ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΟΖΩΝΗ!!


Ψάχνοντας όλα τα αθλητικά site για περισσότερες πληροφορίες για την καινούρια μέρα που πρόκειται να ξημερώσει στην ΑΕΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ήθελα να σας παραθέσω μία σημάντικη έρευνα του έγκριτου δημοσιογράφου Αντώνη Καλκαβούρα για λογαριασμό του site www.gazzetta.gr ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον κύριο Κοζώνη.

Την ώρα που ο εκπρόσωπος των αδελφών Κοζώνη (Τζιμ και Μπομπ) στην Αθήνα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου, βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου των βιβλίων της ΠΑΕ ΑΕΚ, το gazzetta.gr επιχειρεί να ρίξει φως στην απόφαση της οικογένειας των ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών να γίνουν αφεντικά σε μία από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες και παράλληλα να μεταφέρουν τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που συλλέξαμε λοιπόν, κάνουν λόγο για μία πολύ δεμένη οικογένεια η οποία είναι εξαιρετική πετυχημένη στις επαγγελματικές της δραστηριότητες και ειδικότερα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος μέχρι την πρόσφατη οικονομική κρίση, ήταν πιο προσοδοφόρος στην αμερικανική καπιταλιστική αγορά. Εκεί, η “μπίζνα” των κατασκευών δεν είναι τόσο εύκολη όπως στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα, όποιος έχει στην κατοχή του μία έκταση βγάζει οικοδομική άδεια και εν συνεχεία χτίζει ένα κτίριο και το πουλάει... Στην Αμερική, τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι προϋποθέσεις για να κατασκευαστούν κτίρια εμπορικών χρήσεων στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και ειδικότερα του Σικάγο είναι πολύπλοκες και απαιτούν πολιτικές διασυνδέσεις...

Το όνειρο του 2016

Η οικογένεια Κοζώνη και για την ακρίβεια ο Τζιμ που ήταν πρόεδρος της επιτροπής αδελφοποίησης Αθήνας-Σικάγο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του Ιλινόϊ, Ρίτσαρντ Ντέϊλι, που είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην “πόλη των ανέμων”, αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο επί 20 συναπτά έτη και διαδέχθηκε τον πατέρα του που ανέλαβε το 1967! Οι αδελφοί Κοζώνη ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μέσω της χρόνιας φιλίας που τους συνδέει με την οικογένεια του επίσης Ελληνοαμερικανού υπουργού οικονομικών και υποψήφιου γερουσιαστή της Πολιτείας, Αλέξη Γιαννούλια (σ.σ.: που ανήκει στο στενό περιβάλλον του πλανητάρχη), είχαν εξασφαλίσει όχι μόνο την ανάληψη των περισσοτέρων ολυμπιακών έργων που θα κατασκευάζονταν, αλλά και την πώληση περίπου του 30% των ακινήτων (σ.σ.: τα οποία είτε παραμένουν απούλητα είτε απλά νοικιάζονται) που διατηρούν στο Σικάγο, στην Οργανωτική Επιτροπή που θα συστηνόταν, αν το Σικάγο αναλάμβανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η τράπεζα από την οποία γίνονται όλες οι κινήσεις των κεφαλαίων τους είναι η “Brodway Bank”, η οποία όλως τυχαίως ανήκει στην οικογένεια Γιαννούλια...


Η επιλογή του Ρίο ντε Τζανέϊρο σύμμαχος της ΑΕΚ!

Η αρνητική τροπή που πήρε για την αμερικανική πόλη η ψηφοφορία των “αθανάτων” στην Κοπεγχάγη, για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, άλλαξε τα σχέδια των αδελφών Κοζώνη, οι οποίοι με βάση και την κρίση, έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφέρουν στην Ελλάδα το επίκεντρο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Άλλωστε, μοιάζει δεδομένο ότι η αγορά του real estate στην Αμερική, δεν πρόκειται να ορθοποδήσει νωρίτερα από το πέρας της επόμενης πενταετίας.

Η πρώτη απόπειρα να αναλάβουν δουλειές στην ιδιαίτερη πατρίδα τους είχε γίνει πριν από χρόνια, όταν διεκδίκησαν να αναλάβουν το έργο του υπερσύγχρονου γηπέδου γκολφ που κατασκευάστηκε στη Ρόδο, αλλά τελικά δεν κέρδισαν το σχετικό διαγωνισμό.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, όμως, και με δεδομένο ότι στην Αμερική – όπου η οικονομική κρίση “θερίζει” σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στην Ευρώπη – σύμφωνα με μετρήσεις κάθε μήνα χάνουν τη δουλειά τους 250.000 εργαζόμενοι, έκριναν ότι η προσέγγιση των ιδιοκτητών της ΑΕΚ, τους παρέχει μία τεράστια ευκαιρία να μπουν σε μία αγορά που δεν βρίσκεται στο επίπεδο της εν γένει οικονομικής κατάρρευσης που χαρακτηρίζει την αντίστοιχη των Η.Π.Α. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι πράγματι ΑΕΚτζήδες, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται να αναλάβουν την ομάδα απλά και μόνο για τα αγνά τους αισθήματα...


Εντατικά “σεμινάρια” ενημέρωσης!


Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με ανθρώπους τους στην Ελλάδα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τον αθλητισμό και ενημερώνονται για λεπτομέρειες που δεν ήξεραν, όπως για παράδειγμα ότι η ΠΑΕ έχει πάρει το όνομά της από τον Ερασιτέχνη, ο οποίος κατέχει δια νόμου το 10% των μετοχών ότι ο ρόλος των οργανωμένων φιλάθλων είναι πολύ σημαντικός...

Όλα αυτά δεν τα ήξεραν και επειδή είναι πολύ πετυχημένοι σε ένα σύστημα το οποίο κατέχουν απόλυτα, θέλουν να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τον χώρο στον οποίο πρόκειται να εισχωρήσουν. Είναι αρκετά επιφυλακτικοί γι' αυτό και δεν έχουν κάνει καμία επίσημη δήλωση επιβεβαίωσης της διαφαινόμενης συμφωνίας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και αυτό που περιμένουν είναι ο ενδελεχής έλεγχος των βιβλίων της ΠΑΕ ΑΕΚ, έτσι να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό των χρεών... Παράλληλα τους απασχολεί πολύ το γεγονός ότι θα εισχωρήσουν στο πεδίο δράσης της επονομαζόμενης “ποδοσφαιρικής μαφίας”, έναν χώρο τον οποίο δε γνωρίζουν καλά...

Γιατί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα;

Κατά κύριο λόγο επειδή στη χώρα μας μπορούν να παρακάμψουν πολλές διαδικασίες τις οποίες δεν μπορούν να υπερβούν στις Η.Π.Α. στον τομέα των κατασκευών. Αυτές έχουν να κάνουν με οικοδομικές άδειες, με υπερτιμολογήσεις, με προϋποθέσεις ασφάλισης, με συγκεκριμένα ωράρια των εργαζομένων και υψηλή εφορία, δηλαδή με μία σειρά από διεργασίες που στην Αμερική έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια και είναι πολυέξοδες και χρονοβόρες.

Κατά συνέπεια, το ελληνικό μοντέλο του αθλητισμού και η επένδυση σε μία τόσο λαοπρόβλητη ομάδα όπως η ΑΕΚ, τους επιτρέπει να αυξήσουν τις ήδη σημαντικές επιρροές τους στην ελληνική πολιτική ηγεσία και να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Κοζώνη, οι δύο ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες έχουν τεράστια οικονομική επιφάνεια και το αρχικό ποσό των 30-50 εκατομμυρίων δολαρίων που προσανατολίζονται να επενδύσουν στην “Ένωση”, δεν αποτελεί μεγάλη θυσία γι' αυτούς.

Το μπάσκετ και ο Ερασιτέχνης

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα projects του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ασχοληθούν σοβαρά με την ΑΕΚ, πολύ απλά επειδή είναι κατασκευαστές και γνωρίζουν πολύ καλά πόσο πολλαπλά είναι τα οφέλη από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο κι ένα αντίστοιχο κέντρο προετοιμασίας. Ήδη μάλιστα, έχουν αρχίσει κάποιες πρώτες βολιδοσκοπήσεις γνωστών τους προσώπων που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό αθλητισμό για τις ανώτατες διοικητικές θέσεις του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ.

Στις βασικές τους επιδιώξεις πάντως, είναι να ενισχύσουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη και να αναλάβουν πλήρως τον έλεγχο της ομάδας μπάσκετ γιατί ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο όνομα με τα ίδια ανταποδοτικά οφέλη, ενώ παράλληλα οι ίδιοι αισθάνονται πιο οικεία με το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς είναι φίλαθλοι και μάλιστα κάτοχοι VIP εισιτηρίων διαρκείας των Σικάγο Μπουλς.


Ο ρόλος του Δημητριάδη και οι δύο ξένοι επενδυτές

Επιπροσθέτως, οι πληροφορίες του gazzetta.gr ναφέρουν στο διαφαινόμενο deal, είναι πιθανό να εμπλακούν και δύο Αμερικανοί επιχειρηματίες, τους οποίους έφερε σε επαφή με τους αδελφούς Κοζώνη και τον νυν μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης.

Ακόμη δεν αποσαφηνιστεί ο ρόλος που θα έχουν στην... ενδεχόμενη νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα, ενώ ακόμη και τα ονόματά τους κρατιούνται ως επτασφράγιστο μυστικό... Σε μία τέτοια περίπτωση, ο ρόλος του Δημητριάδη θα αναβαθμιστεί, ενώ πολύ σημαντικές αρμοδιότητες αναμένεται να έχει ο παλιός παίκτης της ομάδας, ομογενής Φρανκ Κλόπας, που ζει και εργάζεται στο Σικάγο ως τεχνικός διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου...