ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...

Για την ΑΕΚ μπορεί η σημερινή να αποδειχτεί μία μέρα ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της, μπορεί και όχι. Στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Νίκος Νοτιάς συναντάται στη Φλόριντα με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Το μέρος είναι εξωτικό, όχι όμως και το μέλλον της ΑΕΚ υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αν τα νέα θα είναι καλά ή κακά δεν μπορώ να σας το πω. Αλλωστε τα πράγματα στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν ήταν όπως αρχικά παρουσιάστηκαν. Αυτό και μόνο αρκεί για να είμαστε και να είσαστε επιφυλακτικοί στις πρώτες πληροφορίες που θα φθάσουν από το βράδυ και μετά.
Το αναγκαστικό και το μείζον από τη σημερινή συνάντηση Νοτιά - Κοζώνη είναι ότι πρέπει να υπάρξουν και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αλλά και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχουν τα λεφτά; Υπογράφτηκε το προσύμφωνο; Προχωράει η υπόθεση; Πότε ακριβώς ξεκινάει ο έλεγχος; Πότε θα ολοκληρωθεί; Πότε ο Κοζώνης θα πάρει την ΑΕΚ; Πότε ακριβώς θα γνωρίζουμε αν το «κιτρινόμαυρο» αύριο θα έχει Κοζώνη ή όχι;
Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή. Για την ΑΕΚ έχει φτάσει η ώρα των αποφάσεων γιατί πιο πολύ και από τα άμεσα οικονομικά προβλήματα αυτό που έχει σκοτώσει αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα τους τελευταίους μήνες είναι οι συνεχείς εκκρεμότητες.
Πότε θα βάλουν λεφτά οι μέτοχοι; Ποιος είναι ο Κύπριος Κροίσος που αναλαμβάνει; Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Ποιοι είναι οι νέοι Κύπριοι Κροίσοι του Αθηνή; Ποιον πάνε να συναντήσουν στο Σικάγο ο Νοτιάς και ο Θανόπουλος; Ποιος είναι ο Κοζώνης; Τι θα πει στη... συνέντευξή του στον Ασπρούλια;
Για την ΑΕΚ τέλος τα ερωτήματα. Προέχουν συγκεκριμένες απαντήσεις, να μπει ένα τέλος στο όποιο παραμύθι, να παρθούν αποφάσεις και να υπάρξει χάραξη στρατηγικής.
Είναι πολύ μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ για να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε ότι θα... τελειώσει αν δεν υπάρξει Κοζώνης. Η ΑΕΚ πάντα περίμενε έναν Κοζώνη, που δεν ερχόταν ποτέ. Αν κάτι απειλεί πραγματικά την ΑΕΚ δεν είναι ούτε τα προβλήματά της, ούτε η προσαρμογή στις πραγματικές της δυνατότητες.
Με αυτά τα προβλήματα έζησε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και μεγαλούργησε. Με τόσο μεγάλα προβλήματα που αν είχαν συμβεί ακόμα και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες θα είχαν σοβαρά κινδυνεύσει με αφανισμό. Αλλά η ΑΕΚ είναι εδώ και συνεχίζει. Με τον κόσμο της να είναι ο μόνος που δεν την έχει προδώσει, αλλά αντίθετα έχει μάθει να την στηρίζει στα δύσκολα. Για αυτό και ξέρει πως να τα ξεπερνάει. Keep walking...
Aυτό που έχει σκοτώσει την ΑΕΚ είναι η απανωτή διάψευση ψεύτικων ελπίδων και οραμάτων και η εναπόθεση της μοίρας της σε πλαστούς μεσσίες, που αποδείχτηκαν ελάχιστοι μπροστά στο δικό της μεγαλείο.
Η ΑΕΚ πρέπει να βγει απ' όλα αυτά και στις επόμενες μέρες να κοιτάξει μπροστά, να δει ποιο είναι πραγματικά το μέλλον της. Μακάρι ο Κοζώνης να είναι αυτός που θα βγάλει από τα δύσκολα, έστω κι αν για πολλούς όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή. Και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που μέσα στη μιζέρια τους αποκλείουν διαχρονικά να υπάρξει κάποιος που πραγματικά να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ. «Για ένα μαγαζί γωνία» που έλεγε και ο Στράτος Γιδόπουλος...
Αν δεν είναι ο Κοζώνης, σίγουρα δεν είναι οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή κρατούν στα χέρια του τις τύχες της ΑΕΚ. Η μάλλον όχι της ΑΕΚ, αλλά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Από εταιρίες γνωρίζουν, από το τι σημαίνει ΑΕΚ δεν θα μάθουν ποτέ. Την ακολούθησαν όταν έβλεπαν να γίνεται μόδα. Η ΑΕΚ όμως δεν θα γίνει ποτέ μόδα, γιατί πάντα θα αποτελεί τον εναλλακτικό δρόμο όσων αγαπούν μία ποδοσφαιρική ομάδα με εντελώς διαφορετικό τρόπο που λίγοι θα καταφέρουν ποτέ να καταλάβουν.
Ούτε είναι λύση η... δήθεν ελεημοσύνη των νυν μετόχων που σκέφτονται, προφανώς καλλιεργώντας και κλίμα αβεβαιότητας για τη σημερινή συνάντηση Νοτιά - Κοζώνη, να χρηματοδοτήσουν για τελευταία φορά την ΑΕΚ και να της κάνουν... χάρη βγάζοντάς την από το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Η ΑΕΚ, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το αμερικανικό όνειρο, πολύ απλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις της, να οργανωθεί με βάση αυτές, να προχωρήσει με τους ανθρώπους που πραγματικά την αγαπούν ασχέτως αν έχουν ή όχι λεφτά και να χαράξει το σχέδιο της επόμενης μέρας που δεν θα εξαρτάται από κανέναν μέτοχο και από κανένα Κροίσο.
Και έτσι θα προχωρήσει μπροστά. Οπως έκανε πάντα. Χωρίς να εξαρτάται από κανέναν. Πρώτα απ' όλα όμως θα πρέπει να αποφασίσει που πάει και τι επιλογές έχει. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες εκκρεμότητες.
Το παραπάνω άρθρο είναι του Ανδρέα Δημάτου και το παραθέτω εδώ στο blog γιατί πιστεύω ότι είναι σαν να το έγραψα εγώ και το πήρε μέσα από το μυαλό μου!