ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!


Η ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ δεν αποδείχτηκε μία… καλή παρένθεση για την ΑΕΚ. Αποδίδοντας καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο η «Ένωση» επικράτησε με 3-1 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1/3 του πρωταθλήματος. Μαϊστόροβιτς (18’) και Νέμεθ (64’) με κεφαλιές, αλλά και ο Μπλάνκο (50’) με πέναλτι πέτυχαν τα γκολ των νικητών, που έδιωξαν τα σύννεφα από την προσωρινή ισοφάριση του Ρομέου (45’).

Ο αγώνας…

Το «ψυχρό» σκηνικό με τους λιγοστούς φιλάθλους επηρέασε τις δύο ομάδες που μπήκαν πολύ νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο. Η παραταγμένη με 4-2-3-1 ΑΕΚ, προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα, με κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς από κόρνερ του Μαντούκα, φτάνοντας τα τρία τέρματα τη φετινή σεζόν (είχαν προηγηθεί τα γκολ με Μπενφίκα και Πανθρακικό). Παρά το γρήγορο προβάδισμα, ωστόσο, η «Ένωση» για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία της, αφού ο Μπλάνκο νικήθηκε από τον Μάλαρτζ στο 28’ και το οριζόντιο δοκάρι στο 37’. Η Λάρισα, μετά την προειδοποιητική βολή του Αμπουχαντζίρα στο 22’ και παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Ντέλσον και Σίμιτς, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 45’ με σουτ του Ρομέου από το ύψος της περιοχής.

Αναζητώντας πλέον και πάλι το προβάδισμα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε με την έναρξη της επανάληψης στη μάχη τον Νέμεθ αντί του Γιαχάγια, κάνοντας άκρως επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Η «Ένωση» κατάφερε γρήγορα να σκοράρει, καθώς στο 50’ ο Σκόκο ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα στην περιοχή και ο Μπλάνκο δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα. Οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το τρίτο γκολ με τακουνάκι του Νέμεθ στο 61’, αλλά ο Ούγγρος βρήκε στόχο στο 64’ με κεφαλιά γράφοντας το 3-1. Οι «βυσσινί» αναζήτησαν το γκολ, που θα τους έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να παραμένει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις ως το τέλος. Στο 93ο λεπτό ο Καφές με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, που ήταν το δωδέκατο για την ομάδα του την τρέχουσα περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Το τελικό 3-1 σηματοδότησε την επιστροφή της ΑΕΚ στις επιτυχίες μετά τις 18 Οκτωβρίου (3-2 επί του Πανθρακικού) και την άνοδό της στους 15 βαθμούς, όσους έχουν και οι συγκάτοικοί της-πλέον-στην τέταρτη θέση Άρης και Καβάλα. Αντίθετα, η Λάρισα έμεινε στους 10 βαθμούς.

* Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Γιαχάγια (46’ Νέμεθ), Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (66’ Γεωργέας), Σκόκο (77’ Γκερέιρο), Μπλάνκο.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ντέλσον (39’ Μετίν), Σίμιτς (41’ Κυριακίδης), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Κατσιαρός (64’ Γιαννακόπουλος), Αμπουχαντζίρα.

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας, Νέμεθ-Βενετίδης, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Μάλαρτζ, Κυριακίδης.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)