ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ


Τις φήμες για εμπλοκή τις Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ με τον Κοζώνη διέψευσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ο οποίος χτύπησε και... καμπανάκι κινδύνου για τις εξελίξεις στην ομάδα.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ώρες είχε να κάνει με την ύπαρξη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Ερασιτεχνική και ένα υποψήφιο επενδυτή που ενδιαφερόταν για το τμήμα μπάσκετ αλλά και για την κατασκευή γηπέδου. Μάλιστα, υπήρξε η φημολογία πως για αυτό τον λόγο δεν έγινε το ραντεβού Κοζώνη-Νοτιά και όχι βέβαια για την ανύπαρκτη κακοκαιρία στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μιλώντας στο Novasport-fm διέψευσε πως οι ενέργειες της Ερασιτεχνικής έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις της πλευράς Κοζώνη με την ΠΑΕ:

«Ο καθένας υποστηρίζει και ισχυρίζεται από ό,τι καταλαβαίνει κι όχι από ό,τι συμβαίνει, γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό. Εμείς περιμένουμε δύο μήνες τον Κοζώνη και θα τον περιμένουμε, τον Κοζώνη ή τον κάθε Κοζώνη, όσο χρειαστεί για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει υπογράψει ένα μνημόνιο με την ΠΑΕ και είναι υπόλογη απέναντι στον κόσμο για το γήπεδο ως τις 30/6. Κάνουμε κινήσεις για το θέμα της Φιλαδέλφειας και μόνο, χωρίς να τις δημοσιοποιούμε και να τις λανσάρουμε. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα μπορεί ο κύριος Μελισσανίδης, ο κύριος Κοζώνης, ο κύριος… Κινέζος να κάνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΠΑΕ που υπολειτουργεί, υποϋπάρχει και κρύβεται σε αεροπλάνα που δεν υπάρχουν. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η Ερασιτεχνική στο θέμα του Μπομπ Κοζώνη, όχι γιατί τον ξέρουμε από μικρό παιδί, αλλά επειδή η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν ηγέτη, που δεν τον έχει από την ημέρα που έφυγε ο Ντέμης Νικολαΐδης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε πως στην αρχή ενθουσιάστηκε με τον Μπομπ Κοζώνη αλλά βλέπει ότι η δουλειά... κολλάει: «Από την πρώτη στιγμή ενθουσιάστηκα, είμαι φύσει αισιόδοξος και ήμουν 90% σίγουρος ότι θα γίνει η δουλειά με τον Κοζώνη. Όμως βλέπουμε ότι η δουλειά καθυστερεί σε πληρεξούσια, σε εγγυητικές και άλλα στάδια. Πάνε δύο μήνες τώρα. Κατηγορήθηκα επειδή ήμουν αισιόδοξος, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να είμαστε καχύποπτοι. Περιμένουμε από τον κύριο Κοζώνη να έρθει και να μας κάνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν θα έρθει και το κάνει αλλού, εμείς θα είμαστε δίπλα του και θα κάνουμε κάτι άλλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχει διάθεση ο κόσμος της ΑΕΚ, έχει… λαλήσει. Βρίσκει διέξοδο στους αγώνες χάντμπολ και βόλεϊ, κάτι που είναι ευχάριστο, αλλά και λυπηρό. Ας ελπίσουμε η δουλειά με τον Κοζώνη να μην χαλάσει επειδή χάλασε ένα αεροπλάνο, χάλασε ο καιρός ή ο Χατζηχρήστος ξύπνησε στραβά μια μέρα».

Τέλος, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την κατάσταση της ΑΕΚ: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει, τα βιβλιάρια των ποδοσφαιριστών δεν μπορούν να περιμένουν. Ο κύριος Κοζώνης έκανε την πρώτη κίνηση με την περίφημη εγγυητική για να δώσει λύση στο θέμα των χρημάτων για να μην διασύρεται η ΑΕΚ και να μην σπάνε οι παίκτες τα μούτρα τους στα γκισέ των τραπεζών. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα και η δουλειά με τον Κοζώνη πρέπει να έχει γίνει… χθες ή προχθές. Το να συσχετίζεται η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με τον ερχομό ή μη του κυρίου Κοζώνη είναι ύποπτο και εκ του πονηρού. Το να μας αποδίδουν έγγραφα, μνημόνια ή μνημονιάκια που δεν υπάρχουν με την υπογραφή τη δική μας, είναι ύποπτο. Αύριο θα μας πουν ότι χάλασε η δουλειά με τον Κοζώνη γιατί πέταγε μια μύγα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ψάχνουμε τον Κοζώνη και τον κάθε Κοζώνη, γιατί αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι να πάρουμε έναν τίτλο στο χάντμπολ. Να μη μιλήσω για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Τα έξοδα τρέχουν και όταν δεν έχεις την προνοητικότητα να καλύψεις τα έξοδα που θα τρέχουν και στο τέλος δεν θα υπάρχει ομάδα. Είναι σαν το γήπεδο, που ερίζουν όλοι για το αν θα έχει 25, 35, ή 50 χιλιάδες χωρητικότητα και όταν το φτιάξουμε ίσως να μην υπάρχει ομάδα».

Παπαδημητρίου: «Γι' αυτό καθυστερεί»
Για την καθυστέρηση στην υπογραφή του προσύμφωνου μίλησε και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος του Μπομπ Κοζώνη στην Ελλάδα. Ακολουθούν αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Παπαδημητρίου.

«Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της ΑΕΚ τι συμβαίνει εδώ και 15 μέρες. Ενημερωθήκαμε για κάποιες ενέργειες από την Ερασιτεχνική από τον κ.Τόγελο και τον κ.Χατζηχρήστο για την ΚΑΕ. Θεωρήσαμε αυτές τις ενέργειες θετικές και για τη σωτηρία της ΑΕΚ και ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση. Όταν όμως μιλήσαμε με τον κ.Καραμανλή μας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα. Η ομολογία του αυτή μας έβαλε σε σκέψεις και αρχίσαμε να ψάχνουμε. Στις 23 Νοεμβρίου μάθαμε ένα όνομα υποψηφίου επενδυτή για την ΚΑΕ και εκεί ενημερωθήκαμε πως απώτερος σκοπός ήταν η ανέγερση ενός ποδοσφαιρικού και ενός μπασκετικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενημερώσαμε τον κ.Κοζώνη ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Δεν θέλαμε όμως να μάθει τι γίνεται. Να σας πω ότι ο Κοζώνης είχε υπογράψει το προσύμφωνο από τις 25 Νοεμβρίου και είχε δώσει στον Πρασσά την εγγυητική επιστολή των 44εκατ. δολαρίων. Μάλιστα είχε συμφωνήσει με τον κ.Νοτιά να επισπευτούν οι διαδικασίες και να κλείσει το θέμα γρήγορα ώστε στις 1 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει ο έλεγχος από την PDO. Στις 26 Νοεμβρίου ο κ.Θανόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα που του ζητούσαν ραντεβού για το θέμα του γηπέδου. Στις 27 ο κ.Τόγελος και ο κ.Χατζηχρήστος πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ και μίλησαν με τον Θανόπουλο. Του είπαν αόριστα πως αν θα συναινέσει η ΠΑΕ για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αν βρεθεί επενδυτής. Ο κ.Θανόπουλος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε όπως και κανείς από την ΠΑΕ τίποτα, τους απάντησε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο από τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε στη μέση διαπραγματεύσεων για την αγορά της ομάδας.

Μετά από μας προέτρεχαν να μιλήσουμε για το θέμα που προέκυψε αλλά τότε λόγω του αγώνα με τον ΠΑΟΚ οδηγηθήκαμε στη σιωπή. Έτσι σταματήσαμε κάθε ενέργεια για υπογραφή του προσυμφώνου. Αποφύγαμε παράλληλα να ενημερώσουμε τον Κοζώνη για να μην τον αναστατώσουμε. Στις 30 Νοεμβρίου όμως αντί για τη Φλόριντα, όπως περιμέναμε, ο Κοζώνης πήγε στο Σικάγο. Ακολούθησαν κάποιες συζητήσεις και ο κ.Κοζώνης μας ενημέρωσε ότι περίμενε ένα έγγραφο. Την Τετάρτη ενημερωθήκαμε για ένα ανυπόγραφο μνημόνιο με τους υποψήφιους επενδυτές για ποδοσφαιρικό γήπεδο και κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα έχει μάξιμουμ 32.000. Το επαναλαμβάνω μάξιμουμ 32.000 και το μπάσκετ 4.000. Ο κόσμος δικαίως ανησυχεί και δικαίως αμφισβητεί εμάς όμως αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που καθυστέρησε η υπογραφή του προσυμφώνου».

Για το αν ξέρουν το όνομα του επενδυτή, ο Παπαδημητρίου είπε: «Το μόνο όνομα που έχουμε ακούσει είναι ενός Ισραηλινού (Εβνέρ Ελιγιάχου). Το πρωί της Τετάρτης ο Κοζώνης ήταν έξαλλος και ζήτησα αμέσως ραντεβού με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο. Συναντηθήκαμε σε καφετέρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και του ζήτησα προσωπικά να σταματήσουν οι ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο όλο αυτό το οικοδόμημα. Την επόμενη έμαθα ότι από την Ερασιτεχνική ζητούν επίμονα ραντεβού από τον Φιλίππου για να μάθουν για τα χρέη και να αγοράσουν την ΚΑΕ. Μετά από προσπάθειες πείσαμε τελικά τον Κοζώνη να κάνει το ραντεβού με τον Νοτιά για να ξεκαθαρίσουν τα πάντα».

Για το εναλλακτικό πλάνο του Νοτιά αν χαλάσει το θέμα, ο Παπαδημητρίου τόνισε: «Αυτό είναι παραμύθι και γνωρίζουμε και τον δημιουργό του. Ο κ.Νοτιάς είναι ο μόνος που σκέφτεται την ΑΕΚ και κρατά... ζεστό τον Κοζώνη. Κινδύψε να χαλάσει η συμφωνά αλλά με παρέμβαση του Νοτιά τα πράγματα μπήκαν και πάλι στον σωστό δρόμο. Είναι αλήθεια ότι ο Νοτιάς δεν μπόρεσε να πετάξει αλλά έκρινε ότι δεν έπρεπε να πάρει άλλη πτήση για να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Ενημερώσαμε χτες τον κ.Θανόπουλο για όλη την κατάσταση και τα ξημερώματα που τηλεφώνησε ο Χατζηχρήστος. Μου ζήτησε να μιλήσουμε. Εγώ όμως αποφάσισα να μιλήσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ για να ξέρει τι γίνεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν με ακούσετε να ταυτίζω την Original που αγαπάω με αυτή την ιστορία».

Για το αν κάποιοι κινούνται... μυστικά, είπε: «Είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Όταν ήρθε ο Μελισσανίδης τον διώξαμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα και τώρα ξαναφέρνουμε μια περίπτωση Μελισσανίδη πάλι; Δεν σας προκαλεί εντύπωση. Ο Χατζηχρήστος βέβαια δεν μου έδειξε κανένα προσύμφωνο. Για να μην δουλεύομε όμως τον κόσμου τα πράγματα είναι απλά και υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο είναι, αν είναι όντως υπαρκτή η πρόταση Ελιγιάχου επειδή η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να δώσει τη γη της σε φυσικό πρόσωπο πρέπει να βάλει το χέρι του στην ΚΑΕ. Το άλλο είναι να μπλοκάρουν όλα, να μικραίνει η ΑΕΚ, να διώχνει παίκτες και να πάμε σε λύση πρωτοδικείου. Το σενάριο δηλαδή του κ.Κιντή. Πλέον όμως η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Νοτιάς. Πλέον θα πάει στη Φλόριντα θα μιλήσουν με τον Κοζώνη και την Κυριακή κατά 99% θα έχουν τελειώσει όλα. Θα έχουν υπογράψει και θα προχωρήσουμε στον έλεγχο. Θα συζητήσουν όλα τα θέματα».

Σε ερώτηση για το μνημόνιο ο Παπαδημητρίου τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο από την Ερασιτεχνική για συμφωνία με Ισραηλινό, μόνο ότι διέρρευσε. Το θέμα είναι ότι αυτό το μνημόνιο έφτασε στα χέρια του Κοζώνη, δεν ξέρω πραγματικά πως. Ίσως κάποιους τους ξεγελάει η γλυκιά του φάτσα. Το μνημόνιο έχει συνταχθεί στον Πειραιά από τον δικηγόρο κ.Αλεξίου και έχει τα ονόματα των κ.Κάχρη, Τόγελου και Χατζηχρήστου. Αυτό χαλούσε τη δουλειά». Ο εκπρόσωπος του Κοζώνη ρωτήθηκε τι θα γίνει αν ο Ελληνοαμερικάνος είχε την ΠΑΕ και του έλεγαν να πάει να παίξει σε γήπεδο που έχει φτιάξει άλλος και είπε χαρακτηριστικά «Δεύτερο Παγκόσμιος Πόλεμος» ενώ τόνισε ότι κάποιοι ήθελαν και το σενάριο να πάει η ΑΕΚ στο πρωτοδικείο και να γίνει ομαδούλα».

Τέλος, ο Παπαδημητρίου είπε για τον Χατζηχρήστο: «Δέχομαι την αγωνία και τον αγώνα που κάνει ο Χατζηχρήστος αλλά αυτή τη φορά έχει κακό σύμβουλο. Αυτό πιστεύω».

Δηλώσεις Μαυρομάτη
Στη συνέχεια μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό και ο δικηγόρος του Κοζώνη, Χρήστος Μαυρομάτης, λέγοντας τα ακόλουθα: «Είμαι πάντα καλοπροαίρετος και ξέρω πως όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ κάνουν κινήσεις υπέρ της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια προσπάθεια από τον Κοζώνη να πάρει την ομάδα. Αν υπογράψει έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου εκεί οφείλει, δεσμεύεται να βάλει χρήματα και να γίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Οι ενστάσεις που έχω και σαν νομικός και σαν φίλαθλος είναι ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια αναμονή ώστε να μην γίνονται αγκάθι στις διαπραγματεύσεις κάποιες κινήσεις. Είμαι καλοπροαίρετος για ανεύρεση λύση της ΚΑΕ αλλά η κίνηση αυτή με τον επενδυτή και το γήπεδο δημιουργεί πρόβλημα σε μια διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη. Γιατί θα του πουν δηλαδή: Αγόρασες την ΑΕΚ, έλα και παίξε στο γήπεδο μας. Είμαι πάντως αισιόδοξος πως θα τελειώσει το θέμα μέχρι την Κυριακή και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου κοντός ψαλμός».