ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ!


Η συμφωνία των εκπροσώπων της ΑΕΚ και του Χαράλαμπου Κοζώνη επήλθε με το προσύμφωνο συνεργασίας των δύο πλευρών. Aπό χθες αυτό που απομένει είναι τα πληρεξούσια καθώς με αυτά θα παραχωρούνται οι μετοχές των υπολοίπων μετόχων προς τον Νοτιά και από την άλλη η παροχή επίσημου εγγράφου τραπέζης που θα βεβαιώνει τη ρευστότητα του Κοζώνη. Διαβάστε το προσύμφωνο που συντάχθηκε μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις ληφθούν τότε θα προχωρήσει η υπόθεση για να αλλάξει σελίδα η ΑΕΚ. Όμως, οι μέτοχοι χθες δεν είχαν καμία ενημέρωση για να αποστείλουν εγγράφως και υπογεγραμμένο το κείμενο που θα παρέχει πλήρη εξουσιοδότηση στον Νίκο Νοτιά. Αυτό όπως φαίνεται έχει να κάνει επειδή πρόκειται για κάτι τυπικό. Ο οικονομικός έλεγχος θα κρατήσει περισσότερες από δύο εβδομάδες και ο Κοζώνης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ από τις 10 Ιανουαρίου.

Κοιτάει την ελληνική ενίσχυση
Από την στιγμή που ο Ελληνας επιχειρηματίας γίνει αφεντικό της Ένωσης τότε θα κινηθεί για την μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ. Ο Κοζώνης επιθυμεί να πάρει στον «δικέφαλο» τρεις με τέσσερις παίκτες ρίχνοντας περισσότερο βάρος στους Έλληνες. Διακαής πόθος του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Όπως αναφέρει η «Sportday», ήδη έχει γίνει μια διερευνητική επαφή με τον εκπρόσωπο του μέσου της Ομόνοιας, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού με την ετήσια αμοιβή του να είναι 600.000 ευρώ. Το μόνο θέμα που μπορεί να κολλήσει την μεταγραφή είναι η κυπριακή ομάδα καθώς δεν επιθυμεί να παραχωρήσει τον παίκτη. Η ρήτρα που του έχει βάλει είναι μεγάλη και δύσκολα θα μπορεί να αποδεσμευτεί τον Ιανουάριο. Ακόμα ένας παίκτης που έχει στα υπόψιν η ΑΕΚ είναι ο Βαγγέλης Μόρας και ο Φάνης Γκέκας.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης σύμφωνα με το προσύμφωνο δέχεται τα χρέη 32 εκατομμυρίων ευρώ και θα αναλάβει την ΠΑΕ αν από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών δεν προκύψει απόκλιση πάνω από 7% δηλαδή περίπου 34,2 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Κοζώνη με τους νομικούς του.

Το προσύμφωνο
Η «Εξέδρα» αποκαλύπτει σήμερα το το προσύμφωνο που εγγράφηκε μετά την συνάντηση του Νίκου Θανόπουλου, του Μιχάλη Δημαράκη και του Χάρη Γρηγορίου από την πλευρά της ΑΕΚ  με τον Χρήστο Παπαδημητρίου και τον Νίκο Μαυρομάτη από την πλευρά του Μπομπ Κοζώνη.
Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται στα χρέη της ΠΑΕ και στις ρήτρες που υπάρχουν και από τις δυο πλευρές, ενώ ξεκαθαρίζεται πως ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θα έχει καμία σχέση ούτε με το προπονητικό, ούτε με την EMPIRE 1924.
Αναλυτικά το προσύμφωνο:
Πρώτα αναφέρεται η καθαρά οικονομική κατάσταση του συλλόγου βάση του ισολογισμού της ΠΑΕ.
Α. Δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες
1. Morgan Stanley (ομολογιακό δάνειο): 5.998.478
2. ΑΣΠΙΣ Τράπεζα (credit line): 2.470.000
3. Citibank (credit line)! 1.450.000
4. Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος (ιδιώτης): 380.000
5. Ανδρικόπουλος Νικόλαος (ιδιώτης): 120.000
ΣΥΝΟΛΟ: 10.418.478

Β. Οφειλόμενοι φόροι
1. Διακανονισμένοι: 7.992.524
2. Παρακρατημένοι, μη καταβληθέντες: 3.978.414
ΣΥΝΟΛΟ: 11.970.938
Γ. Ταμειακό έλλειμμα εισροών-πληρωμών χρήσης μέχρι 30/6/10:
9.610.585
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 32.000.000

Ρήτρες και διαβεβαιώσεις
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία:
Α. Η απόκλιση μέχρι ενός ποσοστού της τάξεως του 7%(από τα 32 εκ. ευρώ που δήλωσε στο πρώτο άρθρο η ΠΑΕ).

Β. Η δέσμευση του ομογενούς επιχειρηματία να προσκομίσει απόδειξη ρευστότητας για το ποσό των 19 εκ. ευρώ και τα πληρεξούσια των υπόλοιπων μετόχων που θα πρέπει να παρουσιάσει ο Νοτιάς, προτού πέσουν οι υπογραφές.
* Ο Κοζώνης δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι στον Νοτιά για το προπονητικό κέντρο.

Γ. Προϋπόθεση υπογραφής επίσημου αποδεικτικού εγγράφου από τράπεζα της ημεδαπής (Ελλάδα) ή αλλοδαπής, το οποίο θα φέρει την επίσημη σφραγίδα τραπεζικού υπαλλήλου και από το οποίο θα προκύπτει πως ο Κοζώνης διαθέτει λογαριασμό με τουλάχιστον 19. εκ ευρώ.

Η EMPIRE 1924
Το χρέος της εταιρείας είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο Κοζώνης δεν πρόκειται να το πληρώσει με τον Νοτιά να αποδέχεται τον όρο τουεπιχειρηματία, αναλαμβάνοντας να βρει λύση ο ίδιος για το πως θα πληρωθεί.

Η ΑΕΚ στα χέρια του Κοζώνη
Για να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ ο Κοζώνης πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες. Μια απο αυτές που αναφέρεται στο προσύμφωνο είναι η προθεσμία για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που εκπνέει στις 10/02/2010. Στην αύξηση του Μ.Κ ο Κοζώνης θα πρέπει να καταβάλει 19 εκ. ευρώ με σκοπό να πάρει τις μετοχές με ποσοστό που θα ανέρχεται στο 85,4 %.

Α. Η ΠΑΕ θα εκκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ οι μέτοχοι θα παραιτηθούν του δικαιώματος προτίμησης υπέρ του Επενδυτή.

Β. Η Γ.Σ. που θα συγκληθεί στις 10/01/2010 θα αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 19.000.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών με την έκδοση 15.754.543 νέων ονομαστικών μετοχών αξίας 1,2 η κάθε μια.

Από αυτές οι 14.179.089 θα διατεθούν στον νέο Επενδυτή με ποσό έως 1,34 ευρώ η κάθε μια, ώστε να καλυφθεί το ποσοστό 10% που θα διατεθεί στο Σωματείο.

Γ. Ο Επενδυτής θα αποκτήσει τις πρόσθετες νέες μετοχές με τιμή 1,34 ανα μετοχή με όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να αποδέχονται ως δίκαιη και εύλογη την διαδικασία.

Δ. Μετά την πραγματοποίηση όλων αυτών ο Επενδυτής θα κατέχει το 85,4% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το 68,6% θα προέρχεται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το 16,8% θα προέρχεται από μεταβίβαση ποσοστού μετοχών.

Φήμες για Τζιμπούρ
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από την ΑΕΚ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Ο Αλγερινός επιθετικός φέρεται να απασχολεί και πάλι την Μπολόνια σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Ιταλία. Ο διεθνής άσος δεν έχει δεχτεί κάποια επίσημη πρόταση και συνεχίζει να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η Μπολόνια και για Μαντούκα
Ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και όπως είναι λογικό η παραμονή του στην Ένωση είναι στον αέρα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον «δικέφαλο» για άλλους έξι μήνες (μέχρι το καλοκαίρι) αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν κάνει ακόμα κρούση για να τον κρατήσουν παραπάνω στους Θρακομακεδόνες.  Ο Μαντούκα, πάντως, κοιτάζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με την Μπολόνια (όπως και με τον Τζιμπούρ) να τον έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο.