ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ DEAL..!

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δικηγόρος του Χαράλαμπου Κοζώνη, Νίκος Μαυρομάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του υποψήφιου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ανέφερε τι χαρτιά, για την οικονομική επιφάνεια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, έχουν στα χέρια τους Νοτιάς και Θανόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το deal θα έχει αίσιο τέλος, ενώ αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι θα εξετάσουν τα βιβλία της ΠΑΕ, βρουν οικονομικές ατασθαλίες που θα αγγίζουν τα όρια ποινικού αδικήματος, θα τις δημοσιεύσουν και θα τις οδηγήσουν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα τόνισε ότι η πλευρά Κοζώνη δεν έχει να κρύψει κάτι και είναι διατεθειμένη να... ανοίξει τις πόρτες στους δημοσιογράφου και το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων να γίνει δημόσια. Τέλος, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος στάθηκε εμπόδιο στον Χαράλαμπο Κοζώνη να δώσει τα 5 εκ. ευρώ, χωρίς να τα διασφαλίσει με κάποια εγγυητική, καθώς ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ήθελε να τα προσφέρει χωρίς κανένα... έγγραφο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου:
«Μου άρεσε η απολογητική εικόνα που έδωσε ο κύριος Θανόπουλος. Ένα συγκρατώ, ότι η ΑΕΚ τα τελευταία 5 χρόνια δαπάνησε περί τα 150 εκατομμύρια και παρόλα αυτά κατόρθωσε να δημιουργήσει και χρέη. Επίσης, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που αυτή η διοίκηση, με διάδοχες μορφές, είχε μια μακρά περίοδο σταθερότητας και παμμέγιστης αποδοχής και δυστυχώς τεράστιες αποτυχίες. Πιο βραχύβιες διοικήσεις και κάτω από πιο αδιαφανές καθεστώς, κατόρθωναν και κέρδιζαν ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, είχαν μεγαλύτερες επιτυχίες και δεν δημιουργούσαν τεράστια χρέη. Καταλογίζεται στα υπέρ τους η σταθερότητα και στα κατά οι αποτυχίες.
Εμείς οι διαπραγματευτές, οι νομικοί σύμβουλοι και ο εκπρόσωπος του κ. Κοζώνη, ο κ. Παπαδημητρίου δεν επιδιώκουμε προσωπική προβολή, ούτε να βγαίνουμε να κάνουμε αποκαλύψεις. Κάνουμε αθόρυβη, σοβαρή δουλειά που να έχει αποτέλεσμα, γι' αυτό λείπει από τον καθημερινό τύπο ειδησεογραφία που αφορά εμάς και τις ενέργειες που γίνονται. Για το καλό των διαπραγματεύσεων, δεν κάνουμε αποκαλύψεις».
Για την πορεία των επαφών:
«Οι επαφές συνεχίζονται, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, είμαστε σε καλό δρόμο,. Είναι μια λεπτή στιγμή. Σκεφτόμαστε να προχωρήσει η σύνταξη ενός ιδιωτικού προσυμφώνου, συμφωνητικού μνημονίου στο οποίο θα καταγράφονται όσα τα δύο μέρη προφορικά στο Σικάγο έχουν συμφωνήσει. Η ιστορία ξεκίνησε αρχές καλοκαιρού, κάναμε διακριτικές επαφές διερευνητικού περιεχομένου για να δούμε αν η ΑΕΚ πουλάει, κατόπιν εντολής του κ. Κοζώνη. Ηταν η εποχή που μόλις κάναμε τις επαφές προς τη μειοψηφία και την πλειοψηφία, ήταν η εποχή που βγήκε στη δημοσιότητα ότι υπάρχουν κροίσοι επενδυτές Κύπριοι ή Σαουδάραβες με τα 9 εκατ. που θα έβαζαν. Εγώ επειδή είμαι πάρα πολύ ΑΕΚτζής και αυτό είναι ίσως το δυσάρεστο, είπαμε ότι αν ευοδωθεί θα είναι για το καλό της ΑΕΚ. Διακριτικά κάναμε πίσω και περιμέναμε να γίνει. Ενδεχομένως ήταν προσχηματικό, δεν ήξερα αν είναι φιάσκο, προβοκάτσια, ή πρόσχημα. Ετσι, για 10-15-20 χρόνια έπαιρναν παρατάσεις οι διοικήσεις της ΑΕΚ που ήθελαν να εμφανίσουν κάποιον, πχ Σκλαβενίτη. Και επειδή δεν θέλαμε να εμφανιστούμε ως Σκλαβενίτιδες κάναμε πίσω. Όταν αυτό αποδείχθηκε φούσκα, ξανακάναμε κρούση.
Έγινε συνάντηση των Νοτιά, Θανόπουλου από τη μια και του Κοζώνη με τους συνεργάτες του από την άλλη, μιας και εμείς δεν είχαμε προλάβει να πάμε εκεί. Δώσανε τα χέρια, υπήρξε μια συμφωνία κυρίων. Μας παρουσίασαν χαρτιά για χρέος της τάξεως των 30 εκατ ευρώ. Εμείς δεχθήκαμε ότι αν είναι εκεί ως ένα συν πλην 5 με 7 % των 30 εκατ. θα το δεχθούμε αφού ελέγξουμε τα χρέη. Δώσαμε και εμείς τα στοιχεία μας για να ελεγχθούν, με όποιο τρόπο αυτοί ξέρουν».
Για το τι στοιχεία έδωσε η πλευρά Κοζώνη:
«Δώσαμε οικονομικά στοιχεία για την προσωπική περιουσία Κοζώνη και των επιχειρήσεων του Κοζώνη, που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, με τα αποτελέσματα των χρήσεων. Έχουν ελεγχθεί από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και είναι πέρα μα πέρα αληθινά.
Εμείς είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε να βάλουμε ορκωτούς λογιστές ή μεγάλη διεθνή εταιρία και θα βάλουμε ρήτρα ότι εμείς επιφυλασσόμαστε ότι αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, αυτά τα χρέη που θα έχουν πιστοποιηθεί, να τα ελέγχουμε και από άλλη βάση. Αν εμφανιστεί ατασθαλία σοβαρή, που θα αγγίζει τα όρια ποινικού αδικήματος, εμείς όλα αυτά θα τα οδηγήσουμε στον εισαγγελέα. Δεν έχουμε καμία σχετική πληροφορία, απλά για να κρατάμε μια πισινή Είναι θέμα αρχών. Εγώ και ο γιος μου και ο κ. Παπαδημητρίου έχουμε υπηρετήσει όλες τις διοικήσεις της ΑΕΚ αφιλοκερδώς. Δεν κωλώσαμε και τα βάλαμε σχεδόν με όλες τις διοικήσεις. Ημουν μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ επί Τροχανά και παραιτήθηκα εν μέσω κόσμου σε μια συνέλευση των φιλάθλων στο κλειστό του μπάσκετ.
Δεύτερον, εγώ, ο Γρηγόρης ο Ψαριανός και ο Νίκος Κιάος, αντιπρόεδροι εμείς και πρόεδρος της Ενωσης 1924 ο κ. Κιάος, υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Ψωμιάδη και εκκρεμεί στο Τριμελές Πρωτοδικείο Κακουργημάτων για εκείνη τη μεγάλη οικονομική τρύπα. Είχαμε βάλει πλάτη να αναλάβει ο Νικολαϊδης το 2004 και επίσης, γερή πλάτη να υπαχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44 και ας το αμφισβητήσουν οι Κούλης, Κιντής και Νικολαϊδης. Και έχουμε την αξίωση αυτά που λέμε να γίνονται.
Επειδή εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα ζητήσω σε κάποια φάση οι διαπραγματεύσεις να γίνουν δημόσια παρουσία δημοσιογράφων. Πού είναι το πρόβλημα; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Ο κ. Κοζώνης ήθελε να τα δώσει τα 5 εκατ. ευρώ χωρίς καμία διασφάλιση. Και του είπαμε εμείς ‘ένα λεπτο, το να σε πούνε κορόιδο και όχι ευεργέτη, απλά θα δώσει μια παράταση στη διοίκηση για κάποιους μήνες'. Οι μέτοχοι, όμως αποδείχθηκαν αμέτοχοι, ουδείς έφερε την εγγυητική. Είμαστε οπαδοί που αγγίζουμε τα όρια του χουλιγκάνου».
Για την οικονομική κατάσταση του κ. Κοζώνη:
«Ο άνθρωπος έχει οικονομική επιφάνεια, δείχνει και τον πιστεύουμε να έχει τη διάθεση να επενδύσει. Από την άλλη πλευρά, αν επενδύσει και δεν αποδώσει, αυτό είναι άλλο. Είναι επιχείρηση, είναι ιδιόρρυθμη επιχείρηση μια ΠΑΕ, μπορεί να έχει κέρδη ή ζημιές, αλλά το μεράκι σε κάνει να είσαι εκεί. Σε πρώτη φάση βραχυπρόθεσμα μπορεί να μην επιτύχει όλους τους στόχους. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τη φίλαθλη κοινή γνώμη αλλά και διάφορες επίσημες αρχές που θα προσφύγουμε για βοήθεια κάποια στιγμή, είναι ότι εμείς θα έχουμε υπέρ μας μια διαφανή διαχείριση. Πράγματι θα είναι όλα στη φόρα, δεν θα κάνουμε μυστική διπλωματία, ούτε μυστικές διαπραγματεύσεις».
Για το τι χρονοδιάγραμμα δίνει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας:
«Αυτή ή την άλλη βδομάδα θα ετοιμαστεί και υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, καλώς εχόντων των πραγμάτων είτε στην Ελλάδα, είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Λονδίνο. Θα υπογραφεί από τους ίδιους και όχι με πληρεξούσια, γατί δεν τα δεχόμαστε, θα υπογράψουν οι Νοτιάς, Θανόπουλος και Κοζώνης. Τότε θα είναι σε μας η υποχρέωση να μπουν οι άνθρωποί μας να ελέγξουν και όπως το είπε ο κ. Θανόπουλος θα γίνει μια γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχουν δύο προβλήματα, το ένα είναι τα χρέη. Εχει προκύψει κάτι που δεν είχε ειπωθεί στο Σικάγο, τα χρέη της Empire και είναι ακατανόητο. Δεν μπορεί μια επιχείρηση που διαχειρίζεται μόνο τη φανέλα, που δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτό, γιατί αν διαχειρίζεται μόνο τη φανέλα και όχι το σήμα με το δικέφαλο, δεν έχει νόημα να την πάρει κανείς. Είναι αδιανόητο πώς αυτή η εταιρία κατόρθωσε να έχει χρέος 4 εκατ. Ακόμα και οι φανέλες του Ριβάλντο πόσο κάνουν; Ένα ευρώ κάνουν. Γι' αυτό είπα ότι αν μεν διαπιστωθεί απλώς κακοδιαχείριση, τότε τα χρέη είναι αυτά ή εκείνα. Αν όμως είναι και κάτι άλλο, θα ληφθούν κάποια μέτρα.
Το δεύτερο είναι ότι εμείς περιμένουμε να γίνει η συνάντηση, να δοθούν οι υπογραφές για να γίνει η γενική συνέλευση προ της 31/12, ώστε τουλάχιστον εγώ έχω μια απαίτηση στο όνομα των παλιών ΑΕΚτζήδων φιλάθλων, που μου λένε το εξής; ‘Τα τελευταία 10-15 και παραπάνω χρόνια, οι μετοχές της ΑΕΚ είναι σα μαγική εικόνα. Ολοι μιλάνε γι αυτές και ακόμα δεν τις έχουν δει. Αλλοι λένε ότι είναι στην ENIC, στο Σιρχάουζ ή ότι τις έχει ακόμα ο ‘Ζήτα'. Αν πάρει την ΑΕΚ ο Κοζώνης, θα έχει και τις πραγματικές μετοχές. Θέλουμε να δούμε πού διάολο είναι αυτές οι μετοχές».
Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρη της περιουσίας του Κοζώνη είναι υποθηκευμένα:
«Δεν τα ξέρω τα δημοσιεύματα. Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Και αν είναι και έχει πάρει ένα δάνειο, επιτρέπεται. Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να πάρω θέση, θα του το μεταφέρουμε σήμερα και θα έχουμε κάποια πράγματα να πούμε. Δεν θέλουμε να βγάζουμε δελτίο τύπου για να απαντάμε σε ό,τι γράφεται».
Γιατί ο κ. Κοζώνης αποφάσισε να επενδύσει στην ΑΕΚ:
«Εγώ τι υποθέτω... Έχω μιλήσει μαζί του. Αν σκιαγραφήσω την εικόνα ενός μετανάστη που πήγε στην Αμερική 11 χρονών, όλοι οι μετανάστες έχουν όραμα τη θριαμβευτική επιστροφή στο σπίτι του, να γίνει ευεργέτης. Σκέφτεται να επανέλθει στην Ελλάδα, να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα, την πατρίδα του που την έχει χάσει τόσα χρόνια. Και επειδή είναι ΑΕΚτζής και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια για την αγάπη του για την ΑΕΚ, κάπου είναι λογικό. Αλλος πλένει 40 χρόνια πιάτα στην Αμερική και θέλει να φτιάξει μια εκκλησία στο χωριό του. Αν κάποιος έχει διαθέσιμα πολύ περισσότερα χρήματα από τον μετανάστη με την εκκλησία και θέλει να τα επενδύσει, γιατί όχι; Στην εποχή μας σπάνια βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο στυγνούς επιχειρηματίες. Βλέπουμε τον Λα Φαγιέτ που επενδύει στο ποδόσφαιρο. Ενδεχομένως να είναι καλή δυνατότητα για να εξαπλώσεις και άλλες δραστηριότητες. Όπως έχουν κάνει και άλλοι».
Για την προσωπική του εκτίμηση όσον αφορά την έκβαση της συμφωνίας:
«Προσωπική μου εκτίμηση ότι θα τελειώσει θετικά το deal