ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΛΗ!


Ήταν γνωστό από τις προηγούμενες μέρες και επισημοποιήθηκε την Παρασκευή. Ο Νίκος Κούλης με ανακοίνωση του γνωστοποίησε τη δωρεά των μετοχών του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Τάκη Κανελλόπουλου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι η «Μάνα ΑΕΚ» θα πρέπει να εκπροσωπείται από πολλά μέλη στο Δ.Σ. και κατέληξε ότι θα συνεχίσει να βοηθάει όπως μπορεί την Ένωση χωρίς να επιδιώξει αξιώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Κούλη.

«Αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ την πρωτοβουλία του Τάκη Κανελλόπουλου και να δωρίσω τις μετοχές μου της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Σωματείο ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση αυτή όχι λόγω των διαφωνιών που έχω με τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης, παρ΄ολο που αυτές ειναι πολλές και έντονες, ούτε βέβαια για να εναντιωθώ στο Νίκο Νοτιά την συνεχή προσφορά του οποίου εκτιμώ όπως ελπίζω να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Πιστεύω όμως ότι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ο μόνος τρόπος να προοδεύσει η ομάδα μας είναι να ανταγωνιστεί με τον τρόπο που στοχεύσαμε το 2004 και δυστυχώς εγκαταλείψαμε αργότερα: κυρίως νέους παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια ώστε να “δένονται” οι παίκτες με την ομάδα και αντίστροφα, εμμονή στην άριστη φυσική κατάσταση, μεταπωλήσεις ενός ή δύο παικτών τον χρόνο ώστε να γίνεται εφικτή η διατήρηση 5.6 πολύ καλών παικτών. Μετά όμως από 15 χρόνια στέρησης και την απογοήτευση από την αποτυχία της προσπάθειάς μας, αυτή η πολιτική, πιστεύω, ότι δεν θα είναι αποδεκτή από τον κόσμο. Εκτός εάν ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ιδιοκτήτης με σοβαρό λόγο και έλεγχο στις αποφάσεις της διοίκησης. Εαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του βλέπουν οι ίδιοι τα έσοδα, τα έξοδα, τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ.

Βλέπω λοιπόν ένα σχήμα όπου όσοι από τους συμμετόχους μας έχουν την θέληση και δυνατότητα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά την ΑΕΚ να έχουν την διοίκηση (μαζί με όποιο πραγματικό επενδυτή μπορέσουν να φέρουν σαν “συμπαίκτη” ή αντικαταστάτη). Αλλά αυτό να συμπληρώνεται από μία ουσιαστική παρουσία εκπροσώπων του κόσμου της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Ερασιτεχνική να έχει 4 ή και 5 θέσεις στο ΔΣ, μία στον πρόεδρο της και τις υπόλοιπες να εκλέγονται για μια τριετή θητεία από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

Ετσι βλέπω όσους μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά να το κάνουν έχοντας την ευθύνη της διοίκησης και το “ευχαριστώ” όλων των φιλάθλων μας. Οσοι για όποιο λόγο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε οικονομικά, μπορούμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί το “άλλο μισό” αυτού του σχήματος ενισχύοντας τον ρόλο της Ερασιτεχνικής και, ελπίζω, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη να εγγραφούν όσοι περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ μια και τώρα θα γίνονται κομμάτι του μεγαλομέτοχου και θα μπορούν να εκλέξουν αυτούς που θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις και τη διοίκηση της ΠΑΕ. Εχει μικρή σημασία το πόσα χρηματα θα συγκεντρωθούν από μια μεγάλη αύξηση των μελών της Ερασιτεχνικής. Σημασία έχει ο αριθμός, η ομόνοια που αυτό θα συνεπάγεται και το πόσο ελκυστικότερη μια ΑΕΚ με πολλές χιλιάδες μετόχους μπορεί να είναι σε άλλους επενδυτές.

Οι μετοχές που δίνω αντιπροσωπεύουν μια επενδύση λίγων εκατοντάδων χιλιάδων και πολλές ώρες δουλειάς (για τις οποίες φυσικά δεν αμοίφθηκα όπως κανείς άλλος από τους μετόχους) κυρίως τους έξι μήνες που οδήγησαν στην εξαγορά της ΑΕΚ το 2004. Υπάρχουν όμως μέτοχοι που προσφέραν πολύ μεγαλύτερα ποσά, που αντιπροσώπευουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους ή που δούλεψαν επίσης χωρίς αμοιβή για πολύ μεγαλύτερο διάστημα για αυτό που πίστεψαν και αγάπησαν. Θα ήταν άδικο αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα να απαιτηθεί από άλλους μετόχους. Ο καθένας μας έδωσε αυτό που μπόρεσε με αγάπη για την ομάδα. Πολλά πιο πολλά αν μου επιτρέπεται να πω απο τους επικριτές του. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων θα συνεχίσω να βοηθώ όπου μπορώ την ΑΕΚ, πάντα χωρίς να επιδιώκω αξιώματα.

Μετά τιμής, Νίκος Κούλης».

Μετά το τρέξιμο, η μπάλα
Την Πέμπτη οι παίκτες της ΑΕΚ δούλεψαν στη φυσική κατάσταση, με πολύ τρέξιμο, οπότε την Παρασκευή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε ότι θα έπρεπε να δουλέψουν στην τακτική. Κι ακριβώς αυτό έγινε στους Θρακομακεδόνες. Παρά τις απουσίες των διεθνών, μάλιστα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν σταμάτησε μόνο στις ασκήσεις τακτικής με έμφαση στην ορθόδοξη ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά έκανε και δίτερμα με όσους παίκτες συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Σε αυτό δεν συμμετείχαν, ο Ζεράλντο Άλβες που συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης, οι Παντελής Καφές και Νίκος Γεωργέας που ακολούθησαν για προληπτικούς λόγους ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο και ο Χουανφράν που επίσης προπονήθηκε μόνος του στο γυμναστήριο. Ο Δημήτρης Κουτρομάνος, που υποβλήθηκε την Πέμπτη σε επέμβαση στους χιαστούς, πήρε την Παρασκευή εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο.

Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 και είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.