 και όχι σε ρόλο κομπάρσου, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, έτσι ώστε η ομάδα να γυρίσει νέα σελίδα, με προοπτική να καθαρίσει κατά ένα ποσοστό από τα παλιά χρέη και να εξασφαλίσει τη wild card, όπως την έχει ονομάσει ο ΕΣΑΚΕ την έξτρα θέση για την Α1... Ανεξάρτητα από τη θέση που θα τερματίσει στο πρωτάθλημα, που για εμάς πρέπει να είναι τουλάχιστον η τρίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

-Έχοντας ζήσει ως φανατικός της ΑΕΚ μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν, πώς νιώθετε βλέποντάς την να αγωνίζεται στην Α2;

"Αισθάνομαι πολύ άσχημα βλέποντας την ΑΕΚ στην Α2. Σαν οπαδός της έχω ζήσει μεγάλες στιγμές, με πρωτάθλημα, τεράστιες ευρωπαϊκές επιτυχίες και σίγουρα δεν μπορώ να την βλέπω μακριά από τα μεγάλα σαλόνια. Για αυτό, λοιπόν, τον Σεπτέμβριο αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα. Θέλω να μπορέσω να την ξαναφέρω στην Α1. Μια ομάδα που έχει δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα, εννέα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας εξυπακούεται ότι πρέπει να βρίσκεται στην Α1".

-Γιατί έφτασε σε αυτό το τραγικό σημείο;

"Ο πρώτος λόγος είναι ότι σταμάτησε να ασχολείται ο κύριος Φιλίππου χωρίς να παραδώσει τις μετοχές του, τις οποίες κρατάει μέχρι και σήμερα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι επόμενες διοικήσεις δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στο βάρος της φανέλας αυτής της ομάδας, με συνέπεια να κάνουν τραγικά λάθη και να έρθει ο υποβιβασμός στην Α2".

-Σε περίπτωση που το καλοκαίρι υπάρξει πρόταση συγχώνευσης από μία ομάδα "καθαρή" από χρέη τι προτίθεστε να κάνετε;

"Ό,τι και να γίνει, κατά πρώτο λόγο θέλω να πάρω και την έγκριση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που κατέχει το 10% της ΚΑΕ. Επαναλαμβάνω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, μόνο αν υπάρξει το πράσινο φως της Ερασιτεχνικής θα προχωρήσουμε σε κάποια συγχώνευση, αλλάζοντας μόνο το ΑΦΜ της ομάδας και τίποτε άλλο".

-Γενικότερα, πώς βλέπετε το μέλλον της ομάδας; Υπάρχει... παράθυρο αισιοδοξίας;

"Εάν προχωρήσει το πλάνο εξυγίανσης, όλα θα πάνε καλά, αλλά όπως και να έχει οι παίκτες πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να κερδίσουν τα επτά εναπομείναντα παιχνίδια".

-Κλείνοντας, θα ήθελα το σχόλιό σας για ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα στην οικογένεια της ΑΕΚ... Τι θα πρέπει να γίνει και από ποιον, ώστε να βγει η ομάδα από το τέλμα στο οποίο έχει μπει;

"Με στενοχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση γιατί είμαι οπαδός της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ από μικρό παιδί. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι η κατάσταση, μόνο αν πάρει την ομάδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για να κάνει την κίνηση που πρέπει να κάνει για το καλό της ομάδας".

aek-live.gr