ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ!!


Ο στόχος που έθεσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την ισοπαλία με τον Αρη, την περασμένη εβδομάδα, είναι να μειώσει η ΑΕΚ τη διαφορά από τους δύο πρώτους. Στο Παγκρήτιο, πάντως, την αύξησε... Η Ένωση προηγήθηκε (21' Μαντούκα) κόντρα στον Εργοτέλη αλλά κινδύνεψε και με ήττα από τον εκπληκτικό Λεάλ (51',71'). Τελικά απέσπασε ισοπαλία 2-2, χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο στο 84' και είναι -μετά από 9 αγωνιστικές- στο -13 από την κορυφή και στο... +4 από την τελευταία τριάδα. Συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά Μπάγεβιτς και παικτών, ντου από 150 Ενωσίτες στο πούλμαν της αποστολής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο Μπάγεβιτς παρέταξε αυτή τη φορά την ομάδα του με δύο κανονικούς επιθετικούς, τους Μπλάνκο και Νέμεθ, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν φάσεις και να έρθουν τα γκολ. Οι κιτρινόμαυροι ήθελαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ για να διώξουν και το άγχος που ένιωθαν και όλα έδειχναν να τους πάνε καλά, καθώς και φάσεις έκαναν όπως αυτή με το τετ α τετ του Μαντούκα από την ωραία μπαλιά του Σκόκο, στο 19', αλλά και γκολ πέτυχαν. Δύο λεπτά μετά, στο 21', με ωραία κεφαλιά του Μαντούκα.

Για την ΑΕΚ της προβληματικής ψυχολογίας αυτό ήταν ό,τι καλύτερο και φάνηκε στη συνέχεια, καθώς για ένα 15λεπτο η Ένωση ήλεγξε απολύτως το ματς και ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, δεν άφηναν κενά για να τα εκμεταλλευτεί ο Εργοτέλης και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να λειτουργούν σωστά, ο δικέφαλος αετός κρατούσε εύκολα το προβάδισμα.

Οι Κρητικοί είχαν σοβαρά προβλήματα στο να κρατήσουν την μπάλα, να αναπτυχθούν σωστά και να αποδιοργανώσουν την άμυνα της ΑΕΚ. Τους έλειπαν, μεταξύ άλλων, οι προσωπικές ενέργειες που δίνουν τις λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Καραγεωργίου στο 39' αντικατέστησε τον απογοητευτικό Τσεσνάουσκις με τον Λεάλ. Αμέσως ο Ουρουγουανός έδειξε ότι κάνει τη διαφορά για την ομάδα του, καθώς στο 42' κέρδισε το πέναλτι από τον Καφέ. Ο Σάχα, όμως, κράτησε την ΑΕΚ μπροστά με την απόκρουση του στην εκτέλεση του Ζούνιορ, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Ένωση θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με ένα ωραίο σουτ του Μπλάνκο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για την ΑΕΚ, το δεύτερο ήταν πολύ καλό για το ποδόσφαιρο αλλά όχι και για την Ένωση, που κινδύνεψε σοβαρά με ήττα. Στο 51' ο Λεάλ με εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάχα και ισοφάρισε και από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Οι Νέμεθ, Σκόκο και Μπλάνκο δημιουργούν φάσεις για την ΑΕΚ, ο Εργοτέλης αμυνόταν και έψαχνε τις αντεπιθέσεις με τον Λεάλ και έμοιαζε σίγουρο ότι θα έμπαιναν κι άλλα γκολ στο ματς.

Το πρώτο ήρθε στο 71' από τον Λεάλ, που άδειασε με υπέροχο τρόπο τον Αραούχο και στη συνέχεια εκτέλεσε από κοντά τον Σάχα για το 2-1 και ο Μπάγεβιτς αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή των αλλαγών. Εξω οι Μαντούκα και Ενσαλίβα, μέσα οι Χέρσι και Γκερέιρο, πίεση από την ΑΕΚ και ισοφάριση, τελικά, στο 84' με πέναλτι του Μπλάνκο, τον οποίο δε θέλει με τίποτα η μπάλα φέτος και φαίνεται από το γεγονός ότι καταλήγει πάντα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ό,τι κι αν κάνει ο Αργεντίνος άσος.

Η Ένωση θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο φινάλε, αλλά ο Παυλής νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Δασκαλάκη... Και το ματς ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ στο πέταλο να αποδοκιμάζουν τους πάντες και να φωνάζουν ξανά «παίκτες μπ... βγάλτε τη φανέλα» και «Ντούσαν γαμ... και άντε παραιτήσου».


ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΚ