ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!


Το ολυμπιακών προδιαγραφών… κλειστό του Ελληνικού έσταζε από την καταρρακτώδη βροχή, ο Τόριν Γκριν γλίστρησε και σωριάστηκε στο παρκέ (δίχως να τραυματιστεί), αλλά η ΑΕΚ δεν γλίστρησε. Πήρε την πολυπόθητη νίκη (89-71) επί της Ολύμπιας Λάρισας και ο Κώστας Φλεβαράκης τα περισσότερα χειροκροτήματα!
Ο Μακεδόνας τεχνικός όταν η ΑΕΚ ξέφυγε στο σκορ αποθεώθηκε από τους χίλιους πεντακόσιους οπαδούς, που χειροκρότησαν θερμά το νεαρό Βαγγέλη Τζόλο στο ντεμπούτο στην «Ένωση». Διοικούντες την ΚΑΕ και οπαδοί πανηγύρισαν έξαλλα για τη δεύτερη νίκη στο Πρωτάθλημα, αλλά… δικαιολογούνται. Ηταν η συνέπεια της εκτόνωσης από την εσωτερική κρίση, που προκλήθηκε εντός της εβδομάδας.
Ο Λαμόντ Μακ έκανε ρεκόρ καριέρας στην ΑΕΚ. ΟΑμερικανός φόργουορντ είχε απόλυτη ευστοχία (4/4 βολές, 3/3 δίποντα, 4/4 τρίποντα) στο πρώτο ημίχρονο και 23 πόντους, αλλά σίγησε στο δεύτερο.  Για να κερδίσει η (ταλαιπωρημένη) ΑΕΚ χρειάστηκε ο επιθετικός οίστρος του Μάκη Νικολαίδη. Ο αρχηγός (χθες) της ΑΕΚ έπαιξε και για τον απόντα Περικλή Δορκοφίκη, που έδινε ρυθμό από τον πάγκο.
Όταν η Ολύμπια μετέτρεψε το 46-34 του 29΄ σε 49-47 στο 24΄, ο Νικολαίδης πέτυχε 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές και 2 κλεψίματα και… έκλεψε τη δόξα του Αμερικανού, με το σκορ στο 70-55! «Πολυεργαλείο» είχε χαρακτηρίσει τον Μακ ο Κώστας Φλεβαράκης, αλλά ο Μακ χρίστηκε αρχισκόρερ. «Πολυεργαλείο» αποδεικνύεται όμως ο «επτάψυχος» Ακης Καλλινικίδης, που έκανε αμυντική δουλειά για μια πεντάδα, ήτοι ανέλαβε την… εξουδετέρωση όλων των παικτών της θεσσαλικής ομάδας.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με το εύθραυστο 17-16 στην πρώτη περίοδο. Η συνταγή του… Αγίου Θωμά (Νώντας Παπαντωνίου-Ροντρίκ Μελς) και η παρουσία του Σταύρου Τουντζιαράκη στην δεύτερη περίοδο αποδείχθηκαν βάλσαμο για την ΑΕΚ. Ο Κώστας Φλεβαράκης άφησε  στον πάγκο τον Τορίν Γκριν που ήταν αρνητικός και αναγκαστικά τον Τόριν Φράνσις (σ.σ. αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα στη μύτη) καθώς χρεώθηκε με 2 φάουλ και η ΑΕΚ έγινε πιο ευέλικτη.
Οι διάδρομοι μετατράπηκαν σε… αεροδιαδρόμους για τον Μακ, ο οποίος έδειξε εξ αρχής αποφασισμένος να κάνει ρεκόρ καριέρας στην «Ένωση». Παρόντος του Τόριν Γκριν, πάντως, το σκορ έγινε 34-23 στο 16΄ και η γηπεδούχος πήρε αέρα υπεροχής. Η (συνήθης) ισορροπία στην πεντάδα της ΑΕΚ αποκαταστάθηκε στο 18’  όταν ο Νικολαίδης επέστρεψε στη θέση του Μελς.
Η μεγαλύτερη διαφορά (89-69) στον αγώνα καταγράφηκε λίγο πριν από τη λήξη.
Εύκολο έργο είχαν οι διαιτητές Παπαδημητρίου, Τανατζής, Βαρδιάνος.
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Μαρίνος, Γκριν 15 (1), Νικολαίδης 19 (5), Μακ Γκραθ 4, Μακ 23 (4), Παπαντωνίου, Μελς 3, Γέρεμιτς, Τζόλος, Καλλινικίδης 2, Τουντζιαράκης 6, Φράνσις 17
ΟΛΥΜΠΙΑ Λ. (Καλαφατάκης): Καραβανάς, Αλιέβας, Ν. Γκριν 8 (2), Μπόγδανος, Τόντιτς 6, Σπανός, Κόμματος, Τριχόπουλος, Μάσι 14, Μπάτλερ 18 (6).