ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΩ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ!

Η κατρακύλα συνεχίζεται. Τα έχει όλα η ΑΕΚ έχει την αγωνιστική της ανυποληψία. Έχασε άνετα (!) από τον Πανιώνιο με 3-1, δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας για ακόμη μία φορά και συνεχίζει να δείχνει ανίκανη να αντιδράσει. Δικαιολογία σίγουρα αποτελούν οι απουσίες. Η ΑΕΚ έπαιξε σωστό και καλό ποδόσφαιρο μόλις για 25 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις ένα γκολ (με τον Λεονάρντο της ισοφάρισης). Αν είχε σκοράρει ακόμη μία φόρα ίσως η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική...
Το πρώτο 20λεπτο ήταν εφιαλτικό για την ΑΕΚ. Ενός βαθμού, κρίνοντας από το γεγονός ότι υπήρχαν αλλαγές στην ενδεκάδα, ήταν λογικό η ομάδα να παρουσιάσει μία εικόνα ανασυγκρότησης. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε την μη προσαρμογή των παικτών στο 4-1-4-1 του Μπάγεβιτς και δημιούργησε δύο πολλές καλές στιγμές. Η ΑΕΚ όμως έδειχνε όχι μόνο να μη μπορεί να «πατήσει» πάνω στη διάταξη που επέλεξε αρχικά ο προπονητής, αλλά στις στημένες φάσεις του Πανιωνίου έδειξε πλήρη αναρχία. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 20' μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μανιάτη που κέρδισε στον «αέρα» τρεις παίκτες της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς, σωστά, αποφάσισε άμεσα να αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 4-2-3-1. Τοποθέτησε τον Μαντούκα δίπλα στον Ενσαλίβα στα αμυντικά χαφ και ο Γκερέιρο με τον Λεονάρντο ανέλαβαν δράση. Ο πρώτος έπαιζε πίσω από τον Μπλάνκο και ο δεύτερος στα αριστερά. Ό,τι καλό έκανε η ΑΕΚ επιθετικά πέρασε από τα πόδια αυτών των δύο παικτών. Ο τρίτος των επιθετικών χαφ (Χέρσι) ήταν άφαντος στο πρώτο ημίχρονο και δεν βοήθησε. Η ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχθηκε και την αλλαγή της διάταξης σήκωσε κεφάλι. Έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο και ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 28' ο Λεονάρντο για πρώτη φορά φέτος δικαιολόγησε τον τίτλο «μικρός μάγος» που του έχει... απονεμηθεί αφού πήρε μαεστρικά τη μπάλα με το τακουνάκι, την έστρωσε μπροστά του πέρασε στο σπριρντ τον Όμο και πλάσαρε εύστοχα. Η ΑΕΚ ως το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν κυρίαρχη. Δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη, αφού έχασε εκπληκτική ευκαιρία με τον Μπλάνκο ο οποίος εξ επαφές και μέσα από στημένη μπαλιά δουλεμένη στην προπόνηση δεν νίκησε με κεφαλιά τον Μπεθέρα.
Η ουσία είναι ότι Πανιώνιος και ΑΕΚ πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ενωση δεν ήταν το ίδιο αποφασιστική. Το ματς μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν επί ίσης όρους να απειλήσουν για γκολ. Ο εκ των κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ ως το 68', Λεονάρντο, όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει. Έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπάγεβιτς να αλλάζει θέσεις στο γήπεδο. Πέρασε ο Ζεράλντο στο γήπεδο και στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκέντσογλου να πηγαίνει δίπλα στον Ενσαλίβα στα χαφ και ο Μαντούκα στα αριστερά των χαφ. Η ΑΕΚ έχασε τον Λεονάρντο, «έχασε» και τον Γκερέιρο ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει την καλή του απόδοση και την επανάληψη. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα έδειχνε να χάνει δυνάμεις και έκανε τον Πανιώνιο να φαίνετε... Μπαρτσελόνα. Τραγικά λάθη στην άμυνα έφεραν το 2-1 με τον Ριέρα. Ο Μπάγεβιτς αργεί να κάνει αλλαγές. Βάζει τον Παυλή στο 86' και τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος κάνει το 3-1 με τον Μπάλαμπαν. Το τέλος ήταν αναμενόμενο και θλιβερό.