ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΑΕΚ!


Μαυρομάτης

Αμφισβητεί η πλευρά Κοζώνη, την «γνησιότητα» της δήλωσης του Νίκου Νοτιά ως προς απάντηση στην πρόταση του Χαράλαμπου Κοζώνη. Λίγα λεπτά μετά από τη στιγμή που το γραφείο της ΠΑΕ ΑΕΚ μοίρασε τη δήλωση Νοτιά, ο νομικός εκπρόσωπος του Κοζώνη, Χρήστος Μαυρομάτης με παρέμβασή του σε εκπομπή της ΝOVA ξεκαθάρισε την πλευρά του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία. Αφενός άφησε αιχμές για τη «γνησιότητα» της δήλωσης Νοτιά, αφετέρου ανέλυσε την πρόταση του Κοζώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (όπου ο επιχειρηματίας θα πρέπει να καταβάλει μετρητά 19 εκατ. ευρώ) θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου (όπως είχε εξ αρχής ανακοινωθεί) και μόνο έτσι θα γίνει η μεταβίβαση μετοχών στον Κοζώνη.
Ο Χρήστος Μαυρομάτης λοιπόν τόνισε: «Σας βεβαιώνω το εξής: Παρουσία 10 ανθρώπων, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης που φιλοξενούσε κάποια άτομα της ΑΕΚ, σε τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Παπαδημητρίου ο κύριος Νοτιάς δεν έχει καμία γνώση του περιεχομένου αυτής της ανακοίνωσης - δήλωσης! Αμφισβητώ την ανακοίνωση. Σας καταθέτω το πραγματικό περιστατικό».
Επιπλέον αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του Νοτιά με τον Κοζώνη στη Φλόριντα: «Το έγγραφο είναι σε γνώση του Νίκου Νοτιά μέρες τώρα. Συζητήθηκαν πράγματα στη Φλόριντα και εκτός προσυμφώνου: απαιτήσεις του κυρίου Νοτιά και των μετόχων, καταβολή χρημάτων. Πράγματα που ήταν εκτός προσυμφώνου. Η πρόταση Κοζώνη είναι βελτιωμένη για τον εξής λόγο. Αναλαμβάνει τα πάντα από αύριο. Θα γίνει κανονικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν, όμως, μέχρι της 10 Γενάρη δεν έχει δοθεί η ΑΕΚ στον Κοζώνη μπορεί να κάνουν προσφυγή όλοι οι παίκτες και η ΑΕΚ να είναι στη Β' Εθνική ή δεν ξέρω εγώ που αλλού. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει κανονικά. Δεν αλλάζει αυτό. Αναλαμβάνει όμως διοίκηση αύριο το πρωί, ασκώντας ο ίδιος διοίκηση. Δεν θέλει να δώσει χρήματα να τα διαχειριστούν οι άλλοι. Ο Κοζώνης με την πρόταση αυτή δεν μπορεί να κάνει πίσω ακόμη και αν τα χρέη είναι παραπάνω από 35 εκατ. ευρώ. Με το προηγούμενο συμφωνητικό λεγόταν ότι αν είναι παραπάνω τα χρέη φεύγει. Τώρα μένει και αν είναι παραπάνω μπαίνουν από τις εγγυητικές των μετόχων. Αν είναι μικρότερο το ποσό των χρεών τότε οι μέτοχοι θα πάρουν και χρήματα. Επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και είναι λογικό αυτό, πρέπει να παρθεί μία απόφαση. Εμφανίζεται ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση. Εμείς δεν λέμε ψέματα. Εγώ θα βγάλω στη δημοσιότητα αύριο όλα τα τραπεζικά έγγραφα». Καταλήγοντας ο Χρήστος Μαυρομάτης και έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε γιατί μπήκε σαν εγγυητική, στη νέα πρόταση Κοζώνη, ύψος 15 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους, άφησε να εννοηθεί ότι τα επιπλέον χρέη μπορεί να είναι και περισσότερα από 32 εκατ. ευρώ: «Τα επιπλέον χρέη μπορεί να είναι περισσότερα κατά 15 εκατ. ευρώ. Όλοι στην ΑΕΚ λένε με σιγουριά ότι είναι 32 εκατ. ευρώ. Άρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Θανόπουλος

Τη δική του εκδοχή κατέθεσε ο Νίκος Θανόπουλος στην καταγγελία του Χρήστου Μαυρομάτη ότι η δήλωση του Νίκου Νοτιά δεν ήταν «γνήσια». Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βγήκε σε εκπομπή της NOVA και είπε: «Η ανακοίνωση αυτή είναι του κυρίου Νοτιά. Έχει συνταχθεί από τον κύριο Νοτιά και τους μετόχους. Η εκπρόσωπος Τύπου μίλησε με τον κύριο Νοτιά. Αυτό είναι δεδομένο. Σήμερα είναι μία δύσκολη βραδιά για την ομάδα μας και κυρίως αγωνιστικά. Μερικές φορές γίνονται και παρεξηγήσεις. Ο κύριος Νοτιάς θα βγει να μιλήσει μεθαύριο να μιλήσει. Αν τίθεται θέμα, ότι θίγεται θα το πει ο ίδιος. Συνιστώ σε όλους τους εμπλεκόμενους να ρίξουν τους τόνους για να βοηθήσουμε την ΑΕΚ να βγει από το αδιέξοδο». Σε ερώτηση που του τέθηκε να πάρει θέση σχετικά με το γεγονός ότι ο Χρήστος Μαυρομάτης ξεκαθάρισε ότι ο Κοζώνης είπε στον Νοτιά ότι βάζει άμεσα ρευστό στην ομάδα και ότι του παραδόθηκαν οι τραπεζικές εγγυητικές επιστολές, ο Θανόπουλος αρκέστηκε να πει: «Δεν ήμουν παρών στο ραντεβού. Αυτά δεν τα ξέρω. Ξέρω επίσημα ότι είπε ο κύριος Νοτιάς».

Παπαδημητρίου

Κατά του Νίκου Θανόπουλου στράφηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Ο εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη με παρέμβασή του στη ΝΟVA μετά τη δήλωση του προέδρου της ΑΕΚ ότι η δήλωση του Νίκου Νοτιά είναι γνήσια από τον ίδιο και τους μετόχους, απάντησε στον Θανόπουλο και αποκάλυψε κάποια γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. Αρχικά ο Χρήστος Παπαδημήτριου κάλεσε τον υπεύθυνο της εκπομπής: «Θέλω να βγάλετε τον Θανόπουλο για να δούμε ποιος λέει ψέματα! Θέλω τετ α τετ να μιλήσω με τον Θανόπουλο να μιλήσω με γεγονότα και να μου απαντήσει». Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Κοζώνη στην Ελλάδα, έβαλε τα πράγματα σε μία χρονική σειρά: «Στις 5 το απόγευμα μου τηλεφώνησε ο κύριος Νοτιάς και μου είπε ότι θα βγει μία ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Μου είπε να μιλήσω με τον κύριο Θανόπουλο για να μου πει τι θα λέει. Επικοινώνησα μαζί του και μου διάβασε μία δήλωση, που δεν ήταν πάνω από τέσσερις γραμμές, η οποία έλεγε ότι όλα πήγαν καλά στη Φλόριντα και ότι θέλει τις νομικές εγγυήσεις στον Κοζώνη. Επικαλούμαι την μαρτυρία της κ. Αρκάδη, που ήταν παρόν, σε αυτή τη συνομιλία. Στη συνέχεια ήρθε η κυρία Αρκάδη και μου είπε ότι δεν θα βγει η ενημέρωση, και ότι οι μέτοχοι θα βγάλουν άλλη ανακοίνωση. Ήμουν μπροστά, στο μπουθ της Νέας Σμύρνης, όπου ο Θανόπουλος της υπαγόρευε το κείμενο. Επικοινώνησα μετά μαζί του και μου είπε ότι είναι εντολή μετόχων αυτή η δήλωση. Του είπα, όμως, ότι αυτό το υπογράφει μόνο ο Νοτιάς.
Στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο με πήρε ο Νοτιάς μες την καλή χαρά να μου πει τι ευκαιρία χάσαμε. Του είπα "γνωρίζεις τι ανακοίνωση βγάζεις;" Μου είπε "στην είπα το απόγευμα". "Άλλη ανακοίνωση βγάζουν. Κοίτα σε κοροϊδεύουν", του εξήγησα. Στη συνέχεια επικοινώνησα ξανά με τον Θανόπουλο και μου είπε δεν ανακατεύεται».
Στην πορεία ο Παπαδημητρίου ρωτήθηκε, ποιο κατά την άποψή του είναι το όφελος του Νίκου Θανόπουλου, με τον Παπαδημητρίου να τονίζει: «Το όφελος Θανόπουλου, ξεκινά σε ένα «λάθος» που έκανε ο κύριος Μαυρομάτης, ο γηραιότερος, ότι θα πάει στον εισαγγελέα. Ζητήσαμε στη Γ.Σ. της ΑΕΚ - και αυτό το λέω για πρώτη φορά - αύριο να τοποθετηθεί τοποτηρητής από τον κύριο Κοζώνη, ο κύριος Μαυρομάτης, για να μην πωληθεί περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ. Αν οι μέτοχοι ήθελαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ δεν θα έβγαζαν ανακοίνωση να τη βοηθήσουν από... αύριο. Ο κύριος Νοτιάς ήξερε ότι ο Παππάς πλήρωσε μόνο τον Σκόκο. Ο Νοτιάς, ξέρω, ότι είπε στον Κοζώνη "Αν δεν έρθεις Μπάμπη μου να μου το πεις να μην κάνει προσφυγή ο Σκόκο για να μπορέσουμε να τον πουλήσουμε"! Τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν κάποια πράγματα. Όπως η ψήφιση στη Λίγκα (σ.σ. του Πατέρα από τον Θανόπουλο εκ μέρους της ΑΕΚ) κάτι που δεν ήθελε η πλευρά Κοζώνη. Και ενώ ενημερώσαμε τον κύριο Θανόπουλο να μην το κάνει, είχε προσωπικό συμφέρον να το κάνει, μου είπε. Δεν ξέρω τι συμφέρον είχε».
Σχετικά με τις νομικές εγγυήσεις που ζήτησε ο Νοτιάς και ο Παπαδημητρίου (μετά τον Μαυρομάτη) τόνισε ότι «θα του αποστείλω την Τρίτη νομικές εγγυήσεις». Παράλληλα ο Χρήστος Παπαδημητρίου εξήγησε τι συμβαίνει με την εγγυητική που παρουσιάστηκε στον Νίκο Νοτιά από τον Κοζώνη: «Παρουσιάστηκε στον κύριο Νοτιά ένα χαρτί της τράπεζας το οποίο λέει: «Ο κύριος Κοζώνης είναι πελάτης μας 22 χρόνια και έχει δικαίωμα εκδόσεως τραπεζικής επιταγής 44 εκατ. δολαρίων». Αυτό σημαίνει στην Αμερική, ότι η τράπεζα μπορεί να εκδώσει σήμερα επιταγή με αυτά τα χρήματα. Άρα ότι τα έχει».