ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Στις 12:20 έφτασε στο ξενοδοχείο ο Νίκος Θανόπουλος. Αρχικά είχε μια συζήτηση με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και στη συνέχεια μίλησε με τον οικονομικό διυεθυντή της ΠΑΕ,Μιχάλη Δημαράκη. Παρών και ο Βασίλης Δημητριάδης ενώ έξω από το ξενοδοχείο βρίσκεται και μια διμοιρία των ΜΑΤ. Πάντως δεν έχει σημειωθεί κανένα παρατράγουδο.
Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι παίρνουν θέση στην αίθουσα όπως και ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
«Είμαι εδώ για να ενημερώσω  τον κόσμο. Η ομάδα μας περνά μια διοικητική κρίση και βλέπουμε κάθε μέρα τους μετόχους να κάνου δηλώσεις ή να παραιτούνται και αυτό δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο ότι οι διαπραγματεύσεις με τον κ.Κοζώνη προχωρούν κανονικά. Θέλω να μεταδώσω αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας» η πρώτη τοποθέτηση του κ.Θανόπουλου.
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η προσπάθεια του 2004 που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς είναι σαφές ότι τελείως. Είναι σαφές επίσης ότι ευθύνη έχει η διοίκηση Νικολαΐδη. Έγιναν και καλά πράγματα αλλά όταν έχεις διαχειριστεί τεράστια ποσά τα οποία δεν επενδύθηκαν με τον σωστό τρόπο σίγουρα υπάρχουν ευθύνες. Δεν θα τις αποδώσω εγώ βέβαια» δήλωσε.
«Ήρθα γιατί υπήρχαν προβλήματα του Νικολαΐδη με τους μετόχους όμως τα λάθη που έγιναν μας ακολουθούν μέχρι τώρα. Το κουρί της Πανδώρας άνοιξε με τη φυγή του Ντέμη το Νοέμβριου. Του είχα πει ότι κάνει τεράστιο λάθος. Του είχα πει ότι αφήνει το καράβι σε ανθρώπους που δεν ήξεραν να το κυβερνήσουν. Δεν είχαν την γνώση ούτε τη διάθεση. Πολύ σωστά έπραξαν και προσέλαβαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα ασπίδα όμως περισσότερο. Από εκεί και πέρα κυριάρχησε μια χαοτική κατάσταση για την οποία δεν φταίει ο Μπάγεβιτς ή οι παίκτες αλλά εμείς. Είμαστε 12 και όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει».
«Τότε μου ζητήθηκε από τους μετόχους να αναλάβω πρόεδρος. Ξέρω ποιός είμαι και το μέγεθος μου αλλά το έκανα γιατί είμαι ΑΕΚ και τους είπα να προχωρήσουμε όλοι μαζι. Αυτό που έκανε ήταν αυτό που έκανα πάντα στη ζωή μου. Πήρα πάρα πολλές αποφάσεις δύσκολες, σκληρές που δεν άρεσαν. Η πρώτη ήταν ότι στήριξα 1000% τον Μπάγεβιτς σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης. Βλέπετε όταν η ομάδα είχε αρχίσει να στρώνει κάποιοι ήθελαν να διώξουμε και τρίτο προπονητή αλλά το έλεγαν με τα λεφτά άλλων. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Τον κ. Μπαγεβιτς τον τιμώ σαν προπονητή. Έκανα κάποια πράγματα που του είχα υποσχεθεί. Απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έπρεπε και φτάσαμε στο τέλος της περιόδου. Μιας επιτυχημένης αλλά δύσκολης περιόδου».
«Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε μπάντζετ. Είμασταν η μόνη ομάδα με μηδέν μπάτζετ. Πήραμε όμως παίκτες και φυσικά πουλήσαμε. Πήρα προσωπικά το ρίσκο της πώλησης του Κυργιάκου και όταν μου έλεγαν να μην πάρουμε κάποιον να τον αντικαταστήσουμε τους έλεγα ότι δεν γίνεται. Πρωτοστάησα στο θέμα του προπονητικού και όταν θα έχει γίνει να δω τι θα λένε όλοι. Έγινα πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας γιατί η ΑΕΚ έπρεπε να είναι στα κέντρα των αποφάσεων. Δεν λεώ ότι έχω πετύχει τίποτα είμαι πολύ μικρός για να λέω κάτι τέτοιο».
«Είναι απόλυτα λογικό λοιπό να υπάρχει ένα έλλειμμα και όποιος θέλει να ασχοληθεί με την ΑΕΚ πρέπει να το ξέρει. Η πολυμετοχικότητα και ο ρομαντικός απέτυχαν παταγωδώς. Με ημίμετρα δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα ιστορική και μεγάλη ομάδα αλλά για να κάνεις πρωταθλητισμό αδυνάτου πρέπει να σπάσεις αυγά. Είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματεύεσαι πάντα από θέση αδυνάτου. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τους πυραύλους με σφεντόνες. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αλλαγής. Η ΑΕΚ να έχει έναν μεγαλομέτοχο με στόχο και σχέδιο αυτό που δεν έχει ποτέ η ΑΕΚ και αυτό φαίνεται από τι έμεινε».
«Τέλος κάτι προσωπικό. Είμαι ΑΕΚτζής και δεν γίνεται να ευτελίζεται ο θεσμός του προέδρου της ΑΕΚ. Εγώ ξέρω ποιός είμαι. Έχω θέσει την παραίτηση μου στη διάθεση του κ.Νοτιά και το γνωρίζει και ο κ.Κοζώνης και εύχομαι η ΑΕΚ να αποκτήσει τον πρόεδρο που της αξίζει και ελπίζω αυτός να είναι ο κ.Κοζώνης. Αν δεν είναι αυτός ας είναι κάποιος άλλος ισχυρός για να κάνει και πάλι την ΑΕΚ μεγάλη».
«Για το θέμα με τους Κύπριους επενδυτές το καλοκαίρι αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν φιάσκο αλλά και πάλι διαπραγματευόμουν απο τη θέση του ανίσχυρου. Δεν μπορούσα να τους πω: Ελάτε εδώ θέλετε την ΑΕΚ; Θέλω και εγώ. Το θέμα αυτό όμως έληξε. Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει την ΑΕΚ περισσότερο απ' ότι την αγαπαμέ όλοι εμείς όπως φαίνεται. Της έφερε έναν απομηχανής θεό από την Αμερική. Δεν ξέρω πως θα καταλήξει αλλά βρήκαμε έναν άνθρωπο που έχει ένα όραμα και ένα σχέδιο. Ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και αυτό καλύπτει αυτά που είπα πριν για το τι πρέπει να έχει ο νέος ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ».
«Το θέμα Κοζώνη το έμαθα το Σεπτέμβριο. Γνώρισα τον κ.Παπαδημητρίου στην Ξάνθη και αποφάσισα να φύγουμε αμέσως για το Σικάγο γιατί οφείλω να εξαντλώ κάθε πιθανότητα για το καλό της ΑΕΚ. Θέλω να εξάρω τον ρόλο του κ.Παπαδημητρίου που είναι ένα γνήσιος ΑΕΚτζής, ένας ντόμπρος άνθρωπος που δεν έχει κανένα συμφέρον. Τότε είναι που τους έπιασε όλους πρεμούρα. Δεν σα κρύβω ότι ολοι έπεσαν πάνω στον κ.Κοζώνη και του έλεγαν τι πας να κάνεις και μην μπλέκεις και έβαζαν τρικλοποδιές στη συμφωνία. Δεν πουλάω ΑΕΚοφροσύνη παραθέτω στοιχεία».
«Άρχισαν λοιπόν όλοι να αμφισβητούν την οικονομική επιφάνεια του κ.Κοζώνη. Το πρώτο πράγματα λοιπόν που ήθελα να κάνω όταν πήγα στο Σικάγο, αφού κατάλαβα ότι είναι ΑΕΚτζής και έχει παίξει μπάλα, είναι για το ήθος του και όχι αν έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες εκατομμύρια. Πολλοί έχουν λεφτά αλλά δεν τα βάζουν. Σας διαβεβαιώ ότι ο κ.Κοζώνης έχει όλα τα στοιχεία. Είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, εξαιρετικός επιχειρηματίας με όρεξη. Φυσικα δεν βλέπει μόνο ρομαντικά την ΑΕΚ, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ομάδα και σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις είναι άριστες».
«Ακούω αυτούς που λένε κάποιοι: Να μας πει ο κ.Κοζώνης τι έχει. Τι λέτε ρε; Δεν έχω ακούσει κανέναν επιχειρηματία να λέει έχω δέκα mall και πέντε μαγαζιά. Τι ανέκδοατα είναι αυτά; Χθες το βράδυ μίλησα με τον κ.Κοζώνη και μου είπε να σας μεταφέρω ένα μήνυμα ότι είναι δηλαδή στη φάση της έρευνας και ότι μιλάει μια φορά και θα το κάνει μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Εμείς του παρέχουμε όλα τα στοιχεία. Όταν και εφόσον υπογραφεί το προσύμφωνο θα μπουν οι ορκωτοί λογιστές του. Τίποτα δεν είναι δεδομένο εκτός του ότι στηρίζουμε 1000% τον κ.Κοζώνη. Είναι μια από τις λύσεις που αρμόζουν στην ΑΕΚ και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Κλείνω λέγοντας πως το μόνο αγκάθι είναι το ταμειακό έλλειμμα».
«Για την εγγυητική εγώ το βλέπω εύλογο να τη ζητά ο κ.Κοζώνης αλλά οι μέτοχοι δεν μπόρεσαν να την βγάλουν. Περισσότερο πιστεύω λόγω ασυνεννοησίας και γιατί ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Πιστεύω όμως ότι ο κ.Νοτιάς και ο κ.Κοζώνης θα βρουν λύση. Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της»
Ο κ.Θανόπουλος ολοκλήρωσε την εισαγωγή του και ξεκινούν οι ερωτήσεις
«Ο κ.Παππάς καλά έκανε και είπε όλα αυτά. Και εγώ αν είχα πλάτες θα έλεγα στον κ.Κοζώνη να του βάλω εγώ όρους. Αλλά τώρα τι όρους να του βάλω; Έχω εγώ αυτή την πολυτέλεια; Και να το κάνω σε 15 μέρες θα μου σφραγίσουν τις επιταγές. Έτσι λειτουργούν οι συντεταγμένες εταιρείες αλλά εμείς δεν είμαστε τέτοια. Είμαστε μια εταιρεία που έχει υπάλληλο, όπως σας αρέσει να γράφετε, αλλά δεν έχει μετόχους. Μόνο ο κ.Νοτιάς έχει μείνει».
«Έναν αγοραστή τον ενδιαφέρουν τα δάνεια που σε εμάς δεν έχουν αυξηθεί και οι φολογικές εκκρεμότητες. Σύνολο 22εκατ. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα μέσα. 22εκατ. λοιπόν όταν ήταν είναι. Δεν είναι απαγορευτικά μεγέθη. Είναι τα λιγότερα που έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι αυτά τα 22εκατ. και από εκει και πέρα υπάρχει ένα έλλειμμα το οποίο το είχα τοποθετήσει στα 8εκατ. αλλά πλέον είναι κοντά στα δέκα γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τοποθετώ λοιπόν, το έχω πει στον κ.Κοζώνη, στα 22εκατ. ευρώ τα χρέη από δάνεια και φορολογικά και οκτώ με δέκα το έλλειμμα»
«Δεν ειχαμε λεφτά και δεν κάναμε καλό προγραμματισμό αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Οι παίκτες ήρθαν τελευταία στιγμή γιατί περιμέναμε και την πώληση Κυργιάκου. Έχουμε καλούς παίκτες και θα πάμε καλά». Σε ερώτηση γιατί δεν είπε για όλα αυτά από τον Ιούνιο ο κ.Θανόπουλος απαντά πως ήθελε να προστατεύσει την ΑΕΚ αλλά τονίζει ότι πάντα έλεγε ακριβώς πως είναι η κατάσταση.
«Ο Ντέμης δεν είναι στους ανθρώπους που βάζουν τις τρικλοποδιές. Του τα έχω πει φάτσα κάρτα. Του έχω πει ότι έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για αυτά που έγιναν. Έχει μεγάλα λάθη αλλά και πολλά καλά. Ήταν ο μοναδικός που συσπείρωσε τον λαό της ΑΕΚ και τον έκανε να ονρειρεύεται. Ο Νικολαΐδιης μπορεί να το κάνει αυτό, ο Μπαγεβιτς μπορέι να το κάνει αυτό. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Απ' όσο γνωρίζω ο Ντέμης δεν μιλάει και καμιά φορά είναι καλύτερο γιατί όποιος μιλάει πολύ εκτίθεται. Μην με ρωτάτε τι γίνεται παρασκηνιακά. Το θέμα είναι να προχωρήσει η δουλειά με τον κ.Κοζώνη. Να μας φυλάει ο Θεός μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν βλέπω και τον λόγο να μην προχωρήσει» απάντησε ο κ.Θανόπουλος σε ερώτηση για τον Ντέμη Νκολαΐδη.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθαρίζει ότι ο κ.Κοζώνης δεν έχει βάλει χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενώ αναφορικά με το γήπεδο τονίζει ότι έχει όραμα. «Μέχρι να εξαντληθεί η δυνατότητα θα λέμε: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Κοζώνης αυτό λέει. Θα εξαντλήσει τις δυνατότητες. Μια ομάδα για να ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα πρέπει να έχει το δικό της σπίτι. Είναι πολλαπλά τα οφέλη. Σε σχέση με το προπονητικό σε λίγο θα το έχουμε και θα είναι ένα θα. Θα το έχουμε και ο κ.Νοτιάς δεν έχει βάλει κανέναν όρο στον κ.Κοζώνη. Αυτές οι σαχλαμάρες ότι θέλει το 51% για να το περάσει από το ΔΣ, έλεος».
«Όφειλα να βγω και να πω κάποια πράγματα. Έτσι έκρινα έτσι έπραξα» τόνισε ο κ.Θανόπουλος.
«Ο πιο εύκολος τρόπος να τεστάρουμε το αν ο Κοζώνης ήταν η εγγυητική. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έχουν την περιουσία τους στον ίντερνετ. Το είπα και στους μετόχους αλλά δεν έγινε γιατί οι σχέσεις τους δεν είναι αυτές που ήταν, δεν υπάρχουν αγγελάκια πλέον. Αν ο Κοζώνης δεν έβαζε τα 5εκατ. τότε θα ξέραμε και θα κοιτούσαμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είπα ότι ο Κοζώνης είναι κροίσος αλλά είναι σημαντικό μέγεθος και μπορεί να σηκώσει την ΑΕΚ. Έχω γνωρίσει τον άνθρωπο και είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι. Άμα έρθει ο κ.Κοζώνης όλα θα πανε καλύτερα» σε ερώτηση για τα οικονομικά του κ.Κοζώνη και πληροφορίες που ήθελαν ένα σπίτι του να είναι υποθηκευμένο.
«Είναι αλήθεια μάλιστα ότι υπάρχει ένα εξώδικο από το νομικό επιτελείο του Ντέμη για ένα δάνειο και προσωπικά θεωρώ ότι εστάλει για να σταλεί. Δεν πιστεύω ότι θα το κλιμακώσει» τόνισε για τα χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και ένα εξώδικο που έχει σταλεί από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Όσο για το θέμα της Empire τονίζει ότι έκανε λάθος αγορές και έχει ένα στοκ 4εκατ. ευρώ, κυρίως με παλιές εμφανίσεις (είχαν αγοραστεί 80.000 φανέλες όταν αποκτήθηκε ο Ριβάλντο). «Η EMPIRE είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται την λιανική πώληση στα καταστήματα της ΑΕΚ. Αυτό που έγινε στην EMPIRE είναι μια κακή εκτίμηση. Όταν ήρθε ο Ριβάλντο παραγγείλαμε 80,000 φανέλες και πάρα πολλά πράγματα, επειδή ο παίκτης θα έμενε για 2 χρόνια. Η EMPIRE έχει ένα απόθεμα, ένα στοκ που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό το χρωστάει στην Puma. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν κινήσεις εις βάρος της ΑΕΚ. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με την Ερασιτεχνική, ότι θα δημιουργηθεί μια εταιρεία για τη διαχείριση των εσόδων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής. Δεν θα επιβαρυνθεί ο κ. Κοζώνης από κάτι με την EMPIRE. Στην εταιρία αυτή, λύση πρέπει να βρουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Τώρα, η EMPIRE έχει ένα συγκεκριμένο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά έχουν προέλθει από υπερβάλλουσες αγορές.».
Σχετικά με τη δήλωση του Νικολαΐδη ότι δεν χρωστάει η ΑΕΚ σε κανέναν, υποστήριξε πως: «Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Η μισή Ελλάδα ζει με δάνεια και τραβάει επιταγές. Η ΑΕΚ έχει ταμειακό πρόβλημα, δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης στο μέλλον. Πρέπει κάποιος να καλύψει το έλλειμμα της, οι μετοχοι δεν μπορούν να το κάνουν. Όσον αφορά τον κ. Κανελλόπουλο, διαφωνώ στα πάντα μαζί του και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Νοτιάς με τον κ. Κοζώνη θα βρουν μια λύση. Έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα 5 εκατ. ευρώ. Δεν θέλω να μπω στα διάφορα σενάρια που ακούγονται, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσοι έχουμε μείνει στην ΑΕΚ, ο κ .Νοτιάς και η Ερασιτεχνική. Πραγματικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα. Εκτός αν υπάρχουν κινήσεις ή προθέσεις που δεν γνωρίζω και εύχομαι πραγματικά να αφορούν το καλό της ΑΕΚ».
Εστιάζοντας, στον Λορέντσο Σέρα Φερέρ και τις επιλογές Ντέμη, είπε: «Έχει παραδεχτεί και ο Ντέμης ότι έχει κάνει λάθος με τον Φερέρ. Γινόντουσαν κάποια πράγματα χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των επιλογών. Όταν μπήκα εγώ, δεν είχα δικαίωμα υπογραφής. Δεν μπορούσα να διαφωνήσω με την επιλογή του Φερέρ. Ο Ντέμης ήταν πανίσχυρος, αλλά ρωτούσε τους μετόχους. Μόνο ο κ. Χατζηιωάννου είχε πει πρόσεχε τι κάνεις. Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν και έχουν γίνει και καλά πράγματα Δεν έχω πρόβλημα με κανένα, αντίθετα άλλοι έχουν μαζί μου».
Σε ερώτηση για το αν θα μείνει ο Νίκος Νοτιάς αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μπομπ Κοζώνη ο κ.Θανόπουλος τόνισε ότι οι δύο άνδρες έχουν ιδανικές σχέσεις και ο κ.Κοζώνης επιθυμέι να παραμείνει ο κ.Νοτιάς. Πάντως ξεκαθάρισε ότι την απόφαση θα την παρει ο κ.Νοτιάς.
«Η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ που παρέλαβαν οι μέτοχοι. Τότε παρέλαβαν κάποια γραφεία μόνο και ο Ντέμης έδωσε το όραμα στον κόσμο. Το πρώτο διάστημα η ομάδα οργανώθηκε και μετά τη διοίκηση της δικής μου. Δεν είμαι συνέχεια της διοίκησης Νικολαΐδη. Δεν είναι το θέμα ποιός διοίκησε καλύτερα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2004. Η ομάδα οργανώθηκε αλλά έγινα λάθη. Πήραμε όμως μια κατάσταση και προσπαθούμε να την πάμε παραπέρα. Η ΑΕΚ όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ του τότε. Μην νομίζει ο κόσμος ότι είναι χειρότερα από το 2004 αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει» τόνισε σε ερώτηση για τη σύγκριση της ΑΕΚ του σήμερα και του 2004.
«Με αυτά που τραβάει ο κόσμος της ΑΕΚ και λίγα θα κάνει. Βγάζω το καπέλο του προέδρου κάποιες φορές και ξέρω πολύ καλά τι έκανα εγώ και ειχα κάνει» ανέφερε ο κ.Θανόπουλος που αποκάλυψε ότι τα τελευταία λεφτα στην ΠΑΕ μπήκαν από τον κ.Νοτιά και τον κ.Χατζηιωάννου.
Σε ερώτηση για τον κ.Κοζώνη και το αναπτυξιακό του πλάνο δήλωσε: «Ο κ.Κοζώνης θέλει το σύνολο, υποδομές και ομάδα. Δεν θέλει απλώς να χώσει λεφτά. Ο άνθρωπος είναι ΑΕΚτζής, είναι αγνός. Έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο και θέλει να αφήσει κάτι στην πατρίδα του, στα παιδιά του. Συγκινείται με την ΑΕΚ κάθεται και βλέπει ξημερώματα τα ματς. Χαίρομαι που μου μίλησε για αναπτυξιακό πλάνο. Γιατί μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν σχέδιο και προγραμματισμό κάτι που έλλειπε από την ΑΕΚ».
Για τις μεταγραφές δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες ήταν επιλογές του Μπάγεβιτς αν και τις περισσότερες φορές δεν ήταν οι πρώτες όπως ο Αραούχο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ανέλυσε κάθε περίπτωση ξεχωριστά τονίζοντας ότι ο Άρτσε ήταν η τρίτη επιλογή ενώ ανέλυσε και το στόρι της απόκτησης των Νέμεθ και Γκερέιρο. ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης μετοχών και ο κ.Κοζώνης θα γίνει ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μέσω αύξησης κεφαλαίου. Έτσι θα μπουν μετρητά την ομάδα.
«Οι παίκτες πληρώνονται κανονικά εκτός του κ.Μπάγεβιτς και του κ.Δημητριάδη που έχουν μια μικρή καθυστέρηση. Καταφέραμε να πληρώνονται οι παίκτες. Δεν μπορώ βέβαια να βγάζω συνέχεια λαγούς. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση. Αν δεν βρεθεί θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά για την ΑΕΚ. Πονάει η καρδιά μου αλλά τουλάχιστον καθόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε, δεν φεύγουμε χωρίς να έχουμε ούτε τα λεφτά ούτε τις μετοχες» ανέφερε ο κ.Θανόπουλος που ξεκαθάρισε ότι ο Μπομπ Κοζώνης ξέρει και εκτιμά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ποντάρει σε αυτόν. Επίσης ο κ.Θανόπουλος τονίζει ότι θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει.
Κλείνοντας ο Νίκος Θανόπουλος μίλησε για το προπονητικό κέντρο και τη γνώμη του για την αποπληρωμή των δανείων: «Σαφέστατα δεν υπάρχει πρόβλημα με το προπονητικό. Ο κ. Νοτιάς ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έχει βάλει κανένα όρο. Θα έρθει με το καλό κ. Κοζώνης και θα το συζητήσει μαζί του. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που δεν θα θέλει να πάει την ομάδα στα Σπάτα. Είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και μένω επειδή υπάρχουν σοβαρά πράγματα που απασχολούν την ΑΕΚ. Το θέμα της εγγυητικής δείχνει ότι υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης και αντίδρασης την κατάλληλη στιγμή. Έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε ως συνεργάτη τη Morgan Stanley και δείχνει μεγάλη κατανόηση στην αποπληρωμή. Ο αδερφός μου βοηθάει όσο μπορεί. Αν ήμουν στη θέση του κ. Κοζώνη το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα πλήρωνα όλα τα δάνεια, με υψηλούς τόκους. . Ελαφρύνει τον ισολογισμό σου και από κει και πέρα κοιτάς τον μέλλον».