ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!


Η ΑΕΚ έψαχνε πολύ καιρό την μεγάλη νίκη και τη βρήκε! Στο ντέρμπι με τον Αρη που κρίθηκε (77-76) στην «κόψη του ξυραφιού» και με τον Ντόνι Μακ Γκραθ να αναδεικνύεται σε «ηρωική» μορφή κι ας μη λένε όλη την αληθεια οι αριθμοί (11 πόντοι, 4ασίστ). Ο Αμερικανοϊρλανδός ήταν εκείνος που «έσβησε» τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» πριν από την ανατροπή και δις «τα φώτα» στον Χουάν Ντίξον, την πρώτη στα 10 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια του Ακη Καλλινικίδη. Ακολούθησαν οι 3/3 βολές του Μακ Γκραθ με το σκορ να μετατρέπεται σε 77-76 από 70-75. Και τέλος η τάπα του Μακ Γκραθ στην προτελευταία προσπάθεια στο πρόσωπο του Ντίξον, που έχασε την ευκαιρία ν' αναδειχθεί εκείνος στην κορυφαία μορφή του ντέρμπι. Ακολούθησε το άστοχο σουτ του Κίκι Κλαρκ.
Ο Κώστας Φλεβαράκης πιεσμένος από όσα ακούγονται περί απομάκρυνσης του τον τελευταίο καιρό με το άκουσμα της κόρνας «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε μαζί με τους οπαδούς της «Ένωσης» για την θριαμβευτική όπως εξελίχτηκε νίκη. Παρών στο γήπεδο κι οθρυλικός Γιώργος Αμερικάνος που επέστρεψε στο γήπεδο έπειτα από καιρό. «Ολη την εβδομάδα έλεγαν ότι υπάρχουν προβλήματα. Αφιερώνω τη νίκη στο κόσμο (σ.σ. ήταν 2 χιλιάδες σήμερα στο Ελληνικό) και στους παίκτες μου, και στους ξένους παίκτες, που έγιναν κι αυτοί ΑΕΚ».
Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειξε «πιο ομάδα». Εκμεταλλεύτηκε τα κενά στις γραμμές του Αρη, αλλά και το γεγονός ότι ο Μιχάλης Κακιούζης σίγησε στην επίθεση και προηγήθηκε 32-25 στο 15΄. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν γρήγορα δυνάμεις και πέτυχαν να προηγηθούν στο τέλος του ημιχρόνου με το «αναιμικό» 38-37. Ο Χουάν Ντίξον έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην Τρίτη περίοδο, όπου ο Αρης προηγήθηκε 46-37 στο 24΄ και έδειξε ικανός «να καθαρίσει» το ματς. Η ΑΕΚ «επέστρεψε» με επί μέρους σερί 14-3 και προηγήθηκε 51-49 στα 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε ...θρίλερ, συστατικό που δεν συνιστά έκπληξη στα ντέρμπι ΑΕΚ-Αρη. Οι Ντίξον-Κακιούζης δημιούργησαν προβλήματα στη γηπεδούχο, που είχε σε πολύ καλή ημέρα τους Καλλινικίδη-Τόριν Γκριν . Με λίγα λάθη οι διαιτητές Σχινάς, Παπαπέτρου, Αφεντουλίδης.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-38, 51-51, 77-76
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Γκριν 21 (2), Νικολαίδης 14 (2), Μακ Γκραθ 11 (2), Μακ 8, Παπαντωνίου, Τζόλος, Μελς 1, Καλλινικίδης 6,Τουντζιαράκης, Φράνσις 16.
ΑΡΗΣ (Κατσικάρης): Κλαρκ, Αργυρόπουλος, Μάιλς 4, Μπετς 6, Ρίτσαρντσον 4, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 7 (1), Σκορδίλης 2,Ντίξον 31 (6), Κακιούζης 18 (1).
 
*Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον Μιχάλη Κακιούζη
*Αντίθετα με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν των Φώτη Κατσικάρη ενώ αδιαφορία έδειξαν στον Δήμο Ντικούδη
*Ο αρχηγός της ΑΕΚ Περικλής Δορκοφίκης που δεν αγωνίστηκε σήμερα, έδωσε ανθοδέσμη ως ένδειξη αναγνώριση της αγωνιστικής προσφοράς στον σύλλογο στους ΜιχάληΚακιούζη, Δήμο Ντικούδη , Φώτη Κατσικάρη και Άντριου Μπέτς.
*Περισσότερους από 1500 οπαδούς έχει στο πλευρό της ΑΕΚ